Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Help ;p Co zrobić?

qpa08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat co zrobić żeby wyjść na tym jak najlepiej ;p

Mam następujące postaci:

Drop 35 body 2x m1 - bojowiec się robi

BM 69 - m8, m8, m7, m4 - mam eq jako takie (spon +8 2x kd, stalka 5 bez bonow 3x kd, eq 1/1,5k hp, lwia +8, helm 61 +6)

Smok 51 - blogo i pomoc m3, 16 w skowyt - eq 12 i 10 int. - bufki 29%

Myślałem żeby zagrać sobie Tym smokiem na poważnie - wbić 70, i miec blogo, pomoc, skowyt, strzelak m i talik 1. Co zrobić z BMem? Wymienić np. za wp 75 do lasu albo za eq/yangi czy sprzedać na allegro i kupić yang/postać. Zarabiać tym 35 czy się narobie a nie zarobie? Serwer solar. Dodam ze smok to kobieta, a bm i body to faceci. Mógłbym ożenić smoka z dropem do lasu/dt i mieć odrazu bufka - będę rozwijał skile na szamanie jeszcze.

Opublikowano

Co do wp to masz dobry pomysł ale wymiana tu jest problemem trzeba uważać żeby nie trafić na oszusta czyli pojawia się ryzyko.

Smok hmm a nie lepiej Ci dobić tym szamanem 70 i wojem bić metki w m2?

Ja bym Ci polecał drop wojem ;)

ew. Jak dasz rade to idź na dt ulepszaj może na kowalu ale wątpie że solo dasz rade.

Opublikowano

Na Solarze kokosów w m2 to raczej nie zarobi... Jak wiadomo w dzień tam od ciula ludu...

Co do wymiany BM'a na WP to dobry pomysł, bo masz drop kamyków na metkach w DT + możesz coś ulepszać... ;)

Opublikowano

Na BM'ie masz ładnie rozwinięte skille - szkoda by to tracić. Na Wojowniku zrób bojowca, zdobądź trochę Yang które wydaj na dobre EQ na Surę. Szaman przyda się potem jako buff.

Opublikowano

Dodam że na woju jest następujące eq:

Rib+9 sr 29 kd+3 4b

lwia +5 2k hp

5katna +5

helm od 0 +6

buty buty 1,5k hp

ebo +7

Opublikowano

Dodam że na woju jest następujące eq:

Rib+9 sr 29 kd+3 4b

lwia +5 2k hp

5katna +5

helm od 0 +6

buty buty 1,5k hp

ebo +7

Najlepszym rozwiązaniem wydaję mi się .. Zrobienie bojowca na woju 35, oraz podropić trochę na metkach w m2.

Opublikowano

Moim zdaniem, warto zostać przy tym BM, na eq zarobisz na tych metkach 35 (w tygodniu w nocy), ewentualnie zawsze zostaję pustynia, lub metki cienia na dolinie.

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Albo dobij 45lvl i na sohan (ożeń się z buffem i pompa) i bij metki diabła ale zawsze można dobić też 55lvl i odrazu metki śmierci ciachać bo wątpię że na 45lvl ogarniesz je.

Co do BM zostaw go i rozwijaj skille bo napewno w chuj czasu w niego włożyłeś.

Nie czaruj.

Opublikowano

Szaman jest dobrym rozwiązaniem, proponuję sprzedać sure za yangi na szamka, zmienić na healera i do pvp maszyna jak się patrzy.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Jak mam zmienić na healera na 51 lvlu ? ;))

Surką bufa expić nie będę - nie mam tyle czasu i chęci. Lvl to nie problem, gildia mi może wbić 55 do jutra. Chodzi bardziej o eq i zarobek - bo ani sura ani szaman nie mają żadnych perspektyw na metki/dropienie.

Bm to kosa pvp, ale jak mi się uda wbić 71 wreszcie to już nigdy więcej nim nie bd expił, to jest katorga i nuda.

Może zrobić WP 53 czy jakoś tak i iść na metki? Bo mógłbym eq przekładać - i tak muszę zmienić ribka na fms żeby wbić 71 i ogólnie potem np. jakbym wbił 75 wpek i szedł na metki w dt to już bd stalka i kask gotowa.

Opublikowano

Dobrym pomysłem była by wymiana BM za wp 75 do tego jakieś eq potrzeba i dt ogarniesz.

Na tym 35 mógłbyś też bić best. kapitanów (pod kamienie duchowe) ewentualnie best łuczników/specjalistów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...