Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]W jakie czołgi iść

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narazie mam :

PzKpfw III (460 XP)

Hetzer (2660 XP)

A-13 Covenanter (3923 XP)

M3 Stuart (1336 XP)

T-46 (2588 XP)

I teraz w jakie czołgi iść tymi złomkami tak żeby dobrze się grało bo jak narazie Hetzer wolny jak nie wiem co ale jak trzaśnie to ino raz a T-46 ma taką lufe że 4 sekundy sie ładuje więc czas na zmiane ^^.

I jeszcze gdzie najlepiej walnąć w czołg aby zadało duże obrażenia i po co jest ten schowek kadłuba czy coś tam pod przyciskiem X wiem że jak to załączyłem to dosłownie 6 czołgów na hetzerze nie mogło mnie rozwalić dopiero jak siadła duża seria to mi wzięło z pół życia.

Opublikowano

Hetzer ^^ pozniej bedziesz mial stugilla mistrz rozwałki nawet kw-1 2-3 strzały :)

Opublikowano

Po pierwsze zastanów się jakim czołgiem dobrze by ci się grało potem poszukaj takich odpowiedników .Przy wyborze czołgów patrz na statystyki czołgów tieru 7 , 9 , 10 i porównuj je z inną linią .Gdy już wyłonisz potencjalnych kandydatów poczytaj o nich na forach po oglądaj na YT .

Tu tak w skrócie dam ci jakie "moce" mają poszczególne czołgi :

USA

HT są to wytrzymałem maszyny z dobrymi działami pancerz przedni odbije co nieco ale boczny już mniej.Czołg fajne według mnie nic im nie brakuje.

MT są mega zwrotne i mają genialny wychył działa w dół kosztem tych cech jest wielkość.

TD(bez wieży) najbardziej opancerzone w grze (300mm nie do przebicia) okupione jest to małą prędkością (18-13km/h) i potężnym działem.

TD(wieża) potężnie znerfili czołg tieru X przebija go wszystko .Cała linia posiada wieże i średnią mobilność i działa takie jak w sąsiedniej linni.

NIEMCY

HT(E100)Najlepszy czołg ciężki niemiec , celny i wielki jak stodoła .

HT(MAUS)Taki sobie HT , mało ich jeździ wiec sie nie wypowiem.

MT połączenie HT z MT to takie ... ciężkie czołgi średnie.

TD celne i wielkie z średnim pancerzem.

ROSJA

HT(IS-4)jego pancerz zapewnia rykoszet z każdej strony , działo dobre.

HT(IS-7) słabszy pancerz ale działo i mobilność genialne .

MT takie średnie na pokaz nie oferują więcej niż inne nacje , no może po za pancerną wieżą .

TD(Te niskie) największy DMG w grze słaba celność.

TD(te wysokie) duży rof i pancerz dmg umiarkowany.

FRANCJA

HT od 6 masz magazynek (3_5 pocisków) pod innymi względami gorsze od USA ale nie lepsze od NIEMIEC

MT magazynek i jeszcze raz magazynek , tu jest taka niedogodność gdyż do 7 tieru masz same lekkie co jest nie małą zaporą dla nowego gracza.

TD niespodzianka MAGAZYNEK , 3 pociski potrafią zniszczyć wszystko oprócz Mausa ale wystarczy raz spudłować i 20k w plecy .

BRYTYCZYCY

HT szału nie ma słaby pancerz działa średnie na 10X tierze jest dopiero dobrze .

MT średnio zwinne bez innowacji .

Arty nie opisywałem bo gram nią mało z zapędami do wogule jak spotkam sąsiada to coś jeszcze o niej włożę .

Jakbyś miał jeszcze pytania to pisz ;)

Liczę na plusa :)

Sownik

DMG-obrażenia

HT- Czołg ciężki

MT- Czołg średni

TD- Niszczyciel czołgów

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

W niemieckim drzewku pójdz z tego pzIII w medy też są bardzo celne swietni camperzy i HT drzewko do E-100 tygrysy ( 1 i KT) są bardzo celne oraz mają dobry DMG

z T-46 idz do IS-4 gdyż KV-4 i ST-1 wybaczają dużo błędów za pomocą swojego pancerza (wada że są duże i wolne)

Opublikowano

A jak byś szedł na TD hamerykańskie to idź w te pancerne :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Wolałbym abyście mi powiedzieli w jaki czołg ostatni w grze iść poszczególnymi pojazdami wymienionymi w temacie :P. łapaj like kami

I JAKĄ DROGĄ IŚĆ ! WAŻNE

I czym się różni zwykły czołg od tego ze znaczkiem złotym nad nim

Opublikowano

Po pierwsze zastanów się jakim czołgiem dobrze by ci się grało potem poszukaj takich odpowiedników .Przy wyborze czołgów patrz na statystyki czołgów tieru 7 , 9 , 10 i porównuj je z inną linią .Gdy już wyłonisz potencjalnych kandydatów poczytaj o nich na forach po oglądaj na YT .

