Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop i3, 2gb Nvidia, 4gb RAM - Minecraft niewydajny

sezamek107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostation chciałem zagrać na laptopie brata w minecrafta, byłem pozytywnie nastawiony że zagram na wysokich detalach gdyż BF3 działał bez problemu to samo najnowszy NFS, a tu nie miła niespodzianka minecraft po krótkim czasie się ciął dobrze działa tylko na renderowaniu ustawionym na Short (krótki) musze przyznać że to dziwnie gdyż laptop ma wysokie parametry:

Prosesor: Intel Core i3 2.1 GHz

Karta graficzna: Nvidia GeFORCE 610M 2GB

RAM: 4GB DDR3

Windows 7 64bit

Firma: Asus

Może ktoś podpowie czy da się coś zrobić aby działało poprawnie czyli płynnie przynajmniej na renderowaniu Normal, choć licze na Far.

Opublikowano

Hmm... Zaktualizuj jave. Zależy Ci tylko na renderowaniu? Możesz również wyłączyć "OPEN GL".

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Opublikowano

Miałem podobną sytuację. Wiesz co pomogło ?

- Wgranie odpowiedniej wersji Javy. Musi być ona kompatybilna a MC.

Mam 6GB ramu, Intel i5 2,50 ghz. nVidia GeForce 555 M. ( Lenovo Y570 ). Po zakupieniu laptopa, też chciałem mieć na nim MC. Też były takie problemy jak u Cb. Odpowiednia wersja Javy pomogła. Problem znikł. ;)

Opublikowano

No chyba faktycznie jest to wina złej wersji Javy gdyż pokazuje mi komunikat że mam 32bitową a zaleca się 64 bitową.

Co do sterowników to chyba nie ma takiej potrzeby bo laptop był kupowany pod koniec października.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, zostawiam wszystkim lubię to i jak coś to się jeszcze odezwę ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mimo zainstalowaniu Javy 64bit nagle pojawia się komunikat

No JVM could be found on your system. Please define EXE41_JAVA_ HOME

Po czym nie mogę zagrać :(.

Opublikowano

Masz pewnie 2 karty - zintegrowaną i dedykowaną. W opcjach nVidii zmień w ustawieniach w na odpalanie minecrafta z dedykowanej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...