Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Dungeon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam quest na dungeon, napisany przeze mnie, wszystko w queście gra, bo wgrywa się, w grze rozmowa z NPC jest widoczna, jedynie jest problem z tym, że jeśli klikniemy "wejdź do dungeon'u" to nic się nie dzieje... nie przenosi na mapkę :unsure:

Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak jest? Może w ustawienia od mapy musi być coś innego, nie można zwykłej mapy używać?

Nie mam pojęcia co jest nie tak, za każdą pomoc będę wdzięczny ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Po 1, możesz normalnie przenieść się na ta mapę?

Po 2. gdy jesteś na przykład na mapie z indexu/CHANNELU Game1, nie przeniesie Cię na mapę z indexu/CHANNELU game99.

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

a dałbyś funkcję,która przenosisz w queście na tą mapę?

d.join()

Po 1, możesz normalnie przenieść się na ta mapę?

Tak,

/go nazwa_mapy - działa

/private ID_mapy - nie działa

Po 2. gdy jesteś na przykład na mapie z indexu/CHANNELU Game1, nie przeniesie Cię na mapę z indexu/CHANNELU game99.

Wziąłem to również pod uwagę, jednak nic z tego.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

nie przenos sie /go tylko /warp x y gdzie x y to kordy z settings tylko tak najlepiej sprawdzisz czy mapa działa.

poza tym spróbuj funcji

d.new_jump(mapindex, x, y)

tylko, że na game 2089 jest zbugowana i musisz odbugować o to tym diffem.

This difference file has been created by IDA Pro

game_r2089M_32

00138093: 0C 08

0013809D: 08 04

001380AA: 04 0C

old-metin.jpg
Opublikowano

mahound, proszę Cię nie wypowiadaj się.

Powiem krótko: gówno się znasz!

Po 1. gdybyś w ogóle pomyślał... d.new_jump(mapindex, x, y) -- zadziała tylko w dungeonie ( zmienie Twoje myślenie, zapewne myślisz, że te "d." nic nie znaczy i jest to skrót od słowa dupa )?

Po 2. Nie polecam używania funkcji d.new_jump(mapindex, x, y), tylko d.new_jump_all i nie kordy x, y...

Proszę Cię na przyszłość... Wypowiadaj się na tematy o których masz pojęcie.

Skoro /private ID_mapy - nie działa // spraw, aby zadziałało :)

Spróbuj inny index mapy.

KONIEC

2013-08-15

Opublikowano

@up tak to se możesz mówić do mamusi... albo i nie bo ci kabelek od neta obetnie.

1poza tym dałeś mu to samo tylko, że przenosi cała mapę a jakoś nie napisał czy dungeon solo czy normalny ma być.

2 d.new_jump_all też ptrzebuje kordów x,y tak więc znów wprowadzasz w błąd pisząc, że bez kordów.

3. private nie zadziała jeśli mapa jest na innym configu

4. niestety twoja wiedza też wielka nie jest z tego co widzę

Przykro mi ja nie jestem specjalistą od lua. To nie musisz od radu najeżdżać hejtem dzieciaku, jak cię nie wychowali albo rodzice cię kładli na cały dzień przed kompa by mieć z tobą spokój to daruj sobie bo twoje relacje z ludźmi sa na poziomie prehistorii gdzie w celu komunikacji z płcią przeciwną używano maczugi.

old-metin.jpg
Opublikowano

Teraz to Ty pokazałeś swój (niski)poziom.

Ad1. Tylko, że d.new_jump_all mu zadznia, a d.new_jump już nie -- NIE JEST ISTOTNE, czy 1 czy 5 osób w dungeonie.

Ad2. Czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem 'bez kordów x,y' -- chodziło mi o to, że kordy na przykład 120, 90 nie zadziałają. Muszą to być kordy globalne, czyli oryginalne mapy + lokalizacja ( przykład 14000+80, 8000+55 ).

Ad3. Już to napisał, wziął pod uwagę tą idee.

Ad4. Hmm, ja jednak uzważam, że mam większą wiedzę niż Ty. Dlaczego?

Napisałeś chociaż jednego działającego dungeona lub questa? -Ja tak, cały czas pomagam ludziom w temacie "Pisanie/poprawa questów" oraz na pw. --Możesz sprawdzić, jeśli nie wierzysz.

NIE JESTEM ŻADNYM HEJTER, po prostu grzecznie proszę i ostrzegam ludzi, którzy się wymądrzają i wypowiadają w tematach o których nie do końca mają pojęcia. Sam nawet napisałeś, cytuję: "Przykro mi ja nie jestem specjalistą od lua."

@Topic

I jak, próbowałeś ze zmianą indexu i korów mapy na inny?

KONIEC

2013-08-15

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...