Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kami-sama Hajimemashita

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tumblr_mc5761z60z1rhlkz7o1_500.jpg

Nanami Momozono ląduje na bruku po tym, jak jej nieprzydatny ojciec wymyka się ukradkiem z miasta, by wymigać się od swoich hazardowych długów. Windykatorzy zabierają dziewczynie mieszkanie, a ona musi samotnie zmierzyć się ze swoimi problemami. Kiedy facet, którego ratuje od sfory psów, proponuje jej w ramach podziękowania pokoik w swoim domu, Nanami bez cienia wahania przyjmuje ofertę. Nie wie jednak, że jego “dom” to tak naprawdę świątynia, ona zaś właśnie zgodziła się zastąpić go w roli miejscowego bóstwa!

Bohaterka stanie przed setką nowych obowiązków, których totalnie nie rozumie oraz niebezpieczeństw, których nie jest świadoma, a stuknięty ex-bóg… tak po prawdzie jest całkiem przystojny. Od czego więc by tu zacząć?

Alternatywny tytuł: Kami-sama Kiss

Rodzaj: TV

Typ widowni: Shoujo

Gatunek: Fantasy, Komedia, Romans

Tematyka: Demony

Rok produkcji: 2012

Ograniczenia wiekowe: 13+

Status: Emitowane

anime-MPCforum.pl

Ok, tyle jeśli chodzi o recenzje z portalu anime, teraz czas na moją ocenę ;-)

Plusy:

-Mnóstwo śmiesznych sytuacji, nie raz wybuchałam śmiechem, uwaga przy tym anime nie można nić jeść ani pić jeżeli chce się dożyć starości xD

-Ładna kreska

- Bohaterowi są bardzo zróżnicowani

- Pokazywane są różne historie przy których można płakać, śmiać się etc. Nie jest skierowane to w jedną stronę przesadnie śmiesznej komedii, czy też dołującego dramatu.

Minusy:

-Fabuła...hmm...jakaś tam jest, ale często różne sytuacje odbiegają od głównego wątku

- Główna bohaterka potrafi być wkurzająca, albo płacze, albo jest przesadnie szczęśliwa.

-Muzyka. Cóż, opening raczej nikomu nie przypadnie do gustu xD

http://www.anime-shinden.info/20777-kamisama-hajimemashita-online.html

Polecam na nudne, zimne wieczory. Można naprawdę poprawić sobie przy tym anime humor ;-)

Opublikowano

Jezusie nazaretański. Zasiadłem do pierwszego epa i po pierwszych kilku zdaniach głównej bohaterki zadałem sobie w duchu pytanie "Co to jest?". Podczas openingu myślałem, że zejde na zawał. Po pierwszych 5 minutach tego anime zostanie mi trauma do końca życia. Chociaż z drugiej strony to shoujo, więc w sumie chyba wszystko w normie.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...