Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 vs Xbox360

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ps3 vs Xbox360

Pisze tutaj bo gdybym napisał w dziale ps3/xbox360 byłoby to bezsensu...

a więc chodzi mi o pracę konsoli gry na nie

Plusy/Minusy

no to tyle

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

PS3 - wszystko lepsze prócz pada

Xbox360 - wszystko gorsze oprócz serii Halo

Edit

No dobrze może powiem coś więcej. Sam mam Xboxa 360 (no miałem bo się zepsuł) i jest okej ale awaryjność jest straszna, płatny multi, grafika nie wiem jak w porównaniu z ps3. Wkurzające jest buczenie. Ale jest idealny piratów bo łatwo można piraty załatwić.

Ps3 - Jest lepszy od xboxa ale droższy. Jeśli komuś nie zależy na serii Halo niech bierze Ps3 a nie pożałuje.

Takie moje zdanie. Gusty nie podlegają dyskusji.

Opublikowano

Nie wiem co wy macie do pada PS3, dla mnie jest lepszy niż ten od Xboxa.

W sieci jest już od chu*a i jeszcze więcej porównań, wypisanych + i - ,opisów konsol więc nie wiem poco ten temat

Opublikowano

xbox360 bardziej się ceni a ps3 to gówno pad łatwo to hackować itd ... sam mam xbox z kinectem i nie mam problemu i gra się zajebiscie

Opublikowano

Znalazłem takie coś.

X360 ogólnie:

- Zdecydowanie tańszy - szczególnie w wersji arcade, którą kupuj jak nie masz możliwości podłączenia do netu. Dysk w takim wypadku raczej ci się nie przyda, chyba, że ewentualnie jakiś mały, żeby gry instalować.

- Zdarzają się gry na kilku płytkach.

- Starsze wersje (uważaj na używki) są wysoce awaryjne.

- Jeśli chcesz starą wersję, a chcesz podłączyć net to musisz zainwestować w zewnętrzne wi-fi, więc lepiej rozważyć po prostu Xboxa Slim.

- Co prawda nowe wersję się nie psują, ale dalej chodzą jak suszarki.

- Xbox Live - usługa sieciowa, jest płatna! Żeby grać on-line płacisz ok. 120zł rocznie, chyba, że założysz konto na naszą ojczyznę, to sugerowana cena roczna to ok 250zł ;]

- Nie obsługuje zewnętrznych klawiatur, ani myszy.

- Nie współpracuje z headsetami nieoryginalnymi (innych firm niż M$).

- Jest wstecznie kompatybilny z Xbox.

- Pady są na baterie - paluszki, więc należy zainwestować w ładowarkę, chyba, że chcesz co kilka dni latać do kiosku...

- Nadchodzi Kinect - uuuuuułaaaaaaaa! Najlepiej skomentował to urządzenie Mark24. Ex-Natal będzie jedynie platformą dla casualowych popierdółek - minigierek i funkcji społecznościowych. Posłuży także do obsługi menu. No, tyle tylko, że za ponad 600zł.

PS3 ogólnie:

- Droższy.

- Odtwarzacz Blu-Ray - wszsytkie gry na jednym nośniku i filmy w Full HD (super sprawa jak masz odpowiedni TV).

- Wbudowane wi-fi - żadnych zewnętrznych adapterów.

- Kompatybilność wsteczną ma tylko wersja phat 60GB (ci, co kupili tą pierwszą partię teraz się wycfanili i sprzedają konsole po absurdalnych cenach typu 2000zł).

- Jest cichsza i nie ma wielkiej cegły-zasilacza, jak starsza wersja Xboxa 360 (Xbox Slim już go nie ma).

- Niższa awaryjność, ale nie znaczy to, że się nie psują. Jak każdy sprzęt - będziesz dbał to będzie działał.

- PlayStationNetwork - usługa sieciowa. Granie on-line bezpłatne!

- Obsługuje zewnętrzne klawiatury innych producentów na USB (niemalże wszystkie) i niektóre myszki. Klawiatury możesz używać do czatowania, pisania wiadomości, a razem z myszką także w przeglądarce internetowej, która działa całkiem przyzwoicie.

- Współpracuje z wieloma nieoryginalnym headsetami. Ja na ten przykład używam HS od Nokii.

- Pady mają wbudowane akumulatory, które ładujesz podłączając je kablem do konsolki. Żadnych baterii :)

- Jest już Move. Działa bardzo dobrze i już znajduje zastosowania w "normalnych", pełnoprawnych produkcjach. Updatów do obsługi Move doczekały się takie gry jak Resident Evil 5, czy Heavy Rain, a nadchodzą kolejne - Killzone 3 by nie szuakć daleko.

- PS3 już jest w stanie odtwarzać filmy w trójwymiarze! Podobnie z niektórymi grami. Będzie ich coraz więcej.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

PS3 - wszystko lepsze prócz pada

Xbox360 - wszystko gorsze oprócz serii Halo

Idealny przykład bezmózgiego dziecka..

Xbox360

+Tańszy od PS3

+Taka sama grafika w grach jak na PS3 [ A w niektórych nawet lepsza ]

+Idealny pad

@ - Głośny napęd

-/+ Płatny internet(Można zakładać nowe konta co tydzień i można powiedzieć że darmowy)

PS3

-Dużo droższy od Xbox'a

-Grafika ta sama i w niektórych grasz nawet gorsza ( Tak więc po co przepłacać -.^?)

-Beznadziejny pad ( Ten kto używał tego od Xboxa zrozumie)

A gdzie +'sy? Nie wiem .@ No dobra , zapomniałem -> Jak ktoś będzie kupować jaspera to jest głośniejszy od ps3

Podsumowanie , aby nie było że oceniam ,a gówno wiem ( Tak jak 90% co się tu wypowiedzieli )

PS3 miałem przez miesiąc

Xboxa360 mam do tej pory czyli troszkę ponad rok.

I zapomniałem o + dla xboxa -> Gdy go przerobisz ,nie dość że każdą gre możesz mieć za 4,50zł ( Cena płyty ) , to przy JTAG'u możesz odpalać gry z dysku twardego (A bez jtaga gra musi być w napędzie, nawet jak masz zainstalowaną )

/reflink

Opublikowano

Ja mam PS3 i jestem zadowolony. Grałem na xbox'ie i mi się mniej podoba.

Tak czy tak, każdy tutaj ma inne zdanie. Niektórzy powiedzą, że PS3 jest lepsze, a drudzy powiedzą, że xbox.

Opublikowano

PS3

+Cena konsoli (za konsole 500GB ,dwa pady + Fifa 13 dałem 1200 zł to nie jest wysoka cena

+Pad

+Internet

+tani PS+

+Przejrzyste Menu

+Częste Aktualizacje oprogramowania

Opublikowano

Największa wada xboxa - płatny internet

największa wada PS3 - Dużo hackerów

Zalety xboxa - o wiele więcej graczy w multiplayer, wygodny pad, wg. mnie wygląda lepiej stojąc na biurko czy gdziekolwiek niż ps3 (tyczy się to xbox 360 elite)

Zalety ps3 - te chujowe gierki jakies uncharted (nie wiem czym sie ludzie zachwycaja), gorsza grafika, blu-ray, chujowy, kwadratowy pad, mało ludzi na serwerach, częste ataki, ogólnie chujniaa jeszcze dodam, ze xbox jest tanszy. I posiada kinecta, który jest o wiele lepszy niż te chujowe ps movie z pistolecikami za 300 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...