Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Standardowy serwer minecraft + forge. Nie działa.

WcM

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam

Od wczoraj męczę się z włączeniem serwera na który mógłbym wgrać mody.

Tak to mniej-więcej wygląda:

Pobieram plik minecraft_server.jar z oficjalnej strony minecrafta i wrzucam do środka zalecaną wersję forge (w sumie próbowałem nawet kilku). Mam wykupiony pakiet na mineserv.eu, więc wrzucam tam powyższy plik i odpalam serwer.

Wszystkie potrzebne pliki, świat, foldery (mods itp.) się tworzą, ale serwer nadal jest offline.

Wiem, że mógłbym użyć np. MCPC, ale mody które mnie najbardziej interesują akurat nie działają na bukkicie. (Metallurgy 2, Twilight Forest)

Pomocy :P

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze mysle, ale po wgraniu forge na serwer, serwer tak jakby sie wlacza ale nie reaguje na logowanie itp?

Mozesz sprobowac ze starsza wersja forga, zazwyczaj na wersje gry wychodzi ich z 5 ..

Problemem moze byc tez dedyk, ktory nie obsluguje modow, w co watpie.

Problemem jest wersja forge, pewno dali w zalecanej niestabilna wersje, albo zle ja zainstalowales, lub pobrales ja pod cos innego.

1385975953-U914647.png

Nowicjusz
Opublikowano

Po wgraniu forge serwer tworzy wszystkie potrzebne pliki, ale nie włącza się. Jakby w ostatnim etapie uruchamiania serwera coś nie wyszło.

Dedyk obsługuje mody na 100%. Grałem już na Tekkicie, Hack/Mine itp.

Próbowałem już conajmniej 10 różnych wersji i ciągle to samo.

Nowicjusz
Opublikowano

Mod loader ma być wgrany czy sam forge?

Ewentualnie mógłby ktoś podesłać gotowy plik minecraft_server.jar z wgranym forgem pod wersję 1.4.2, który na pewno działa? Jeśli wtedy by nie zadziałało to zostałoby napisanie do obsługi.

Edit// Zrobiłem wszystko od nowa, minecraft_server.jar, zalecana wersja forge. Wgrałem forge i tym razem uruchomiłem serwer normalnie, u siebie i włączył się bez problemu. Tylko po wrzuceniu na mineserv.eu serwer się zawiesza na włączaniu.

To ich wina czy nadal coś robię źle? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...