Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak napisać własnego cheata do gier online?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

być może były już takie tematy, zresztą przejrzałem już masę, lecz do końca nadal nie wiem jak mam napisać cheata.

Przy single sprawa jest nieco prostsza, wyszukuję sobie adres jakiejś zmiennej w Cheat Engine i okej. Interesuję się w C++, 2 lata, więc mógłbym sobie ten proces otworzyć i nadać mu nową wartość, tworząc w ten sposób trainera. Ale zaraz, przy ponownym uruchomieniu gry, adresy się przecież zmieniają. Więc w jaki sposób robione są te trainery, cheaty do gier single? Chodzi mi głównie o programy, w których np po naciśnięciu przycisku masz tam $ 1000 więcej w grze, albo wszystkie odblokowane samochody.

Druga sprawa, to cheaty do gier online, co mnie bardziej interesuje. W jaki sposób one są robione? Muszą pewnie w jakiś sposób odbierać pakiety i je wysyłać do danej gry. No ale właśnie, jak? Czego muszę się nauczyć?

Wybaczcie, ale jestem zielony w tych sprawach, dlatego pytam się o to Was :)

Opublikowano

Co do zmiany adresów - użyj pointera (wskaźnika). Żeby się dowiedzieć jak go znaleźć, odpal tutorial CheatEngine. (Help -> Cheat Engine Tutorial)

Co do chetów do gierek mmo, typu Metin.

Robione one w większości na zasadzie działania na adresach. Trzeba tylko wiedzieć jaki adres do czego (a przynajmniej tyle mi wiadomo).

Więcej info uzyskasz od ludzi typu Kamer czy Stonka albo Misiekantos bo oni to robią :D

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...