Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]ELC AMX czy BDR G18 ?

FeHnE

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który czo?g twoim zdaniem jest lepszy na d?u?sz? gre ??

• ELC AMX
      25
    • T1 HT
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar iść w której z tego rodzaju czołgu, wiem że to w ogóle inne 2 gry ale co do ELC AMX grałbym nim jak TD bez pancerza bo na scouta się nie na daję ( brak obrotowej wierzy ). I tu moje pytanko czy dało by się zarobić takim ELC AMX trzymając sie 2-3 linni ? Tzn chodzi mi o to że bym jeździł za jakimiś HT i im pomagał. A co do BDR G18 to grałem nim i było zajebiście ale muszę wybrać jeden czołg.

PS. Mam 2000 Golda i 3 dni konta premium. Ile bym wbić EXP od piątku do niedzieli ? Dajmy na to że codziennie grałbym po te

4-6h.

Opublikowano

Widzę że jest 5 głosów na ELC AMX w tym jeden mój jakby ktoś mógł to niech napisze z 1-2 zdania od siebie co do tego konta. A i jak można to czy da się tym zarabiać ?

//Staraj się unikać dobule-postów.

Opublikowano

Po pierwsze zastanów się nie na wyborem czołgu 5 tieru ale nad jego następcami oraz 10 tierami . BDR jest dobrym czołgiem nie ma super pancerza ale coś odbić potrafi , ma dobre działo konkretnie 90 z 135 mm penetracji czyli całkiem nieźle . Jeśli chodzi o ELC to ma on bardzo niską sylwetkę oraz ogółem jest mały sprawdza się jako scout ponieważ stanie w krzaczku i też coś wyświeci a działo 90 mm też się sprawdza jeśli chodzi o ubijanie artylerii , minusem jest długi czas przeładowania . Jeśli chodzi o moją opinię zagłosowałem na BDR'a ponieważ jak dla mnie możesz nim więcej zarobić ponieważ jest to czołg ciężki a nie lekki tak jak ELC i nie będzie go losowało na dość wysoko tierowe bitwy jak właśnie tego ELC. Tyle z mojej strony.

Opublikowano

Graj tym BDR ...

ELC AMX to scout i tylko scout czasem ewentualnie strzelasz do arty lub jeżeli coś ci nagle przed maske wyskoczy.

BDR dobry czołg ale predzej czy pozniej pojdziesz dalej.

Po ARL czyli gdy kupisz AMX 1945 gra ciezkim czołgiem się skończy i zaczniesz być traktowany jako duży med .

3007.jpg
Opublikowano

No ok ale tak samo można powiedzieć z innymi tierami 5 tieru np każdy mówi że KW1 jest dobry ale dla mnie gra się nim źle tzn nie lubię czołgów którymi gra dużo osób i je łatwo ogarnąć i proszę was nie wyskakujcie mi teraz z jakimiś porównaniami że jak dużo osób kupuję Audi to ja sobie go nie kupie.. Gra to jedno samochód to 2. Wracając do tematu mam chęć nastawienia się na walkę o prowincje, i gdzie nie napisze jakiś klan to musi być 1X medium 1X HT.

Czekam na więcej odp ( za każdą daje + )

PS. Czy ELC AMX nadał by się jako TD ?

Opublikowano

ELC AMX przy dobrej grze z 20k zarobisz, tania naprawa, amo tez, przy najlepszej ze 35k -koszta,

BDR G1B! nie G18, taki sobie imo

biersz co ci sie bardziej przyszlosciowo widzi. Jesli zostajesz na t5 i chcesz zabawy to bierz ELC (scout, spoter, td, med)

Co do expa zalezy czy mowisz o jednym tanku, wolnym expie. Rowniez czym i jak grasz. Tak na oko to zmarl okulista. Moge powiedziec ze ze 20k-100k wyciagniesz

Opublikowano

Tak więc ELC się nadaje jako TD. A jakie perki do niego ?

I czy jak będę grał dalej w lv tirów to przyjmie mnie ktoś do klanu ?

Graj tym BDR ...

ELC AMX to scout i tylko scout czasem ewentualnie strzelasz do arty lub jeżeli coś ci nagle przed maske wyskoczy.

BDR dobry czołg ale predzej czy pozniej pojdziesz dalej.

Po ARL czyli gdy kupisz AMX 1945 gra ciezkim czołgiem się skończy i zaczniesz być traktowany jako duży med .

Jak to 7lv i med ?

