Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z FTP na plikach taki_niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z łączeniem się przez ftp do swojego serwera na plikach taki_niesmialy. Uzupełniam kolejno:

- Serwer: ip hamachi z końcówką *.100

- Nazwa Użytkownika: root

- Hasło: takiniesmialy (nie zmieniałem w sysinstall)

- Port: 22

Błąd:

Status: Łączenie z 5.91.xxx.xxx... (nie podam wam Ip :P)

Odpowiedź fzSftp started

Polecenie: open "[email protected]" 22

Błąd: Network error: Connection refused

Błąd: Nie można połączyć się z serwererem

Serwer przez ten cały czas jest włączony. Proszę o pomoc. Za każdą odpowiedź Like.

^^

Opublikowano

/etc/rc.d/netif restart , a dopiero później /start ?

@edit: Lipa ;/ nie działa. A co do ustawień sysinstall to możliwe. Gdy robiłem serwer wg. poradnika, który jest zawarty w temacie z plikami serwer nie działał. Robiłem go tak jak tu:

(6:23).

P.S. Serwer działa bez problemu, i mogę na niego wejść.

^^

Opublikowano

Wpisz /etc/rc.d/netif restart

Teraz odpal sobie np. FileZilla -> wciśnij ctrl+s->Nowy adres->uzupełnij pola i zmień FTP na SFTP->Typ logowania: Normalna po czym wpisz passy.

Gdy nie działało to dobrze skonfiguruj sysinstall,włącz porty i pamiętaj zawsze po komendzie /etc/rc.d/netif restart możesz łączyć się z mysql i sftp.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Moze po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart zaczekaj chwile i dopiero sprobuj albo zrob jak robi kumpel wlacza serwer, loguje sie na serwer i dopiero wbija do ftp

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...