Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wirtualny komputer czyli system w systemie

Gangnam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak w temacie.

Chcę się pobawić i sobie odpalić np Windows 3.1 albo Windows 8... wiem, że jest dużo programów typu:

VirtualPC

VirtualBox

VirtualMachine

Jednak ja zbytnio nie ogarniam bo ich jest dużo więc może ktoś z was wie - z jakiego programu korzystać, żeby np odpalić tego Windowsa 3.1 i się pobawić jak to kiedyś było?

Admin Cienia
Opublikowano

Virtualbox jest wedłóg mnie janprostszy w obsłudze i oferuje najwięcej możliwości, moze napisz czego nie rozumiesz ?

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Nie rozumiem wyboru i nie musisz pisać po takim języku bo to jest denne.

Po za tym VirtualBox ciągle spamuje mi komunikatem, że może mi zainstalować coś co może unieszkodzić komputer bla bla bla i przez to instalacji nie mogę spokojnie zakończyć.

Opublikowano

normalnie sciagasz VirtualPC, przydzielasz mu ramu i pamieci na dysku i instalujesz jak normalny system załączając instalke systemu w odpowiednim okienku

Opublikowano

Ok mam ten VirtualPC teraz spróbuję pobrać VirtualBox z dobrych programów pl. Macie jakieś poradniki po PL jak np. zainstalować jakiś system? wiem, że jest dużo na YouTube, ale wołałbym takie poradniki tekstowe a nie video bo przez ten nowy wygląd YT oglądanie niektórych filmów to masakra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...