Tu tak w skrócie dam ci jakie "moce" mają poszczególne czołgi :

USA

HT są to wytrzymałem maszyny z dobrymi działami pancerz przedni odbije co nieco*1 ale boczny już mniej.Czołg fajne według mnie nic im nie brakuje.

MT są mega zwrotne i mają genialny wychył działa w dół kosztem tych cech jest wielkość.

TD(bez wieży) najbardziej opancerzone w grze (300mm nie do przebicia) okupione jest to małą prędkością (18-13km/h) i potężnym działem.

TD(wieża) potężnie znerfili czołg tieru X przebija go wszystko .Cała linia posiada wieże i średnią mobilność i działa takie jak w sąsiedniej linni.

NIEMCY

HT(E100)Najlepszy czołg ciężki niemiec*2 , celny i wielki jak stodoła .

HT(MAUS)Taki sobie HT3 , mało ich jeździ wiec sie nie wypowiem.

MT połączenie HT z MT to takie ... ciężkie czołgi średnie.

TD celne i wielkie z średnim pancerzem.

ROSJA

HT(IS-4)jego pancerz zapewnia rykoszet z każdej strony*4 , działo dobre.

HT(IS-7) słabszy pancerz ale działo i mobilność genialne .

MT takie średnie na pokaz nie oferują więcej niż inne nacje , no może po za pancerną wieżą .

TD(Te niskie) największy DMG w grze słaba celność.

TD(te wysokie) duży rof i pancerz dmg umiarkowany*5.

FRANCJA

HT od 6 masz magazynek (3_5 pocisków) pod innymi względami gorsze od USA ale nie lepsze od NIEMIEC

MT magazynek i jeszcze raz magazynek , tu jest taka niedogodność gdyż do 7 tieru masz same lekkie co jest nie małą zaporą dla nowego gracza.

TD niespodzianka MAGAZYNEK , 3 pociski potrafią zniszczyć nawet Mausa*6 ale wystarczy raz spudłować i 20k w plecy .

BRYTYCZYCY

HT szału nie ma słaby pancerz działa średnie*7 na 10X tierze jest dopiero dobrze .

MT średnio zwinne bez innowacji .

Arty nie opisywałem bo gram nią mało z zapędami do wogule jak spotkam sąsiada to coś jeszcze o niej włożę .

Jakbyś miał jeszcze pytania to pisz ;)

Liczę na plusa :)

Sownik

DMG-obrażenia

HT- Czołg ciężki

MT- Czołg średni

TD- Niszczyciel czołgów

1-Pancerz w Usa jest do dupy KAŻDY.USA wyróżnia tylko jedynie wieża która jest nie do przebicia.

2-Papier a działo tak celne jak by miało krzywą lufę

3-TAKI SOBIE?Jeden z najmocniejszych czołgów w grze który po skątowaniu jest nie do przebicia a działo jest nawet dobre.To czołg do obrony.

4-Jedynie przód po skątowaniu jest mocny.No chyba że skątujemy na bok jak w kw-4

5-To czemu każdy spierdala jak jedzie ISU-152/obiekt 704.A pancerz nowego ob. 273 jest magiczny i nie do przebicia no chyba ze przez arte

6-Akurta Maus jest jedyn z niewielu których foch X tieru nie zniszczy na magazynek

7-Działa brytyjczyków to malina.Celne jak w niemieckich medach to do tego jeszcze szybki

Opublikowano

Moim zdaniem powinienes pograc hetzerem z 10,5 cm. Tym dzialkiem na topowej liscie zdejmuje kazdego wroga na strzal. Na poczatku gra nim zle ze wzgledu na mobilnosc tak jak napisales. Jednak po ulepszeniu go na maxa nie jest juz taki wolny i sieje zniszczenie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

1-Pancerz w Usa jest do dupy KAŻDY.USA wyróżnia tylko jedynie wieża która jest nie do przebicia.

2-Papier a działo tak celne jak by miało krzywą lufę

3-TAKI SOBIE?Jeden z najmocniejszych czołgów w grze który po skątowaniu jest nie do przebicia a działo jest nawet dobre.To czołg do obrony.

4-Jedynie przód po skątowaniu jest mocny.No chyba że skątujemy na bok jak w kw-4

5-To czemu każdy spierdala jak jedzie ISU-152/obiekt 704.A pancerz nowego ob. 273 jest magiczny i nie do przebicia no chyba ze przez arte

6-Akurta Maus jest jedyn z niewielu których foch X tieru nie zniszczy na magazynek

7-Działa brytyjczyków to malina.Celne jak w niemieckich medach to do tego jeszcze szybki

1.Po skątowaniu jest lepiej .Może faktycznie przesadziłem więc Sory.

2.Moim zdaniem jest celne.

3.Dzięki za uzupełnienie mojej wiedzy :) mało ich jeździ więc obserwacja jest trudna.

4.Bez kątowania żaden X nie odbije każdego pocisku .

5.Bo są nowe moim zdaniem kiedyś to ludziom przejdzie ;)

6.Pisałem to bez danych technicznych tylko z pamięci , więc poprawiłem.

7.Dla mnie są średnie .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...