Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]WoT u mojego qmpla.

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kumpel ma problem z WoT'em bo mu pisze "przekroczono ilość pamięci proszę zrestartować grę" jego parametry

1 GB ram

Karta 256 MB Ram (Ge Force FX5600)

Intel Pentium 4 rdzenie 4x 2,8

Opublikowano

Ma za mało ramu , gra po prostu nie wyrabia :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Mój kumpel ma problem z WoT'em bo mu pisze "przekroczono ilość pamięci proszę zrestartować grę" jego parametry

1 GB ram

Karta 256 MB Ram (Ge Force FX5600)

Intel Pentium 4 rdzenie 4x 2,8

... absolutnie sie nie dziwie, tu masz MINIMALNE wymagania:

System operacyjny: Windows XP / Vista / 7

Procesor (CPU): 2,2 GHz

Pamięć (RAM): 1,5 GB dla Windows XP, 2 GB dla Windows Vista /

7

Karta graficzna: GeForce 6800GT z 256 MB RAM / ATI X800 z 256

MB RAM, DirectX 9.0c

Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c

Wolne miejsce na dysku: 3,27 GB

Połączenie z internetem: 128 kb/s

, a po drugie, Twoj kupel nie może mieć Pentium 4 (4 x 2,8) po prostu nie ma takiego procesora! A patrząc na pozostale komponenty, można wywnioskować , ze jest to zwykły Pentiun 4 Northwood taktowany zegarem 2,8 GHz ale z JEDNYM RDZENIEM !

Dobra procesor ,procesorem ale problem lezy GŁóWNIE w ilości pamięci !

Te 1 GB ramu stanowczo za mało.

Mialem kiedys taki zestaw Amd 3000+ ( to taki +/- odp. procka Twojego kumpla) 2,5 GB ram oraz karte GF 8800 380 mb ram i szału nie było , szło pograć ;-) Ale wtedy juz mialem 2,5 Gb ramu a nie 1 Gb !!!

P.S.

Przypominam , ze wraz z poprawka 8.0 , apetyt WoT'a na pamiec i reszte, troszke wzrosl ;-)

P.S.2

Moja rada , to: czas na zmianę kompa :-) ,co jak wiadomo czasami nie wchodzi w rachube :-S . Tak wiec , najprostszym i najtanszym sposobem bedzie dokupienie ramu :-) w następnej kolejnosci karta graficzna, majac na uwadze budzet , mozna kupic na jakim Alle... uzywke ale z minimum 512 mb ramu.

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

1 gb ramu to za mało żeby odpalić 50 % gier z roku 2011/2012 a co dopiero wot :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@up, Święte słowa , 1 Giga to stanowczo za mało , sam system XP) może zając z 200-300 Megsów :-)

test

Opublikowano

@up

Raczej chciałeś napisać wykorzystuje ;)

Za mało ma pamięci RAM. Jak na chama musi grać w wota to niech zrobi plik stronicowania - wirtualna pamięć. Zatem:

Mój Komputer>>Prawy przycisk myszy na wolne miejsce>>Właściwości>>Zaawansowane właściwości systemu (czy jakoś tak)>>Zaawansowane>>Wydajność>>Wirtualna pamięć>>Zmień...>Niech wpisze w pierwszym 1024 a w drugim 2048, dajesz zmień, zastosuj i restart komputera i powinno być lepiej.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zmniejsz sobie wszystkie wymagania na najniższe, i raczej nic się dziać nie będzie, sam kiedyś miałem 1gb i chodziło na najniższych świetnie.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...