Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry trening

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio szukając na necie jakiegoś dobrego programu żeby sobie trochę brzuch wyrobić i znalazłem to:

http://www.100pompek.pl/dlaczego-warto-cwiczyc-pompki

Co sądzicie o tych cyklach treningowych pompek dadzą jakiś widoczny rezultat? jeżeli tak mniej więcej w ile :)

A może inne ćwiczenia np. brzuszki były by lepsze?

Czekam na wasze sugestie.

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Sam tego spróbowałem i dało efekt. Badajże w 2 tygodniu miałem widocznie większe "mięśnie cyca". Takie ćwiczenia są dobre, bo każdy może sobie je ćwiczyć i doszlifować co nieco Polecam sobie do tego dodać trening podciągnięć na drążku i/albo bieganie.

7m9a.png

Opublikowano

tak jak @up

30 min dziennie i rób tyle ile dasz rady zrobić pompek, aż dojdziesz do level 100 xD, wtedy powinieneś jakiegoś bica i brzusia mieć ; )

Opublikowano

@edit

Mam jeszcze jeden mały problem podczas wykonywania pompek gdy wyprostowuję lewą rękę ciągle strzela w coś w łokciu :(

Mam ignorować to strzelanie kostki czy to coś poważnego?

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

@edit

Mam jeszcze jeden mały problem podczas wykonywania pompek gdy wyprostowuję lewą rękę ciągle strzela w coś w łokciu :(

Mam ignorować to strzelanie kostki czy to coś poważnego?

Jesteś pewien, że dobrze wykonujesz pompki? Połóż się na ziemi, i ułóż dłonie na linii barków (kciuk wyprostowany trochę odsunięty od barku). Dużo ludzi źle robi i potrafi dobić do 100 pompek, a prawidłowym po 30 zdychają jak świniaczki xD

7m9a.png

Opublikowano

Jak chcesz brzuch to nie rób tych programów "100 brzuszków" ani a6w, który krzywi kręgosłup tylko rób krótki abs i w każdym treningu najważniejsza jest dieta... No i aby efekty były szybsze to bieganie albo pływanie... ;)

A co do tego programu "100 pompek" to lepiej skorzystać z treningu domatora... Bo jak chcesz mieć dobrą klatę to trzeba robić w wąskim/szerokim rozstawie ramion, na skosie, na krzesłach...

tak jak @up

30 min dziennie i rób tyle ile dasz rady zrobić pompek, aż dojdziesz do level 100 xD, wtedy powinieneś jakiegoś bica i brzusia mieć ; )

Co mają pompki do brzucha i bicka? Na bica to ew. podciąganie na drążku, a pompki to na triceps, no ale co tam... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...