Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dziwny log po padnięciu ch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam dziwny problem mianowicie zdarzaja mi sie crashe servera pada jakies ch i bardzo często pojawiają sie wtedy takie logi

Czy wie moze ktos jak to naprawic?? z góry thx za odpowiedzi.

:: ForAttrRegionFreeAngle: SECTREE_MANAGER::ForAttrRegion - Unhandled exception. MapIndex: 21

:: ForAttrRegionFreeAngle: SECTREE_MANAGER::ForAttrRegion - Unhandled exception. MapIndex: 21

:: ForAttrRegionFreeAngle: SECTREE_MANAGER::ForAttrRegion - Unhandled exception. MapIndex: 41

:: ForAttrRegionFreeAngle: SECTREE_MANAGER::ForAttrRegion - Unhandled exception. MapIndex: 41

:: P2PJoin: member is not in same channel PID: 1491 channel 3, this channel 1

:: P2PJoin: member is not in same channel PID: 1666 channel 4, this channel 1

:: P2PJoin: member is not in same channel PID: 1687 channel 4, this channel 1

Opublikowano

problem z serwer_atrr prawdopodobnie na mapie id 21, 41 co do

P2PJoin: member is not in same channel PID: 1491 channel 3, this channel 1

zainstaluj ipfw/pf i zablokuj porty p2p być może toś atakuje ten port bo tego syserr nie znam

old-metin.jpg
Opublikowano

zabezpieczenia sa i porty p2p juz dawno zablokowane jeszcze moge dodac jesli to istotne ze z kolei czasem byl problem z buforem tak jakby ktos go zapychal i wtedy takze chwile game wisialo a potem channel padalczyzbysmy mieli do czynienia z jakims exploitem??

Opublikowano

problem z serwer_atrr prawdopodobnie na mapie id 21, 41 co do

P2PJoin: member is not in same channel PID: 1491 channel 3, this channel 1

zainstaluj ipfw/pf i zablokuj porty p2p być może toś atakuje ten port bo tego syserr nie znam

Jak widzisz pierwsze logi są pokazane z indexami mapy , a później jakieś logi z channelami . Prawodpodobnie coś jest z mapami .

@topic

Wejdź na mapę z indexem 21 i 41 i zobacz czy przypadkiem się nie buguje

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to sa indexy m1 ale one sa wporzadku dopiero przy padnieciu wyskoczyl log z mapami a następnie ten p2p a watpie zeby caly server padl od zbugowania sie 2 map.

Opublikowano

Wiesz ... Od wszystkiego może paść channel . U mnie na przeciążonym serwerze nawet wpisanie /reload q sprawiło , że padł mi jeden channel . Więc radzę sprawdzić te mapy

Albo jak kolega wyżej mówi możesz mieć coś z server_attr

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...