Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Sion ?

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. ;) Prosiłbym o + i - Siona. I czy robić go AP czy AD ? Bo słyszałem, że chyba AP lepszy no, ale nie wiem do końca.

Przydałaby się jakaś ogólna opinia czy nadal warto go kupować. Będą lajki. :D

E9mwj60.png
Opublikowano

Sion AP

- całkiem dobra tarcza

- stun w miare zadaje obrażenia

- jak włączy ulti wystarczy uciec na czas ulta (ulti przeznaczone na siona pod ad, a w polecanych AP...)

- nic więcej ciekawego nie ma, passyw się marnuje, bo jemu hp nie potrzebne z passywa

- sion AD

- fadny dmg

- ult świetny w TF (heala wszystkich)

- stun przydatny aby kogoś złapać i ubić

- wystarczy uciec na czas ulta, później czy pod ap czy pod ad jesteśmy do dupy

- passyw wykorzystuje się lepiej, bo możemy zrobić atmę

- bardzo manożerny

Sion jest słabą postacią, bardzo łatwo go kontrować jest wiele picków za 1,3k, które są lepsze.

Opublikowano

Hymm ad czy ap... Moim sktomnym zdaniem pod ad lepszy

,,+"

-Walisz kryty 1,5k

-Załączasz ulti do tf i leczysz po 500 Sojuszników

-Rzucasz stuna na adc i Nie ma litości dla niego

-Na Early zjesz karzdego Od tanka do adc

,,-"

-Farmic Duuuuuuuuuuuuuuuuuużo

Opublikowano

@up każdego jak już. Sion w earle nie zje każdego, zjedz sobie takiego teemo na 2 lvl ;). Dodałeś/aś też, że ma kryty po 1.5k, ja wyciągam takie kryty na pasywce u Catylin, więc gratulacje, że masz taki dobry sprzęt (eq).

Siona bardziej opłaca się robić na AD, ze względu na to, że ulti się nie marnuje.

Plusy :

+ Tarcza

+ Dobra pasywka

+ Stun na 1.5s

+ Dodatkowy AD z E

+ Ulti, które jest posrane

+ Świetnie może gangować inne linie

Minusy :

- Trzeba trochę pofarmić.

Opublikowano

Dobry na solotopie;

• creep = hp
  • stun
  • tarcza
  • sustain na ulcie
  • dmg
  • early, jeszcze lepsze late

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zawsze lecę na rankedzie na solo topa Sionem i mam 80% win bo jak goście z przeciwnego teamu wezmą postać typu Malpihte to ja mam na 100% linie wygraną jeszcze jak ktoś na midzie ogarnie to 100% win więc ktoś tam napisał ,że Sion jest słabą postacią to chyba nim nigdy nie grał

SnVyYVBMX19fZXVuZV9fXzE1OF9fX05VTExfX184X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX18xMF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Ja zawsze lecę na rankedzie na solo topa Sionem i mam 80% win bo jak goście z przeciwnego teamu wezmą postać typu Malpihte to ja mam na 100% linie wygraną

Hehe. Chyba śmieszny jesteś. Nawet jak taką linię wygrasz to robisz w teamfightach 5x mniej niz taki Malphite.

Jeżeli już sion to na bank nie ap. To nie jest ap carry, nie wygrasz tym lategame'u. Oprócz jednego stuna za małe utility żeby nie dać się dosrać do siebie jakiemuś bruiserowi.

Zgromisz może takim sionem jakieś 10 lvle, nic więcej. Jak przeciwnik nie jest idiotą to wie jak grać na Siona, który jest klocem bez gapclosera, a takie postacie nie wpasowują się niestety w obecny metagame, i jest zwyczajnie słaby.

asdvj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...