Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sztuka walki-strzelec

Skorpion.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Postanowiłem zrobić tut, w którym ogólnie opisze, jak trzeba walczyć gunnerem w BF H. Uwaga, jest to moje alternatylne ustawienie i każdy może grać inaczej.

Strzelec

Jest to klasa, która ma stanowić ,,podstawę" w każdej frakcji. Posiada ona multi skille[tarcza, ruchy] jak i solo[beczka, pożeram granaty, szaleńczy ostrzał]. Gunner ma na zadanie ,,tankować" wrogie ataki torując drogę soldier'ą i comando. Posiada więc rakietnice i ciężkie bronie. A więc jak się bić?

Krótki dystans.

Najlepszą bronią jest Super Szwajcar/Uber Plecodrap. Są to CKM'y, które mają tym większy dmg im bliżej znajdujemy się przeciwnika.

No to gdy zauważymy przeciwnika najlepiej wybić do z wyrzutni rakiet (super pogromca czołgów/uber pancer pięść fausta), celujemy jak w nogi.

Włączamy tarcze, która da nam trochę HP. Gdy się skończy załączamy szaleńczy ostrzał. W między czasie rzucamy beczką. Jeżeli umiemy celować przeciwnik już nie żyje, ja jeśli nie, mamy mało HP używamy tonika, włączamy ruchy i ewakuujemy się z dala od wroga.

Średni dystans

Tu królują bronie średniego dystansu lecz dobrze spisuje się też bronie na długi.

Zauważywszy przeciwnika włączamy szaleńczy ostrzał, by zredukować odrzut. Podchodzimy do wroga, rzucamy pod nogi beczkę, następnie wybijamy do z rakietnicy, włączamy ruchy(by trudniej było nas trafić) pod koniec tonik/tarczę. Przeciwnik padł przy dobrym skupieniu.

Długi dystans.

Tu najlepsze są bronie na długi dystans. Więc włączamy szaleńczy ostrzał (redukcja odrzutu), następnie tarcza, wybijamy przeciwnika w powietrze. Cały czas podchodzimy do jego. Można użyć też beczki.

A jeśli mamy doczynienia z snajperem najpierw wybijamy go z rakietnicy i jak najszybciej podchodzimy do niego[im bliżej, tym snajperka ma mniejszy dmg]. Potem postępujemy j.w.

Tut ukazuje mój sposób na grę, każdy gracz powinienen mieć swój własny styl. Nie każe grać tak jak ja, a sugeruje tym osobą, co nie mają swojego stylu.

PZDR Mateu5z i Cyjan97 ;D

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Nie postarałeś się za bardzo taki poradnik na szybko.

Krótki dystans.

Najlepszą bronią jest Super Szwajcar/Uber Plecodrap. Są to CKM'y, które mają tym większy dmg im bliżej znajdujemy się przeciwnika.

No to gdy zauważymy przeciwnika najlepiej wybić do z wyrzutni rakiet (super pogromca czołgów/uber pancer pięść fausta), celujemy jak w nogi.

Tu się zgodzę, aczkolwiek najlepiej jest cały czas chodzić z RPG.

Gdy ujrzymy oponenta wybijamy go z bazooki lub rzucamy kega i bazooka.

Przeciwnik traci część życia i jest zdezorientowany, praktycznie nie zdolny do ataku.

Strzelamy z LR SG i dobijamy z SR MG.

Włączamy FF bądź tarczę, potem leg it i okrążamy wroga.

Średni dystans

Tu królują bronie średniego dystansu lecz dobrze spisuje się też bronie na długi.

Zauważywszy przeciwnika włączamy szaleńczy ostrzał, by zredukować odrzut. Podchodzimy do wroga, rzucamy pod nogi beczkę, następnie wybijamy do z rakietnicy, włączamy ruchy(by trudniej było nas trafić) pod koniec tonik/tarczę. Przeciwnik padł przy dobrym skupieniu.

Średni dystans? Dla gunnera nie istnieje. Włączamy leg it, i skracamy dystans. Walczymy jak w pod punkcie na krótki dystans.

Tu królują bronie średniego dystansu

Takich się nie używa.

Długi dystans.

Tu najlepsze są bronie na długi dystans. Więc włączamy szaleńczy ostrzał (redukcja odrzutu), następnie tarcza, wybijamy przeciwnika w powietrze. Cały czas podchodzimy do jego. Można użyć też beczki.

A jeśli mamy doczynienia z snajperem najpierw wybijamy go z rakietnicy i jak najszybciej podchodzimy do niego[im bliżej, tym snajperka ma mniejszy dmg]. Potem postępujemy j.w.

Na daleki gunner jest słaby. Takiego dystansu unikamy chyba, że wolimy dostać w głowę ze snajperki, bądź magazynek z LR Pistola.

Proponuję leg it i ruchy lewo, prawo. Z skracamy dystans, wchodzimy np. między budynki.

Jeżeli umiemy celować przeciwnik już nie żyje, ja jeśli nie, mamy mało HP używamy tonika, włączamy ruchy i ewakuujemy się z dala od wroga.

włączamy ruchy(by trudniej było nas trafić) pod koniec tonik.

Tonik. Tylko noobki latają z takim czymś.

Jeśli nie umiemy celować to nie umiemy grać gunnerem :).

Hej! Postanowiłem zrobić tut, w którym ogólnie opisze, jak trzeba walczyć gunnerem w BF H. Uwaga, jest to moje alternatylne ustawienie i każdy może grać inaczej.

Strzelec

Jest to klasa, która ma stanowić ,,podstawę" w każdej frakcji. Posiada ona multi skille[tarcza, ruchy] jak i solo[beczka, pożeram granaty, szaleńczy ostrzał]. Gunner ma na zadanie ,,tankować" wrogie ataki torując drogę soldier'ą i comando. Posiada więc rakietnice i ciężkie bronie. A więc jak się bić?

Krótki dystans.

Polskie nazwy broni i skilli....

Tut ukazuje mój sposób na grę, każdy gracz powinienen mieć swój własny styl. Nie każe grać tak jak ja, a sugeruje tym osobą, co nie mają swojego stylu.

Tu się zgodzę to twój styl dla mnie słaby, każdy ma swój.

Co do tuta słaby nie ma buildów, taktyk klasowych, broni.

Sam mogę pomóc jak macie problemy ze skillami czy broniami pisać pw.

Opublikowano

Hmm TuT dla niektórych przydatny np. ci co grać nie umią, ale jeżeli na małym lvl nie mamy jeszcze beczki albo szaleńczego ostrzału ?

trzeba sobie poradzić samą bronią albo RPG i jeszcze można używać Smoczego Ognia ;)

A i jeszcze dzięki za pozdrowinie :D

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Cała twoja taktyka sprowadza się do toników. Używanie ich jest żałosne, w dodatku na gunnerze, który ma 150/160HP.

Na jedną osobę zużywasz wszystkie skille, jak gunner może być tankiem skoro przy pierwszej lepszej osobie wrzuci HS/FF/Kega ? Wyjdzie następna z za rogu i leżysz.

Opublikowano

Sam jak znajdę czas napiszę poradnik dla gunnera z buildami filmikami taktykami.

IMO poradniki ch**a dają jak sami nie umiemy grać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...