Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kierownica..

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj kupiłem kierownice z firmy "Manta" z pedałami oraz z hamulcem ręcznym i teraz takie pytanie jak ją zaktywować w Nfsw gdzie są te sterowniki itp... ?

image.png

Opublikowano

Wystarczy zajrzeć do spisu

http://www.mpcforum.pl/topic/494399-tutjak-zrobic-aby-grac-na-padziekierownicy/

http://www.mpcforum.pl/topic/545233-tutod-teraz-kazdy-kontroler-zadziala-z-nfs-world/

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Niestety w 1 tutku wygasł link 2 tutek nie działa... lub nie jest raczej to na kierownice bo wgl mi jej nie wykrywa.. sprawdź coś zanim napiszesz taka rada. Czekam na dalszą pomoc...

Model Kierownicy MM630

image.png

Opublikowano

Niestety w 1 tutku wygasł link 2 tutek nie działa... lub nie jest raczej to na kierownice bo wgl mi jej nie wykrywa.. sprawdź coś zanim napiszesz taka rada. Czekam na dalszą pomoc...

Model Kierownicy MM630

A moja rada - czytaj tematy w całości. Nazwa programu to "JoyToKey", a jeśli za trudno znaleźć link to proponuje 2 sposób z pierwszego tutk'a. Rejestr taki zły nie jest.

Tak przy okazji, 2 sposób działa bo dzięki niemu gram na padzie od manty i swojego czasu grałem również na "mantowskiej" kierownicy.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

To dziwne bo niestety mi to nie działa :( nie wykrywa mi wgl mojej kierownicy... A jak tobie działało to moze miałeś inny model lub coś... Teraz sprawdzam w programie XPadder ale niestety tam się pedału nie da ustawić na klawisz W więc jednym zdaniem dupa...

@edit

Jednak to nie był JoyToKey ale ten program przy instalacji pokazuje jakiś tam błąd z Direct 6.0 a go pobrałem i nadal to samo =.= i chyba na tym programie nie da się zainstalować pedałów gazu i hamulca oraz innych dodatków do MM630... :(

image.png

Opublikowano

Na początek trzeba progs o nazwie PatchWheel czyli go uruchamiasz i klikamy tam Check controller

2.Wyskoczy nam nazwa naszej kierownicy od "A" do "Z" tą nazwe zapamiętujemy jaką nam wykryło nawet i wielkość liter/cyfr musi zostać zachowana

-Np.Mi wykryło "LS-USBMX1/2/3 Steering... " nawet i miałem te 3 kropki dlatego ważne,że musi być dobrze spisane.

3.Mamy pełną nazwę odpalamy rejestr systemowy czyli regedit.exe jako admin (zależne od systemu) i wyszukujemy i wklejamy w ten pasek od szukania tą pełną nazwę w moim przypadku wpisywałem LS-USBMX1/2/3 Steering... i jak nam odnalazło klikamy na ten wpis i zastępujemy nowym wpisem na ten "Logitech MOMO Racing USB" <-oczywiście bez cudzysłowia reszta wielkości itp.ma zostać zachowana.

4.Zamykamy rejestr i znów odpalamy PatchWheel i klikamy Check controller i w tym momencie powinno nam wykryć Logitech MOMO Racing USB jeśli tak nie jest źle coś zrobiłeś.

5.Jak nam wykrywa wszystko wporządku to zassysamy progs Xpadder_PowerPack czyli do kalibracji aby ustawić wszystko pod naszą kierownicę tutaj trzeba trochę po główkować aby nam się jakiś klawisz nie gryzł.

6.Jak już wszystko mamy zrobione dopiero po tych krokach można uruchomić nfs.

I to by było na tyle.

Co do progsów tych w/w albo sam poszukasz albo poczekasz jak będe miał jak wrzucić kiedy to tego nie wiem :P

Tut napisany na moim przykładzie :D

I działający nawet na 64 bitowym systemie :P

Edit:Link do powyższych w/w programów :

http://www41.zippyshare.com/v/40484776/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/file/70b93908dde10536749d3df79caec8189877b756fa9a2ceaba1147a45e9a7ddc/analysis/1353013846/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...