Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Ahri vs Zyra

Kwasiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Ahri czy Zyra?

Zależy mi na: Tym, żeby postać była dobra, ale słyszałem, że obie są dobre i właśnie nie wiem którą z tych dwóch wybrać, a Zyra jest teraz na wyprzedaży i mam akurat na nią teraz rp... Na Ahri zapewne się nie doczekam. (jestem początkującym jeszcze w miarę, ale umiem szybko postaci ogarniać, więc trudność gry mnie niezbyt interesuje)

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie plusów i minusów obu postaci.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Ahri :

• 3 skoki co powoduje, że jest praktycznie niemożliwa do zgankowania
  • taunt
  • double dmg
  • AoE skille
  • mobilna
  • na dmg troszkę trzeba popracować

Opublikowano

Wg. mnie Ahri lepsza.

3x doskok z ulta

taunt

dobry pasyw

Q dobra farma

W niezły dmg

łatwiejsza postać wg. mnie od Zyry

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Ahri:

- Sustain z pasywki.

- Taunt pod E.

- Mobilna.

- True dmg.

- Łatwa farma.

- B. duży burst dmg.

Opublikowano

Ahri:

-Spellvamp z pasywa

-Aoe skille

-Łatwa farma

-Łatwy harass

-Charm

-Escape mechanizm

-Dash

-Dość mocny burst w jedną osobę

Zyra:

-True dmg z pasywa

-Niskie CD

-Zmniejszenie CD w skilu

-Łatwa farma

-Łatwy harass

-Snear

-Podrzut

-Dużo aoe skili

-Mini wardy

-Mocny burst

-Dobry ult do TF

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Bierz zyre moim zdaniem jeden z lepszych miderów (O ile nie najlepszy) obiło mi się o uszy ,że Ahri jest counter pickiem na Zyrke lecz grałem w swojej karierze na wielu dobrych miderów i nigdy nie miałem z ahri problemu zaś z Zyra owszem :)

Zyra:

-CC

-Kwiatki z ogromnym dmg

-AOE SKILE

-dobra farma

-Bardzo dobra do robienia jungli przykładowo nie trzeba fatygować junglera do blue :)

-True dmg z Q

-Ulti z CC

I wiele wiele innych polecam Zyre.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

niom ? Nie słuchaj gości. Na midzie jedynie jak zwykle znienawidzone gejuchy - kata i diana - tylko one mnie skontrowały na midzie grając zyrą. Nawet fizzowi dałem rade, było ciężko, bo spamiłem Q jak nienormalny, ale jungler był miły i dostępował blue :D Zazwyczaj na combo WWEQ ściągam gościowi przynajmniej pół hp już od niskich lvl. Q zyry jest bardzo silne, do tego roślinki mają bardzo fajny DMG. Na low elo nie spotkasz praktycznie Zyry, może mnie spotkasz, bo zacząłem grać ... xD Nie wiedzą jak ona jest silna, jak ona potrafi namieszać w TFach, bo nawet jak padnie jako pierwsza, ale rzuci WWE lub Q + R do tego passyw to to jest wystarczające, bo roślinki w late, walą po ~200 carry, offtankom zazwyczaj tak po 150 zauważyłem, do tego 2 roślinki są + biją 2x szybciej na ulti, do tego piękne AOE CC na ulcie, które rozwala TFy. Dobra zyra da sobie radę i z katą i dianą, jednak nie jestem jeszcze dobrą zyrą :D Zmainowałem tą postać, bo daje bardzo dużo funu z gry, do tego jest bardzo silna i niegangowalna dzięki W. Polecam wypróbuj obie postaci na PBE, ja miałem ahri i sprzedałem, bo nie wiem czy nie potrafiłem nią grać, czy co, ale nie przypasowała mi. Jednak bardzo polecam zyre :)

PS. Ahri nie jest conterpickiem, bo ona musi podejść do kogoś, a zyra nawet nie musi wychodzić zza minionów, żeby rzucić combo, jak lux, czy morgana. Mówią, że Zyra jest trudniejsza, jednak ja w pierwszy dzień oczywiście na normalu kiedy kupiłem zyre wbiłem quadre, w następnym dzień to samo, anie byłem jakoś niesamowicie nafeedowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...