Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 2 i fraps

Luq4327

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam taki problem chce nagrywac let's play metina i obejrzałem chyba wszystkie możliwe filmy na yuoytube z let;s play i poradnikami ale dalej nie moge ustawic frapsa do metina bo obraz nie jest idealny na dole dam link że niby jest w hd a nie prawda ;p i koleś w jakimś filmiku mówił że do frapsa trzeba ustawić confin 1280 x 720 czy jakos tak ale ja mam 1280 x 960 a nawet jak tak ustale to dalej jest kijowy obraz niz ma np fubu czy inni wiec jak mam toz robic ? uzywam tak nagrywam frapsem obrabiam w camtasiastudio 8 i zeby wazyl mniej uzywam do kompresji programu format factory bardzo prosze o przeniesienie a nie usuwanie bo nie wiem gdzie umiescic temat a oto moj filmik nagrany niby w jakosci hd a nizej tak jaki nagral siembid i tez bym taki obraz chcial.

Mój filmik : http://www.youtube.com/watch?v=LPqiTy2nBsY&feature=plcp

A tak bym chciał żeby wyglądał jak ten : http://www.youtube.com/watch?v=Bq64YrNSJoA

xxx

Opublikowano

Sciagnij banicam, ustaw w nim zeby nagrywal w 1280x720, odpal metina w tej samej rozdzielczosci w okienku, ja tam nagrywam i jest dobrze, wszystko widac itp...

Opublikowano

Sciagnij banicam, ustaw w nim zeby nagrywal w 1280x720, odpal metina w tej samej rozdzielczosci w okienku, ja tam nagrywam i jest dobrze, wszystko widac itp...

jak to odpal metina w tej smaje rozdzielczossci ? nie mam takiej rozdzielczosci w confingu.

xxx

Opublikowano

Niemasz rozdzielczosci 1280x720!

To jaką ty masz najwieksza rozdzielczosc?

1280x960 32bp

1280x1024 32bp

1600x900 32bp

1680x1050 32bp

xxx

Opublikowano

Czyli masz kwadratowy monitor :), odpal go w 1280x960, powinna byc zblizona jakosc, niestety nie uzyskasz az tak dobrej bo niemasz 1280x720

Opublikowano

Czyli masz kwadratowy monitor :), odpal go w 1280x960, powinna byc zblizona jakosc, niestety nie uzyskasz az tak dobrej bo niemasz 1280x720

a nie da się jakoś dograć takiej rozdzielczości czy coś ?

jak nagrywam na full ekranie( 1024x768 32 bp i full ekran)to mi nagrywa tak : http://www.youtube.c...h?v=xhTKysE668M

xxx

Opublikowano

Nagraj w okienku, byl taki program ze jak mialem gre w okienku to mogles wybrac rozdzielczosc, poszukam i dam edit

Opublikowano

Nagraj w okienku, byl taki program ze jak mialem gre w okienku to mogles wybrac rozdzielczosc, poszukam i dam edit

Pewnie Sizer bo naoglądałem się już tyle tutroiali ale nie umiem go używać ;p

xxx

Opublikowano

Okej znalazlem 2 sposoby

1. Program kalejdoskop

2.

Spróbuj dopisać do skrótu komendę +set r_displayRefresh 60 +set r_customwidth 1024 +set r_customheight 768

W polach "r_displayRefresh" "r_customwidth" "r_customheight" wstaw wartości w jakich chcesz odpalić grę.

Opublikowano

2.

Spróbuj dopisać do skrótu komendę +set r_displayRefresh 60 +set r_customwidth 1024 +set r_customheight 768

W polach "r_displayRefresh" "r_customwidth" "r_customheight" wstaw wartości w jakich chcesz odpalić grę.

Weź mi to wytłumacz gdzie mam to wpisać ? otwietam pandoremt2 ? i co dalej

xxx

Opublikowano

Robisz skrot, lanchera pandory, klikasz wlasciwosci. I w polu na gorze bedzie nazwa tam wpisujesz to( oczywiscie nie kasujac poprzedniej nazwy.

ps.: sprobuj wpisac to tak xxx.exe tutaj to co ci wyzej podalem

Opublikowano

Robisz skrot, lanchera pandory, klikasz wlasciwosci. I w polu na gorze bedzie nazwa tam wpisujesz to( oczywiscie nie kasujac poprzedniej nazwy.

ps.: sprobuj wpisac to tak xxx.exe tutaj to co ci wyzej podalem

jak jak sie robilo ten skrot launchera bo ja juz zapomnialem

xxx

Opublikowano

Klikasz na ikone przez ktora odpalasz gre, oczywiscie klikasz prawym przyciskiem ~> utworz skrot

Tak to wiem ale gdy tak robie i dopisuje skrot to mi wyskakuje blad ze cos tam obiekt docelowy nazwa sprawdz sciezke i tp.

xxx

Opublikowano

Tak to wiem ale gdy tak robie i dopisuje skrot to mi wyskakuje blad ze cos tam obiekt docelowy nazwa sprawdz sciezke i tp.

Czyli ty niemozesz utworzyc skrotu tak?

Opublikowano

Nie wiem jak jest na pandorze ale jak nie masz danej rozdzielczosci w config.exe to nie bawiąc możesz zmienić to wszystko w metin2.cfg otwierając WordPad'em

WIDTH 800 //szerokosc

HEIGHT 600 //wysokosc

BPP 16 // tu ustaw na 32

FREQUENCY 60 //odświeżanie

Hejo

Opublikowano

Nie wiem jak jest na pandorze ale jak nie masz danej rozdzielczosci w config.exe to nie bawiąc możesz zmienić to wszystko w metin2.cfg otwierając WordPad'em

WIDTH 800 //szerokosc

HEIGHT 600 //wysokosc

BPP 16 // tu ustaw na 32

FREQUENCY 60 //odświeżanie

a gdy juz zmienilem na 1280 na 720 to co dalej bo w confinu nie pojawia mi sie jakas nowa opcja zebym mogl ja wybrac.

xxx

Opublikowano

Z tego co napisal 2xup to wnioskuje ze masz poprostu odpalic metka

tyle to wiem ale gdy tak robie to jak w grze otwieram eq to zajmuje mi ono z 1/3 miiejsca na ekranie wszystko jest takie wielkie

xxx

Opublikowano

tyle to wiem ale gdy tak robie to jak w grze otwieram eq to zajmuje mi ono z 1/3 miiejsca na ekranie wszystko jest takie wielkie

to dostosuj sobie tam do takiej rozdzielczosci, w jakiej nagrywasz, problem? ;D

ew. dostosuj video w programie, którego używasz do obrabiania

@aa i do nagrywania odpalaj gre w oknie

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...