Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Początek - PS3

Googlus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

95906375537709378476.png

Nie jestem w stanie odpowiadać na taką ilość pw. Korzystając z chwili wolnego czasu napisałem pare podstawowych rzeczy.

Jak zwykle mile widziane sugstie, opinie.

Ogólnie

• Czułość

Pierwsza sprawa, bez której nawet nie ma co myśleć o dobrych wynikach to czułość analogów. Każdy ma swoją ulubioną, jdnak wszyscy zaczynali podonie, od małych wartości. Na początek polecam 7 kresek, potem sami odczujecie potrzebę powiększania ich.

• Mapy

Do wyboru mamy sporo map, polecam zacząć od tych mniejszych w trybie TDM, gdyż tam akcja jest szybka i toczy się w małych odległościach. Oprócz celowania wyćwiczymy sobie "myślenie", które odgrywa ogromną rolę w BF3. Wręcz pokuszę się o stwierdzenie, że gracz myślący, planujący swoje działania jest skuteczniejszy niż mający skilla.

Kanały Noshar/Wyspa Kharg/Ognista Burza oraz wszystkie mapy z dodatku CQ idealnie się do tego nadają.

Dlaczego nie metro ? Jedyne, czego możemy się tam nauczyć to campa z granatnikiem i podnoszenie towarzyszy.

• Serwery

Wybór serwerów jest duży, jednak jeżeli nie spodobacie się administatorowi to liczcie się z kickiem za nic. Osobiście polecam grę na oficjalnych serwerach. Przy wchodzeniu na serwer pokazują nam się nieraz zasady, panujące na nim, zwracajcie na to uwagę.

• VOIP

VOIP to system komunikacji między graczami, do jego używania potrzebny jest Headset, ja używam Gioteck HF-02. O ile rozmowa z ogarniętymi ludźmi jest przyjemna to słuchanie Lady Gagi, lecącej u kogoś to męczarnia. Po wejściu na serwer możemy nacisnąć start-> drużyna-> VIOP aby wyłączyć w/w opcję.

• Wybór klasy

Sprawa jest dość indywidualna, na początek polecam szturm a jako broń M16a3.

Każda klasa jest na inne mapy, wybierając je sięgnij do szarych komórek i zastanów się, która z nich najbardziej się przyda.

• Rozgrywka

a. "Niedżwiedź"

Za podniesienie teammate dostajemy 100 punktów, jednak róbcie to z rozsądkiem. Nie ma nic gorszego niż podwójna śmierć, tylko dlatego, że pan x chciał sobie zdobyć exp. Jeżeli gość nie ma szans na przeżycie nie podnoście go !

b. Przydaj się !

Myśl co robisz ! Trafiając na serwer nie ganiaj tylko za fragami (wyjątek TDM), pomgaja drużynie, przejmuj flagi, niszcz pojazdy, przydaj się. Nie ma nic gorszego niż pół teamu campiącego na górce.

c. Pojazdy

W BF3 mamy ich sporo, tutaj chciałem poruszyć kwestię nieudolnych graczy, którzy zamiast uczyć się latać na pustych serwerach, biorą się za śmigłowce niszcząc je. Szybka piłka, chcesz nauczyć się latać ? Wejdź na pusty serwer i próbuj.

d. Umiejętności

Wraz ze zdobywaniem doświadczenia odblokowujesz nowe umiejętności, drużynowy bieg, granaty czy przygwożdzenie. Używaj ich i na bierząco zmieniaj. Bieganie w składzie, w którym każdy ma ustawioną tą samą umiejętność mija się z celem.

• Premium

Premium daje nam:

Pięć dodatków - 20 map, 20 nowych broni, 10 pojazdów, 4 tryby, 30 zadań, 20+ nieśmiertelników.

Oraz:

Nóż

Unikatowe nieśmiertelniki

Ponad 10 mundurów

Ekskluzywne kamuflaże dla broni

Możliwość resetowania statystyk

Ponad 10 unikalnych grafik do projektowania emblematów

Pierwszeństwo w dostępie do serwerów

Przeszło 5 zadań

Dostęp do wyjątkowych wydarzeń

Możliwość zdobycia dwukrotnie większej liczby punktów

Ekskluzywne materiały wideo

Poradniki dotyczące strategii gry

Osobiście jednak nie mam premium, wyszedłem z założenia, że wolę poznać je pzed zakupem. AK na ps3 to masarka i nigdy bym tego nie kupił.

• Cheater !

Na PS3 jest to dość mocno wątpliwe, aczkolwiek nie niemożliwe. Bardziej prawdopodobne jest, że delikwent gra z myszką i klawiaturą. Uprzedzając pytania, potrzebne nam osobne urządzenie aby podłączyć w/w sprzęt. Jeżeli jesteście tym zainteresowani to polecam poczytać o Eagle Eye.

• Własny serwer

Mamy możliwość wykupienia własnego serwera, co nam to daje ? Możemy ustawiać własny banner, własny tekst, wyrzucać, banować ludzi.

Olnine -> Twoje serwery

• Rozdzielczość

Dlaczego o tym wspominam, większość "pro" graczy gra na rozdziałce 720x576, zapewnia ona lepszą płynność gry, natomiast dla mnie nie da się na niej komfortowo grać. Jakość tekstur wygląda beznadziejnie.

Problemy

• Zacięcie się konsoli

Popularny problem, pozostaje wciąż bez rozwiązania, restart konsoli jest jedynym wyjściem.

• Zanikający dźwięk

Kolejny nierozwiązany bug, zawsze gdy wyczuje, że nie ma dźwięku, przełączam na pistolet i oddaje jeden strzał. Dźwięk wraca.

• Gra się nie wczytuje

Przywróć ustawienia na domyślne, usuń save.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...