Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] The legend of Calestra

kotostrupp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The Legend od Calestra

Dlaczego ?

Kiedyś posiadałem swój serwer któremu bardzo dobrze się powodziło, istniał przez 5 miesięcy po czym zaczęło mi brakować czasu na opiekowanie się nim, a przecież graczy od samego początku cały czas przybywało. Potem po jakimś czasie nabrałem ochoty na gre w Minecraft'a lecz kiedy wędrowałem po serwerach, żeby znaleźć dobra mape, dynamikę gry i ogarniętą administracje, no żeby po prostu miło się grało to w większości kiedy wchodziłem na serwer to noż w kieszeni mi się otwierał kiedy widziałem jak administracja nie słyszała nigdy o ortografii, albo mapa składała się z kilku alejek i działek przy nich i powiedzcie mi czym ludzie się kierują wspierając ten serwer poprzez kupowanie VIP'a czy coś. Albo bardzo nie dopracowane pluginy... Tak więc po kilku nie udanych próbach w poszukiwaniu serwera postanowiłem zacząć prace nad swoim. Miałem koncepcje na dobry serwer RPG więc czemu nie ?

Więc zanim zaczniecie tworzyć swoje serwery "rpg" zajrzyjcie czym wgl jest rpg. > http://pl.wikipedia....i/Gra_fabularna

Może nie koniecznie wzorujcie się na wikipedii ale zawsze to już coś ;)

Fabuła gry:

Miasto w którym rozpoczyna się fabuła to Calestra, leżące na jeden z wysp sprzymierzonych nieopodal doliny górniczej Cillinas wchodzące w skład krain sprzymierzonych.

Jest to historia biednego chłopca pochodzącego z miasta Calestra, który pewnego dnia podczas konfrontacji ze złodziejaszkiem odkrywa swoje nadzwyczajne moce. Dzięki nowym umiejętnością chłopiec przeniósł się on ze świata biedy do świata bogactwa i luksusu gdzie wszyscy spełniają jego zachcianki a moc daje mu poczucie bezpieczeństwa. Władze nad miastem sprawowała gildia magów która nie tolerowała dzikich magów i co jakiś czas król zarządzał przeszukiwanie miasta i pozbywanie się dzikich magów. Gdy nadzwyczajne umiejętności chłopca wychodzą na jaw, magowie postanawiają szkolić go obsługi i kontroli, ponieważ niekontrolowane mogły sprawić krzywde nie tylko jemu lecz także całemu otoczeniu. Kilka miesięcy później Imperium Czarnych Magów Geschaka wypowiada wojnę krainom sprzymierzonym. Nie mając żadnych szans i pomysłów na ratunek miasta i chcąc uniknąć starcia z Czarnymi Magami, pewnej klęski chłopiec wraz z częścią Magów postanawiają uciec statkiem z dala od krain sprzymierzonych i wroga. Obmyślając w tym czasie jak uratować lub w razie zastania ruin jak odbudować je na nowo. Po kilku tygodniach żeglugi trafiają na tajemnicze wyspy.

Czy uda Ci się zapanować nad wielką wojną i odbudować dawne krainy owiane wielką sławą ? Od tej chwili to wszystko jest w twoich rękach ! Pomagaj ludziom, łącz się w grupy, wspólnie przemierzajcie krainy by w końcu dotrzeć do Calestry i przywrócić mu dawną sławę.

Z biegiem czasu dopracuje jeszcze fabułę.

Mapa serwera:

mapafls.jpg

Trochę informacji o serwerze i rozgrywce:

- Aktualnie nad serwerem trwają prace i grać mogą tylko osoby zaangażowane w budowę mapy i fabuły gry. Serwer zostanie otwarty dla wszystkich kiedy wszystko będzie dograne w 100%,

- Serwer posiada swoją unikalną mape, która cały czas się powiększa podobnej nie znajdziesz na żadnym innym serwerze,

- Do wybory są 3 klasy które pozwalają rozwijać swoje umiejętności walki. Wojownik, Mag i Paladyn.

