Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Co zrobić jak WR/WRPSP nie włącza się ?

Sharrot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż spotkałem się z takim problemem , że jak chcecie sobie wejść do gry i już myślicie "zaraz wyżyje się na tym całym świecie", to HS się załaduje a gra się nie włącza [w przypadku WR EU (global)], albo kilkacie uruchom i też gra się nie włącza [w przypadku WR PSP (prywatny server)]. Znalazłem na to rozwiązanie

:D

WarRock Globalny:

Sposób 1

Sprawdź w twoim antywirusie, czy dane 3 pliki są w kwarantannie (WRLauncher.exe , WRUpdater.exe i Warrock.exe). Jeśli te pliki są to usuń je z kwarantanny. Możesz zawsze odinstalować antywirusa dla pewności (w ostateczności). Albo po prostu go wyłącz.

Sposób 2

Wyłącz zaporę systemu Windows. Jak to zrobić? Bardzo prosto:

start-->panel sterowania-->zapora systemowa-->wyłącz-->ok

Dla pewności możecie zrestartować kompa.

Sposób 3

Przeskanuj cały komputer antywirusem i wyczyść rejestr.

Do czyszczenia rejestru polecam program CCleaner (program którzy czyści cały komputer od ciasteczek, syfów i histori) lub Eusing Free Registry Cleaner (program ten czyści tylko rejestr systemowy i to dokładnie).

Linki do programów:

Eusing Free Registry Cleaner:

CCleaner:

Sposób 4

Zrób reinstal całej gry (odinstaluj grę i zainstaluj jeszcze raz).

Sposób 5

Mogła wystąpić taka opcja, że HS mógł Ci się nie zaktualizować. Jak to zrobić? Bardzo prosto:

x(dysk, na którym masz zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->data-->HShield-->HSUpdate (lub HShield-->update-->autoup)

Sposób 6

Komputer mógł być dość obciążony i procesor mógł nie zaakceptować procesu odpalenia WR. Wtedy musimy zrobić tak:

Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.exe-->Zakończ proces

Sposób 7

Podczas aktualizacji mógł wystąpić jakiś błąd, w tym przypadku musimy cofnąć update. Robi się to tak:

x(dysk, na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->version.cfg (otwórz w jakimś programie tekstowym)-->musimy obniżyć o 1 poszczególne teksty (Launcher, Updater i Client)-->Zapisz

Sposób 8

Pliki mogły się uszkodzić lub ich brakuje. W tym wypadku musimy je uzupełnić lub naprawić.Robi się to tak:

x(dysk,na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->WRLauncher-->Check Files

Teraz musimy poczekać aż wszystko się załaduje. Potem dla pewności możemy zrestartować kompa.

WRPSP:

Sposób 1:

Komputer mógł nie zaskoczyć i mógł nie odpalić gry. Wtedy:

Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.apk-->Zakończ proces

Czasem trzeba to zrobić kilka razy, aż zaskoczy. Dla pewności możecie uruchomić przeglądarke po tych czynnościach. Nie wiem dla czego , ale to pomaga.

Sposób 2:

Możliwe, że masz stary updater, wtedy musisz zastąpić go nowym. O to link do niego:

Aby ujrzeć ten temat musisz być zalogowanym na forum gry.

Sposób 3:

Niestety tutaj nie da się naprawić plików gry, ani ich uzupełnić. Wtedy musimy pobrać grę na nowo. Link do instalki:

http://wrpsp.eu/foru....php?f=25&t=514

Zakaz kopiowania na inne fora bez mojej zgody !

Jeśli te sposoby nie pomogą pozostał format całego kompa.

1357040469-U286162.png
Opublikowano

Fajny Poradnik.Ale wszystko w jednym kolorze spróbuj zrobić każdy inny w innym kolorze to będzie bardziej "estetyczniej".I jeszcze by było zajebiście jak byś dodał zdjęcia jak po kroku zrobić to by było dobrze.

Opublikowano

Łap poprawione estetycznie:

Witam.

Otóż spotkałem się z takim problemem , że jak chcecie sobie wejść do gry i już myślicie "zaraz wyżyje się na tym całym świecie", to HS się załaduje a gra się nie włącza [w przypadku WR EU (global)], albo kilkacie uruchom i też gra się nie włącza [w przypadku WR PSP (prywatny server)]. Znalazłem na to rozwiązanie

WarRock Globalny:

Sposób 1

Sprawdź w twoim antywirusie, czy dane 3 pliki są w kwarantannie (WRLauncher.exe , WRUpdater.exe i Warrock.exe). Jeśli te pliki są to usuń je z kwarantanny. Możesz zawsze odinstalować antywirusa dla pewności (w ostateczności). Albo po prostu go wyłącz.

Sposób 2

Wyłącz zaporę systemu Windows. Jak to zrobić? Bardzo prosto:

start-->panel sterowania-->zapora systemowa-->wyłącz-->ok

Dla pewności możecie zrestartować kompa.

Sposób 3

Przeskanuj cały komputer antywirusem i wyczyść rejestr.

