Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zavite moby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich userów. Mam nietypowy problem otóż. napisałem sobie taki quest

http://wklej.to/qOJPC

i nie działa on poprawnie tzn. gdy zabije te 200 riperów to nic się nie wyświetla. Od razu mówię, że to nie jest winą questa, bo gdy zmieniłem ID ripera na ID dzikiego psa, to po zabiciu 200 psów wyskoczyło to co powinno> Moje pytanie gdzie leży wina po stronie klienta czy serwer i jak to naprawić.

Dam limit i 5*

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Sprawdz czy nie musisz zabic rippera quescie jeśli tak to usun :)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

chodiz o to , że jeśli w queście dam ID 1093 czyli ripera to on mi nie zalicza tak samo jest z niebieską śmiercią, ale jeśli w queście zmienię ID ripera na np. dzikiego psa czyli 111 to wtedy działa to poprawnie , i wyskakuje to okienko po zabiciu odpowiedniej ilości

nexi.png

Opublikowano

nie zadziała riper, ponieważ jest blokowany przez quest dt. Rozwiązaniem może być zastosowanie pc.setqf() przy zabiciu ripera jak i pc.get_another_quest_flag() by odczytywac zabicie ripka z innego questa.

old-metin.jpg
Opublikowano

Próbowałem ustawiać QF'y i dalej nic to nie dawało. A i jedno pytanie, czy w takim razie , gdy zabije ripera w DT on mi go zaliczy? czy nie. I czy mógłbyś mi dać questa z tym co mówiłeś, czyli

pc.get_another_quest_flag()

nexi.png

Opublikowano

niestety nie ma takiego questa w internecie a ja nie mam questa z tą funkcją bo używam sql do tego bardziej ale mam temat z opisem tej funkcji.

http://www.mpcforum.pl/topic/678460-tutdwie-niewielkie-funkcje/

co do zaliczania jeśli ustawisz, że po zabiciu ripka qf będzie się zwiększał o 1 a w w tym twoim quescie zamienisz getqf na ta funkcję co podałem powinno działać

old-metin.jpg
Opublikowano

sry, źle się wyraziłem , po prostu czy mógłbyś zedytować mojego questa, z tą funkcją. Chodzi mi oto ,żebyś ją tam dobrze podmienił, bo dla mnie to nowość

nexi.png

Opublikowano

Sam w to nie wierze, ale udało mi się to zrobić. Jeśli ktoś ma podobny problem, niech pisze PW

DO ZAMKNIĘCIA

nexi.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...