Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Fifa 13- zakup gry, instalacja, konfiguracja. Rozpoczęcie przygody z Fifą 13 !

Impression.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1352466303-U722206.png

Witam w moim poradniku. Celem jego jest pokazanie jak można zagrać i być członkiem platformy Fifa 13. Poradnik zawiera informacje takie jak Zakup gry, Instalacja, Konfiguracja.

Poradnik jest głównie dla nowych graczy Fify, ale i nie tylko ! Ja jako doświadczony i wieloletni gracz oraz użytkownik Fify także miałem z tym kiedyś problem !

Instalacja nie jest taka prosta jak się wydaje.

Mam nadzieję, że miło będzie się czytało ten profesjonalny poradnik do gry Fifa 13.

1. Pierwszym najważniejszym krokiem jest zakup naszej gry. Możemy ją kupić w sklepach takich jak Media Markt czy Carefour oraz poprzez zakupy internetowe np. Allegro itp. Istnieje możliwość kupna tylko klucza co wychodzi taniej. Cena gry z pudełkiem oraz płytą to około 120 złotych. W moim przypadku gra była kupiona wraz z pudełkiem w sklepie Media Markt.

2. Gdy już mamy płytę wkładamy ją do naszego napędu czyli stacji dysków.

3. Uruchamiamy naszą grę poprzez wejście kolejno w: Mój Komputer i klikamy ikonkę Fify lub tam gdzie mamy naszą stację dysków.

4. Czasami jednak nie każdemu wyświetli się okno instalacji (najczęściej Windows 7 oraz Vista) więc wchodzimy w „Start“ i klikamy „Uruchom“

5. W tym poleceniu wpisujemy: X:\AutoRun.exe

(X zamień za odpowiednią literę twojej stacji dysków). Wszystko macie pokazane na obrazie poniżej.

1352466323-U722206.png

6. Teraz wyskakuje okno instalacji takie jak na obrazie zamieszczonym w spoilerze.

19805736658152155321.png

7. Teraz wyświetla się okno gdzie mamy się zalogować (Jeżeli mamy już konto w Origin) lub założyć nowe konto. Okno wygląda tak jak na zdjęciu niżej.

8. Przyjmijmy, że nie mamy konta więc zakładamy je poprzez kliknięcie „Załóż konto“

1352466502-U722206.png

9. Teraz pojawi się formularz rejestracji, który wypełniamy według wymaganych danych.

10. Możliwe jest, że nie macie połączenia z internetem i wyświetli się okno tak jak poniżej. Co wtedy zrobić ? Konieczne jest połączenie. Bez rejestracji oraz konta nie zagrasz w nowo zakupioną grę.

1352466522-U722206.png

11. Po rejestracji należy się zalogować.

1352466647-U722206.png

12. Wyświetla się teraz takie okno:

1352466690-U722206.png

13. Po czym najeżdżamy na obraz naszej gry i klikamy instaluj.

14. Po instalacji znowu najeżdżamy na ikonę gry i klikamy graj. Tak jak na obrazie.

1352466720-U722206.png

15. Wyskakuje okno gdzie mamy 3 opcje. Jeżeli chcemy zmienić rozdzielczość czy jakoś obrazu klikamy „Ustawienia gry“, natomiast jeżeli chcemy już zacząć zabawę z grą klikamy „Graj“.

16. Wyskakuje takie okno więc czekamy :

1352466865-U722206.png

17. Następnym krokiem jest wybranie języka gry.

18. Po wybraniu języka pojawi nam się okno i wybieramy opcję „Stwórz nowy plik ustawienia“

19. Teraz nadajemy mu nazwę.

20. Mamy do wyboru wybranie ustawień podstawowych czyli sterowanie klawiatura + myszka czy samodzielne ustawienie. Ja wybieram, że podstawowe, gdyż w trakcie gry można edytować sterowanie.

21. Wybierz klub sportowy lub reprezentacje.

22. Teraz mamy ciekawą opcje o tym czy chcemy by nasza reprezentacja lub klub dowiadywała się o wybraniu jej oraz o naszych postępach. Oczywiście obowiązuję polityka prywatności, która nie pozwoli ujawnić naszych danych. Jesteśmy anonimami.

23. Teraz może nam wyskoczyć okienko o braku połączenia z internetem tak jak w moim przypadku. Osobiście wyłączam programy by Fifa 13 się nie zacinała. Gdy wyskoczy ten komunikat klikamy przycisk „Dalej“.

24. Następnie wyskoczą nam ustawienia przechowywania i wybieramy „Tak“ lub „Nie“.

Polecam wybrać opcję „Tak“, gdyż bez niej po ponownym uruchomieniu gry nasze ustawienia się nie zapiszą.

25. Wyskoczy nam kolejny komunikat, gdzie klikamy „Dalej“.

26. A następnie przy następnym oknie „OK“.

27. Po załadowaniu się gry klikamy przycisk „Start“ (PlayStation & xBox) lub „Spację“ (Komputery).

28. Teraz przechodzimy kolejno do: Konfiguracja Gry, następnie Ustawienia potem Sterowanie i Kontroler. Pokaże nam się okno gdzie możemy konfigurować grę oraz poziom trudności według własnych upodobań. Strony przesuwamy klawiszami W i E oraz myszką.

29. Po zakończeniu konfiguracji zapisujemy nasze ustawienia.

30. Następnych krokiem jest już tylko czysta chęć gry i zabawy z naszą nowo nabytą grą.

Dziękuję za przeczytanie mojego poradnika, mam nadzieję, że wielu nowym użytkownikom pomógł w rozpoczęciu przygody z grą Fifa 13.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do reszty moich poradników.

Awesome.

Opublikowano

Dla większości nas jest to tak proste jak liczenie do 10. Jednak Ci młodsi użytkownicy, którzy zazwyczaj instalowali starsze gry, w której proces instalacji był zaraz po włożeniu płytki, może być nieznany proces instalacji za pomocą Origin. Dla autora proponuję jeszcze dodać dopisek do tego, gdy proces instalacji z jakiejś nieznanej przyczyny nie chce zadziałać. W tedy można podać klucz bezpośrednio w programie Origin w Origin >> Podaj kod produktu... Po podaniu kodu produktu w Moje gry pojawi się fifa 13 i reszta według tego, jak kolega napisał. :)

149208901.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...