Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Bardzo wysoki ping

Miziaklesny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu w BF3 mam strasznie wysoki ping sięgający nawet wartości 600. Wcześniej zdarzało sie to, jednak bardzo sporadycznie. Prędkość internetu jest ok, pakietów też nie gubi. Gram też w inne gry multiplayer i nie ma takiego problemu.

I tu moje pytanie. Mieliście kiedyś taki problem? I czy udało wam sie go rozwiązać, jeśli tak był bym wdzięczny za podzielenie sie tą informacja. Może ktoś po prostu słyszał o jego rozwiązaniu.

Dodam, że użyłem opcji szukaj jednak albo temat nie był poruszany albo

m2_cut_pixl_baner-1.png

Opublikowano

Czasem jest to wina komputera, podaj specyfikacje. Oczywiście nie koniecznie jest to przyczyną.

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

Wydaje mi sie ze sprzęt jest dobry. Sama gra chodzi bardzo płynnie a procesor nie jest zbytnio katowany. Do tej pory grałem w meczach po 64 graczy bez większego problemu. Szukam bardziej jakiegoś magicznego sposobu niż porady technicznej, ponieważ na tyle to ogarniam. Pisząc magicznej mam na myśli coś specjalnego i nie oczywistego np.: to, że aby BF3 sie u mnie odpalil potrzebowałem wgrać specjalny sterownik do karty graficznej.

Procek: Intel i5 2500k

RAM: 2x4GB DDR3

Karta graficzna: jakis stary szmelc za 100zł na allegro(mam go od paru lat), procek wszysko nadrabia. Wszystko chodzi bez problemu.

m2_cut_pixl_baner-1.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czasami mi łącze świruje jak deszcz czy snieg pada i wtedy mam pingu ponad 4k nawet xD ale tak normalnie to 50 maximum

OndteAw.png
Opublikowano

Moze reinstall PB (Punk Buster). graj na serwerach w pobliżu (Polska, Europa).

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Powyłączaj torrenty, downloady, przeglądarki i wszystkie inne korzystające z internetu. Spróbuj również pobrać GameBooster'a. Mi pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...