Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FRAPS - Znaczący spadek FPS'ów w Minecraft'cie

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam problem. Gdy gram w MC mam średno 200 - 250 fps'ów.

Jednak gdy zaczynam nagrywać fps'y skaczą jak szalone - Od 5 do 40.

Czy jest to wina komputera, źle ustawionego Frapsa czy jak?

Dodam jeszcze że ustawienia w minecraft'cie nic nie zmieniają. Używam Optifine'a.

Procesor: AMD Phenom II 955 4x3.20 GHz

Karta Graficzna: NVIDIA GTS 450 1GB

RAM: 4GB

Opublikowano

Podczas nagrywania, masz włączonego GameBoostera? Jeśli nie, sprawdź z włączonym. Ustaw także OptiFine na najsłabsze opcje.

Opublikowano

Zwróćcie uwagę na jego komputer... zamiast pisać bzdury pokroju zmniejszenia detali napiszcie coś bardziej sensownego -,-'.

Co do tematu to mam tak samo normalnie mam 120fps, a przy nagrywaniu spada do 30 (nie mam ogranicznika)

DARMOWE GRY PC/PS3/XBOX360 oraz różne ciekawe rzeczy do wygrania :)!

Zapraszam do rejestrowania sie z mojego linku dzięki czemu ty i ja dostajemy punkty za które możemy mieć gre :)

http://wygrajgry.pl/ref/210686

Opublikowano

Ok, Gamebooster chyba wyłączył coś co mi chyba przeszkadzało w nagrywaniu (Czyt. obciążało procesor). Teraz przy nagrywaniu frapsem mam około 60fps'ów lecz mam jeszcze często ścinki trwające około 1/4 sek.

Spróbuję jeszcze nagrywać tym "Mirillis Action"

Opublikowano

Jeżeli nagrywasz, to wyłącz nie potrzebne programy. Obciążają nie potrzebnie komputer. Wszelkiego rodzaju komunikatory, internet.

Opublikowano

PC masz w porządku ale to raczej wina FRAPS'a bo on bardzo duże wymagania ma i własnie dla tego tak jest... powyłączaj zbędne programy i instalnij Game Boostera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...