Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Czy mogą zhackować mi taką stronę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zrobiłem sobie strone która nie ma żadnych zabezpieczeń ani zainstalowanych skryptów.Wyświetla tlyko kilka obrazków i tekst, czy ktoś może mi ją zhackować w jakiś sposób ? Bo chciałbym wiedzieć czy jestem bezpieczny :D

Gdy Ci smutno gdy Ci źle,j*bnij format dysku C

Opublikowano

Zakaz hackingu na mpcforum. Zamykam :)

Kaś. Takie tematy były na mpcforum i za każdym razem z tego co teraz napisałem było zamykane, ponieważ każdy nawet najmniejszy atak jest karalny.

btw. To można podliczyć pod proszenie o gotowca ;-)

Do tego jeszcze zły dział. Bo tutaj robi się strony, a nie DDos'uje się.

Nawet linku do tej strony nie dał ^^

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Teoretycznie nawet rządowe strony można zhackować, ale wiem że nie o to Ci chodziło...

Tak, można się włamać, ale skoro na twojej stronie jest tylko tekst i obrazki to w sumie nie byłoby po co hackować

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

Tak wiem ale ta strona będzie często odwiedzana, bo wcześniej miałem stronę (800 użytkowników) ale taka amatorka nawet bez dostępu do ftp.Teraz zrobiłem taką, i na stronie głównej jest tło jako obrazek i 3 odnośniki obrazkowe z czego jeden do skryptu listującego pliki z folderu do ściągnięcia a drugi do forum (phpBB3) czy jeśli nie mam zabezpieczeń to ktoś może mi tam np coś zmienić ? Jak się przed tym zabezpieczyć ?

Gdy Ci smutno gdy Ci źle,j*bnij format dysku C

Opublikowano

Dla takiej strony nwaet nie trzeba nic robić. Jakby było coś porządniejszego i logowanie i takie tam skrypty to by bez zabezpieczeń walił by ci się do biblioteki cookies itp.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Tak wiem ale ta strona będzie często odwiedzana, bo wcześniej miałem stronę (800 użytkowników) ale taka amatorka nawet bez dostępu do ftp.Teraz zrobiłem taką, i na stronie głównej jest tło jako obrazek i 3 odnośniki obrazkowe z czego jeden do skryptu listującego pliki z folderu do ściągnięcia a drugi do forum (phpBB3) czy jeśli nie mam zabezpieczeń to ktoś może mi tam np coś zmienić ? Jak się przed tym zabezpieczyć ?

W przypadku stron statycznych ważniejszą rolę odgrywają hasła do panelu, FTP itd.

Dla takiej strony nwaet nie trzeba nic robić. Jakby było coś porządniejszego i logowanie i takie tam skrypty to by bez zabezpieczeń walił by ci się do biblioteki cookies itp.

lol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...