Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z lagami i pingiem ;d

fokus22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,mam taki problem z pingiem na speedtest ping wychodzi 45-60 a jak już wbijam do gry ping zaczyna się zwiększać 100-160 i tak samo jest w innych grach: CS BF COD do neta się nikt nie podpina router tp link TD-W8901G to routera podłączone są 2 komputery więc o co chodzi ? może to wina routera? interent z tp;) Bardzo bym prosił o pomoc

Opublikowano

Ref co 24h, jak masz neta z tp to na 70% to jest tego wina, ew. Komp ci scina lub client ci sie zepsul wiec sprobuj opcji repair, odblokuj porty, wylacz antywira i firewalla i jesli dalej bd ten problem dzwon do tp.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

a myslisz ze przejscie do neti lub upc cos by zmienila ? mieszkam w malym miasteczku

Na UPC tak. Netia jest na liniach neostrady o ile dobrze pamiętam. Spróbuj podpiąć się bezpośrednio kablem.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@3up Rzeczywiście może to być wina TP bo gdy miałem u nich neta to NIEDAŁO SIĘ GRAĆ!! NON STOP KICKAŁO PING ZAPIERDALAŁ JAK WYŚCIGÓWKA W GÓRĘ I W DÓŁ!!!!!!!!! ;D teraz mam w vectrze i non stop co by się nie działo jest 40 pinga ;) życie stało się lepsze ;D

1390144171-U592769.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moim zdaniem jesli wlączasz lola to ping ci sie zwieksza bo "zuzywa" internet ja mam np w lolu ping 60-70 a jak wejde na warrocka to 89-100 jak nie gram a jak gram to nawet po 200 czyli jednym slowem jak grasz to ping sie zwieksza

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

Tak ja radził bym ci zmienić neta na lepszego np. UPS bądź Netia sam korzystam z neti i nie narzekam.

Explower.? tu masz opcje repair hlnsy2.jpg i klikasz na te trybiki i tam masz :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jeżeli uważasz, że to jest rzeczywiście wina Twojego dostawcy to tak, zmień. Ja mam w TP, a ping ... szkoda gadać. Ew. wyłącz wszystkie aktualne procesy, tj. gg, skype, przeglądarka, inne programy zabierające pamięć/spowalniające komputer.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Sprawdź sobie na kablu a nie przez routera jak to nic nie da sprawdz w procesach co zjada najwiecej neta ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...