Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wypożyczenia

Sudaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do osób orientujących się w wypożyczeniach.

Wpierw przedstawię obraz problemu.

Jestem menadżerem Milanu. Jadę drugi sezon i mam dość mocny skład. Transfery jednak to nie wszystko, a trzeba również myśleć o przyszłości klubu tzn. młodzikach. Wysłałem dwóch skautów - pierwszego do Włoch, drugiego do Polski ( trzeciego mam w planach wysłać gdzieś do Skandynawii ). W czasie poprzedniego sezonu skauci znaleźli mi kilku juniorów godnych uwagi. Po dłuższych obserwacjach podpisałem z kilkoma kontrakt. Wysłałem jednego z nich na wypożyczenie ( wziął go na sezon Liverpool ). No i po powrocie młodzik ma takiego samego skilla jak przed wypożyczeniem. Zleciał mu rok i myślę, że chłopak się zmarnował. Mógł u mnie zgarnąć kilka pkt skilla, a tak to niestety.

A więc tworzy się pytanie. Jaki sens ma wypożyczenie? Dodam, że młodziki rzadko by mieli szansę na grę w rezerwach a tym bardziej w pierwszym składzie z powodu konkurencji.

Chciałbym by na wypożyczeniach zebrali nieco skilla.

Czekam na odpowiedzi ;) Nagradzam + i 5 ;d

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Ja się nie dziwię, że nic mu overalla nie skoczyło skoro wysłałeś go do Liverpoolu...

Po kija Liverpoolowi młodzik z overallem ~~68-72. Pewnie ma pozycje najbardziej obleganą typu N,PP.. Wypożyczyli go na zapchaj dziurę.

Dlatego młodzików wysyłaj do tych słabszych klubów z : Polski, Argentyny, 1 Ligi Angielskiej, żeby zagrał te ~ 25-30 meczów w sezonie itp..

Przykładowo ja wypożyczyłem gościa ŚP z 71(18lat) overallem do Cardiff City, wrócił po sezonie ma overalla 74-75.

Albo goscia 21 lat z overallem 75, wrócił z 78.( tego akurat nie pamiętam gdzie, ale nie do gigantów, którzy walczą o miejsca 1-5 w lidze angielskiej,hiszpańskiej)

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano
Przykładowo ja wypożyczyłem gościa ŚP z 71(18lat) overallem do Cardiff City, wrócił po sezonie ma overalla 74-75.

Jak się on nazywa? :D

Co do tematu - jeśli młodzik ma w miarę overall, to wystawiaj go w pucharach, meczach towarzyskich, wpuszczaj na ostatnie 10min w ligowych. Jeśli nie chcesz, to wypożycz, lecz nie na siłę. Nie akceptuj wypożyczeń od np. Chelsea, tylko np. od Burton Albion.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Jak się on nazywa? :D

Co do tematu - jeśli młodzik ma w miarę overall, to wystawiaj go w pucharach, meczach towarzyskich, wpuszczaj na ostatnie 10min w ligowych. Jeśli nie chcesz, to wypożycz, lecz nie na siłę. Nie akceptuj wypożyczeń od np. Chelsea, tylko np. od Burton Albion.

Nie jestem w stanie Ci teraz nazwiska podać, ale jest on w Napoli. Od razu jak zaczynasz karierę NAPOLI to on jest juz wypożyczony

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Hmmm. A więc tak zrobię. Co do Liverpoolu miałem właściwie wątpliwości, ale wysyłałem już też do dużo słabszych klubów i było podobnie. Nic tylko spróbować jeszcze raz. Pościągałem kilku dobrych młodzików z Włoch i Norwegii więc można ich powystawiać na wypożyczenia. Oczywiście + i 5 się należą ;)

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Wypożyczaj ich do słabszych klubów, którzy walczą o utrzymanie itp.

Ja np takiego Varane wypożyczyłem do PSV, i 2 sezon ma 85UM(!). A miał chyba 78.

1351788161-U286260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...