Do czyszczenia rejestru polecam program CCleaner (program którzy czyści cały komputer od ciasteczek, syfów i histori) lub Eusing Free Registry Cleaner (program ten czyści tylko rejestr systemowy i to dokładnie).

Linki do programów:

Eusing Free Registry Cleaner:

CCleaner:

Sposób 4

Zrób reinstal całej gry (odinstaluj grę i zainstaluj jeszcze raz).

Sposób 5

Mogła wystąpić taka opcja, że HS mógł Ci się nie zaktualizować. Jak to zrobić? Bardzo prosto:

x(dysk, na którym masz zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->data-->HShield-->HSUpdate (lub HShield-->update-->autoup)

Sposób 6

Komputer mógł być dość obciążony i procesor mógł nie zaakceptować procesu odpalenia WR. Wtedy musimy zrobić tak:

Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.exe-->Zakończ proces

Sposób 7

Podczas aktualizacji mógł wystąpić jakiś błąd, w tym przypadku musimy cofnąć update. Robi się to tak:

x(dysk, na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->version.cfg (otwórz w jakimś programie tekstowym)-->musimy obniżyć o 1 poszczególne teksty (Launcher, Updater i Client)-->Zapisz

Sposób 8

Pliki mogły się uszkodzić lub ich brakuje. W tym wypadku musimy je uzupełnić lub naprawić.Robi się to tak:

x(dysk,na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->WRLauncher-->Check Files

Teraz musimy poczekać aż wszystko się załaduje. Potem dla pewności możemy zrestartować kompa.

WRPSP:

Sposób 1:

Komputer mógł nie zaskoczyć i mógł nie odpalić gry. Wtedy:

Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.apk-->Zakończ proces

Czasem trzeba to zrobić kilka razy, aż zaskoczy. Dla pewności możecie uruchomić przeglądarke po tych czynnościach. Nie wiem dla czego , ale to pomaga.

Sposób 2:

Możliwe, że masz stary updater, wtedy musisz zastąpić go nowym. O to link do niego:

Aby ujrzeć ten temat musisz być zalogowanym na forum gry.

Sposób 3:

Niestety tutaj nie da się naprawić plików gry, ani ich uzupełnić. Wtedy musimy pobrać grę na nowo. Link do instalki:

Dobra łap w Code:

[center][size=4][color=#ffffff][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][left]Witam.[/left]
[/font]
[font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]
[left]Otóż spotkałem się z takim problemem , że jak chcecie sobie wejść do gry i już myślicie "zaraz wyżyje się na tym całym świecie", to HS się załaduje a gra się nie włącza [w przypadku WR EU (global)], albo kilkacie uruchom i też gra się nie włącza [w przypadku WR PSP (prywatny server)]. Znalazłem na to rozwiązanie [/left]
[/font][/color][/size][/center]

[left][b][color=#ff0000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]WarRock Globalny:[/font][/color][/b][/left]

[left][color=#ffa500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 1[/font][/color][/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)][spoiler]Sprawdź w twoim antywirusie, czy dane 3 pliki są w kwarantannie (WRLauncher.exe , WRUpdater.exe i Warrock.exe). Jeśli te pliki są to usuń je z kwarantanny. Możesz zawsze odinstalować antywirusa dla pewności (w ostateczności). Albo po prostu go wyłącz.[/spoiler]
[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 2[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Wyłącz zaporę systemu Windows. Jak to zrobić? Bardzo prosto:[/background][/size][/font][/color][/left]

[color=#00FF00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]
[left][background=rgb(38, 38, 38)][u][b]start-->panel sterowania-->zapora systemowa-->wyłącz-->ok[/b][/u][/background][/left]
[/size][/font][/color]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Dla pewności możecie zrestartować kompa.[/background][/size][/font][/color][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 3[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][/left]

[color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]
[left][background=rgb(38, 38, 38)]Przeskanuj cały komputer antywirusem i wyczyść rejestr.[/background][/left]
[/size][/font][/color]
[left][background=rgb(38, 38, 38)]Do czyszczenia rejestru polecam program CCleaner (program którzy czyści cały komputer od ciasteczek, syfów i histori) lub Eusing Free Registry Cleaner (program ten czyści tylko rejestr systemowy i to dokładnie).[/background][/left]
[/size][/font][/color]
[left][background=rgb(38, 38, 38)]Linki do programów:[/background][/left]
[/size][/font][/color]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Eusing Free Registry Cleaner:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left]http://www.dobreprogramy.pl/Eusing-Free-Registry-Cleaner,Program,Windows,12923.html[/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]CCleaner:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left]http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html[/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 4[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Zrób reinstal całej gry (odinstaluj grę i zainstaluj jeszcze raz).[/background][/size][/font][/color][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 5[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Mogła wystąpić taka opcja, że HS mógł Ci się nie zaktualizować. Jak to zrobić? Bardzo prosto:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][b]x(dysk, na którym masz zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->data-->HShield-->HSUpdate (lub HShield-->update-->autoup)[/b][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 6[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Komputer mógł być dość obciążony i procesor mógł nie zaakceptować procesu odpalenia WR. Wtedy musimy zrobić tak:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][b]Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.exe-->Zakończ proces[/b][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 7[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Podczas aktualizacji mógł wystąpić jakiś błąd, w tym przypadku musimy cofnąć update. Robi się to tak:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][b]x(dysk, na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->version.cfg (otwórz w jakimś programie tekstowym)-->musimy obniżyć o 1 poszczególne teksty (Launcher, Updater i Client)-->Zapisz[/b][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 8[/font][/color][/left]