Opublikowano

Tak więc ELC się nadaje jako TD. A jakie perki do niego ? - Nie dasz sobie rady jako TD , czas celowania jest niezmiernie dlugi

I czy jak będę grał dalej w lv tirów to przyjmie mnie ktoś do klanu ? - Są różne klany. W klanie głownie chodzi o to żeby zdobywać złoto za zdobyte prowincje . Ale może znajdziesz jakiś klan który bierze od VI i gra przynajmniej kompanie

Jak to 7lv i med ? - Poprostu AMX 1945 nie jest jakimś niezwykłym czołgiem , ma wszystkiego po troszku . Więc nie można go w zasadzie przypiąć do ciężkich czołgów . Poprostu pograsz to zobaczysz co się święci .

3007.jpg
Opublikowano

Tak więc ELC się nadaje jako TD. A jakie perki do niego ?

I czy jak będę grał dalej w lv tirów to przyjmie mnie ktoś do klanu ?

Jak to 7lv i med ?

Jak napisal up, klany sa rożne

ELC i perki...hmmm załoga to tylko 2 ludzi, naprawa ew. kamuflaz jesli chcesz sie skupic na kampieniu.

Czolgi po ARLi sa bardziej miekkie od innych ht innych nacji, sa mobilniejsze no i maja magi ale to chyba od t8/9 (nie gram ht Francji)

Opublikowano

Ja elc jezdzilem jak ht :) Smigalem prosto na tigera pojezdzalem od tylu walilem w gasienice i caly czas w tyl wiezy :) elc szybko sie obraca wiec nie bylo problemu ;D lepiej mi sie nim gralo jak amx 12t ;> Polecam

Opublikowano

ELC da sie zarobic. Expa mozna za bitwe wyciagnac nawet 1500+. W 3 dni przy dobrej grze grajac po 6h bez przerw na pewno 60k expa mozna zdobyc.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

ELC + Gold Ammo = FUN

Przebijasz Niemal Wszystko od Tyłu Obecnie Jest u mnie w Garażu mam zbadaną AMX ale do du*y ona jest i ELX pomalowałem sobie na 3 kolorki i 2 obrazki na nim mam Można nim grać jako TD ale musisz kupić mu Szybsze celowanie i git :D

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

A co powiecie mi na temat USA HT ? Jak radzi sobie ten T1 HT ? Jest on strasznie wysoki co ułatwia w niego strzelanie..lecz jego dobrze kontowane działo daje sobie radę....Jak to naprawdę jest z tym T1 HT ?

PS. Czy np można by było zostawić KW-1s do zarabiania zamiast KW-1 ?

Full załoga i te sprawy.

Opublikowano

MI się t1 ht dobrze grało (usa to moja głowna nacja). Potem mialem M6 co jest ulepszonym prototypem t1 ht i bylo jeszcze lepiej, dobre dzialko spokojnie dawalo na 7 tiery. Po M6 mialem T29 i najbardziej go lubilem, 280mm pancerza na wiezy zrobilo z niego maszyne do zabijania zza kamieni :D haha. a co do t1 to sam nim grałem i bardzo fajne (M3 Lee jest głupi i moze cię zniesmaczyć ;D )

Opublikowano

Kurde.... tak samo jak ty dla mnie boski jest T29 lecz grałem T1 HT ale jakieś 2 - 5 meczy i było tak sobie... I nie wiem czym teraz grać :(

Opublikowano

T1 HT ulepszony na full jest świetny, dodaje na 5 tiery gra się miodzio. Elc też jest super czołgiem, grając jako TD który szybko się porusza na bitwe 15, 20k + może zarobić. Bdr nie polecam.

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Zjeść kanapke czy tosta hmmm...

To zależy czym lubisz grać .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

T1 HT to swietny czolg. I do zarabiania, i zabawy. Moim zdaniem najlepszy z 5 tierow HT. Na poczatku jest slaby, dopiero po calkowitym ulepszeniu staje sie niepokonany. Ma wysoka penetracje i bardzo szybkie dzialo.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kurwa i nie wiem w co iść :( Bo jakby nie patrzył szybciej wezmą mnie do klanu z jakimś HT USA niż z lekkim/średnim Francja :(

Opublikowano

Powiem tyle oglądaj kanał twórców na yt.Tam masz poradniki jak grać w tym też jest poradnik o graniu elc amx.

ELC AMX TO NIE JEST CZOŁG DO SCOUT !!!!!!!!!!!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...