- Cuboidy będą założone tylko na obiekty typu zamki, mosty, domy i rzeczy które mają jakieś znaczenie w grze,

- Na mapie znajdziesz mnóstwo npc z questami różnego typu (od zbierania itemów, zabijania mobów poprzez mapy escape i przemierzanie kolejnych krain) za które dostaniesz cenne nagrody, czary i umiejętności,

- Na mapie porozmieszczane są skrzynie z nagrodami dla każdego,

- Serwer posiada ogarniętą administracje,

- Co jakiś czas losowo organizowane są najazdy,

- Mapa na pewno miło cię zaskoczy ;),

- Na serwerze na pewno nie będzie bezużytecznych pluginów.

- Celem gry jest dotarcie do zniszczonego miasta (uwierzcie mi, że trochę czasu wam to zajmie ;) ), pokonanie wrogów i zaatakowanie krainy Czarnych Magów.

- Serwer będzie posiadał stosunkowo tyle slotów jak duże będzie zainteresowanie nim.

Zdjęcia z serwera:

Link do galerii ze zdjęciamy. Na razie mało i tylko z samych wysp, budowle i miasta będą jak skończymy robić lądy.

http://img12.imagesh...21104195842.png

W związku z tym, że do zrobienia jest jeszcze dużo rzeczy a serwer trzeba otwierać szybko potrzebuje pomocy. I po to ten temat.

Pilnie potrzebuje:

- kilku budowniczych,

- 1 ogarniętą osobe która zajmie się modami, super by było gdyby znalazła się osoba która potrafi robić mody i pisać pluginy,

- kogoś kto zajmie się stroną internetową i forum

Potrzebuje także pomocy ludzi z forum:

Jakiego pluginu używacie do tworzenia profesji ? Chodzi mi o to, żeby można było awansować na wyższe poziomy za co zdobywać punkty umiejętności i uprawnienia. Miałem na to koncepcje ale na dłuższą mete okazała się zła. A pluginy rpg na aktualną wersje posiadają bardzo dużo błędów albo są bezużyteczne. Co poradzicie ?

Swoje zgłoszenia proszę pisać pod tematem lub na priv. W zgłoszeniach proszę zawierać tylko najważniejsze informacje. Napisz co możesz wnieść do gry, co potrafisz i oczywiście SS'y twoich budowli jeśli chcesz zostać budowniczym (bez tego nie ma mowy, żebym przyjął kogoś na budowniczego).

Minimalny wiek to 15 lat, powinno być wyżej, ale dajmy szanse im też się wykazać.

Oczywiście każdego zaangażowanego gracza hojnie nagrodzę jakąś wyższą posadą po otwarciu serwera.

Zmiany na serwerze:

- Dodane bossy.

- Dodane najazdy mobów.

- Skończona główna wyspa i kilka mniejszych.

- Aktualnie prace trwają nad tworzeniem lądów i kolejnych wysp. 70% z nich zostało już utworzone.

- Pracujemy nad własnymi itemami i questami.

Zmiany nazw serwera, miast i innych rzeczy mogą ulec zmianie ponieważ były wymyślane teraz na szybko. :D

Opublikowano

Jak to 'cudo' może 'fake' ruszy .

To napewno zagram !

Mam nadzieje że to nie fejk jak coraz więcej tych zapowiedzi 'epickich' serwerow !

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Na pewno to nie fake ;p jutro wrzuce kilka ss z mapy. Epicki może nie, wszystko jest kwestia tego czy pluginy podejdą pod serwer. Czy uda mi sie znaleźć odpowiednie. A robię zapowiedz, żeby zrobić nabór na ekipe serwera bo sam wszystkiego nie ogarne. ;)

Opublikowano

Jestesmy juz na ostatnim etapie tworzenia serwera ! Dodajemy moby, questy, pluginy itp. Planowo serwer ruszy w piatek 16.11.2012 o godz 16:00. Jesli sie wyrobimy to na 30 min przed starter otworzymy serwer do zwiedzania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...