[left][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler] [/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Pliki mogły się uszkodzić lub ich brakuje. W tym wypadku musimy je uzupełnić lub naprawić.Robi się to tak:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][background=rgb(38, 38, 38)][u][b]x(dysk,na którym mamy zainstalowanego warrocka)-->Nexon-->Warrock EU-->WRLauncher-->Check Files[/b][/u][/background][/left]
[/size][/font][/color]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Teraz musimy poczekać aż wszystko się załaduje. Potem dla pewności możemy zrestartować kompa.[/background][/size][/font][/color][color=#FFA500][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][b][color=#ff0000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]WRPSP:[/font][/color][/b][/left]

[left][size=4][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 1:[/font][/color][/size][/left]

[left][size=4][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][/size][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Komputer mógł nie zaskoczyć i mógł nie odpalić gry. Wtedy:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][background=rgb(38, 38, 38)][u][b]Ctrl+Alt+Delete-->procesy-->Warrock.apk-->Zakończ proces[/b][/u][/background][/left]
[/size][/font][/color]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Czasem trzeba to zrobić kilka razy, aż zaskoczy. Dla pewności możecie uruchomić przeglądarke po tych czynnościach. Nie wiem dla czego , ale to pomaga.[/background][/size][/font][/color][size=4][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/size][/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 2:[/font][/color][/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Możliwe, że masz stary updater, wtedy musisz zastąpić go nowym. O to link do niego:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left][background=rgb(38, 38, 38)][url="http://wrpsp.eu/forums/viewtopic.php?f=25&t=135"]http://wrpsp.eu/foru....php?f=25&t=135[/url][/background][/left]
[/size][/font][/color]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Aby ujrzeć ten temat musisz być zalogowanym na forum gry.[/background][/size][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif]Sposób 3:[/font][/color][/left]

[left][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][spoiler][/font][/color][color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(38, 38, 38)]Niestety tutaj nie da się naprawić plików gry, ani ich uzupełnić. Wtedy musimy pobrać grę na nowo. Link do instalki:[/background][/size][/font][/color][/left]

[left]http://wrpsp.eu/forums/viewtopic.php?f=25&t=514[color=#FF8C00][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][/spoiler]
[/font][/color][/left]

Opublikowano

Taki pomysł mi wpadł, to dodałem, nie dla zdjecie %. Robiłem to ponad półtora godziny, więc chyba się wysiliłem -.-

@Edit SUper zrąbałeśmi cod. Terazmi to napraw, bo tud wygląda jak nwm co -,-

Podaj prawidłowy kod

1357040469-U286162.png
Opublikowano

Spoko poradnik . Było takich dużo , ale ty je scaliłeś :D Popraw troche bo tam masz jakieś "[center][size=4][color=#ffffff]

Witam.

[font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][left]Otóż spotkałem się z takim problemem , że jak chcecie sobie wejść do gry i już myślicie "zaraz wyżyje się na tym całym świecie", to HS się załaduje a gra się nie włącza [w przypadku WR EU (global)], albo kilkacie uruchom i też gra się nie włącza [w przypadku WR PSP (prywatny server)]. Znalazłem na to rozwiązanie :D[/left][/font][/size][/center]"

Opublikowano

Taki pomysł mi wpadł, to dodałem, nie dla zdjecie %. Robiłem to ponad półtora godziny, więc chyba się wysiliłem -.-

@Edit SUper zrąbałeśmi cod. Terazmi to napraw, bo tud wygląda jak nwm co -,-

Podaj prawidłowy kod

Tak trudno ci to przepisać ?

Witam.

Albo skopiować

-.- ?

Jedyne co jeszcze musisz zrobić to tylko skopiować linki i po sprawie. O wiele lepiej teraz.

Opublikowano

Mam zastrzeżenia do 1 i 3 punktu w "WarRock Globalny", gdyż:

pkt.1.

Antywirus najczęściej i to aż w 100% przypadkach blokuje tylko plik "warrock.exe", który znajduje się w folderze "system", ale mimo wszystko dla pewności powinno się dodawać cały folder WR do wyjątków w antywirusie. Ani razu nie spotkałem się z przypadkiem, że antywirus zablokował inny plik niż ten, który tu napisałem.

pkt.3

Lepiej zamiast programu "Eusing Free Registry Cleaner" pobrać program "Odkurzacz", który jest o wiele lepszy, szybszy i mniej obciążający.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...