Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FILM NA DZISIAJ]PIĄTEK

MFC

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Zapraszam was do obejrzenia filmu pod tytułem ,,O tych dwóch co poszli w miasto"

7153230.3.jpg?l=1202008998000

Opis filmu (wg. filmwebu)

"O dwóch takich co poszli w miasto" to maksymalnie odlotowa i zaskakująco oryginalna komedia o dwóch sympatycznych, nie stroniących od rozrywek kolesiach, których czeka najbardziej zwariowany piątkowy wieczór. Harold i Kumar wyruszają na nocną wędrówkę po New Jersey. Celem wyprawy jest wytropienie gwarantującego najlepszą zabawę w mieście, baru Biały Zamek podającego hamburgery.

Obsada

John Cho jako Harold

Kal Penn jako Kumar

Dov Tiefenbach jako Hippie Asshole

Ryan Reynolds jako pielęgniarz

Eddie Kaye Thomas jako Rosenberg

Robert Tinkler jako J.D

David Krumholtz jako Goldstein

Kate Kelton jako Christy

Film możecie obejrzeć choćby na playtube czy ekinotv (Polecam pobrać przez IDM bo szybko ściąga)

sygnary.jpg
Pomocnik
Opublikowano

Jak kto woli. Ja np wolę się pośmiać niż oglądać filmy akcji/sc-fi .

Dzisiaj obejrzę sobie 2części Harolda i Kumara. Polecam każdemu kto jest wyluzowany. Bo ktoś sztywny nie załapie humoru , a zwłaszcza w dwójce;p

sygnary.jpg
Opublikowano

Ale idiotyczne tłumaczenie tytułu filmu.

Co do filmu, to o ile jedynka mi się podobała, to dwójka już mniej.

Tak właściwie, to czemu to tutaj wrzuciłeś?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Pomocnik
Opublikowano

Wrzuciłem to tutaj bo często ludzie (czasem ja) pytają się o filmy jakie obejrzeć. A zresztą polecam ten film:)

Co do tego , że jedynka jest lepsza to zgodzę się z tym. W dwójce ogólnie humor był okej ale nie lubię tych słodkich zakończeń.

W dwójce to żeby załapać humor to trzeba być trochę zaznajomionym z stereotypami. Nie będę pisał jakimi bo popsuję komuś film;p

Tłumaczenie wiem jest kijowe , miałem napisać "Harold and Kumar go to the White Castle" nie jestem pewien poprawności bo piszę z pamięci.

sygnary.jpg
Opublikowano

Przez przypadek widziałem pierwszą "część" na HBO.

Głupie i wcale nieśmieszne w swojej głupocie. Marna "komedia" dla tępej widowni...

742611478555387739101.jpeg

Pomocnik
Opublikowano

Można zamknąć , ponieważ mamy sobotę potem może wrzucę jakiś nowy lepszy film.

@hrabia , a jaka ma być komedia? Może mądra?

Komedia właśnie powinna być głupia , że aż śmieszna. Ta komedia pokazuje kto jest wyluzowany , a kto nie. Jakbyś powiedział , że "American Pie" też jest głupia

to się zgodzę ale przez to właśnie jest fajna bo można się pośmiać :)

sygnary.jpg
Opublikowano

Można zamknąć , ponieważ mamy sobotę potem może wrzucę jakiś nowy lepszy film.

@hrabia , a jaka ma być komedia? Może mądra?

Komedia właśnie powinna być głupia , że aż śmieszna. Ta komedia pokazuje kto jest wyluzowany , a kto nie. Jakbyś powiedział , że "American Pie" też jest głupia

to się zgodzę ale przez to właśnie jest fajna bo można się pośmiać :)

Widać, że się na filmach nie znasz. Komedie mogą i są najlepsze kiedy są mądre :)

Nietykalni, zgon na pogrzebie, kiler, terminal itd. itp.

742611478555387739101.jpeg

Pomocnik
Opublikowano

Każdy ma inne gusta. Ja np od zawsze nie cierpię polskich filmów bo są na ogół słabe.

Nie wiem co uważasz za mądre w filmie np Kiler?

W filmie "Harold and Kumar" występuje coś mądrego choć mogłeś tego nie dojrzeć :)

A konkretniej to coś takiego , że aby walczyć o spełnienie swojego celu jakiego sobie postawiliśmy.

Oni sobie postawili sobie za cel jako dotrzenie do White Castle i udało im się to :D

sygnary.jpg
Opublikowano

Dzisiaj jest promocja w CinemaCity (jakby do kogoś jeszcze taki news nie dotarł, w co wątpie, no ale)

Za 12 złotych można iść na dowolny film w 2D. Świetna sprawa dla kogoś kto nie ma zniżki.

Mój film na sobotę ? Zdecydowanie Skyfall !

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...