Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ]Darius vs oriana

Adrian10001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dariusz top, oriana mid. oby dwie postacie są op :)

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Oczywiście zależy to od lini na której najlepiej się czujesz . Postać na mida trudno porównuje się z champem na topa. Najpierw dobrze zastanów sięgdzie chcesz grać. Co do oriany - ogarnięcie tej postaci może zająć ci dużo czasu.

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Oczywiście zależy to od lini na której najlepiej się czujesz . Postać na mida trudno porównuje się z champem na topa. Najpierw dobrze zastanów sięgdzie chcesz grać. Co do oriany - ogarnięcie tej postaci może zająć ci dużo czasu.

Dla mnie ogarnięcie postaci nie stwarza problemu a kto by wygrał 1 na 1?

Opublikowano

a orianą sie nie da na bota lub topa? tak w wyjątkowych sytuacjach :)

Oczywiście że się da, ale jest o wiele lepsza na midzie ;) Ewentualnie support, ale też są lepsze..

Opublikowano

takie tematy sa bez sensu bo to dwa całkiem inne champy, obydwie postacie są dobre, a to czy weźmiesz dariusa czy orianne zależy od tego gdzie częściej grywasz - top czy mid -.-

Opublikowano

Ja polecam Orianę, wcale nie jest taka trudna do ogarnięcia, ja ogarnąłem ją po 1 grze, nie powiem jak dotąd to champ, na którego potrzebowałem całego 1 summonera żeby zrozumieć jej mechanikę inni to tylko przeczytać skile i już wiadomka a z Orianą tak nie było ;] Ogólnie bardzo mocny i warty uwagi champ:

-Dodatkowy dmg z pasywa

-Niskie CD

-Bardzo łatwy harass co 2 sek z dużym dmg - op w early i mid game

-Łatwa farma

-Słow

-MS

-Shield

-Knock

-Świetny ult do TF

-Stun

-Tons of aoe

-Duży range skili

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@up2, ta łatwa do ogarnięcia, ale ogarnij sobie te Q (kulki). Może i fajnie, nie jest nimi trudno rzucać, ale jak ktoś będzie ogarniety, to będzie się pchać w miniony, ale Ty chyba wiesz czemu ten ktoś będzie się pchał w miniony.

Polecam Ci orianę. Nie wymienię plusów i minusów, bo wszystko już masz napisane.

Opublikowano

Bierz orianne.

• cc
  • harras
  • łatwa farma
  • shield
  • przydatna dla teamu

Darius jest usseles, tylko dużo osób nie wie jak na niego grać.

League of Legends

Opublikowano

ta łatwa do ogarnięcia, ale ogarnij sobie te Q (kulki). Może i fajnie, nie jest nimi trudno rzucać, ale jak ktoś będzie ogarniety, to będzie się pchać w miniony, ale Ty chyba wiesz czemu ten ktoś będzie się pchał w miniony.

No łatwe wystarczy tylko czasmi trochę przewidzieć i już ;]

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Tanky Darius Oriannę zabiłbym jak chciał ale w TeamFighcie gówno zrobi, walnie raz z Q, ukradnie kogoś z ulta i tyle go będzie -,- Bierz Oriannę, sam kupiłem wczoraj i nie żałuje, jedyny minus to stosunkowo za duży CD z W ^^

Opublikowano

Plusy orianny były wymienione. Ja ci wymienie dariusa i sam podejmiesz decyzję.

+Mocny w erly mid i late

+Może iść na topa jak i w jungle

+Ulti które odnawia się po zabójstwie i zadaje nieuchronne obrażenia

+Świetny skill "E" który pomaga złapać wroga

+Slow (spowolnienie)

+Penetracja w arrmora w passywie

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Darius

• pasyw
  • haras
  • łatwa farma
  • przyciągnięcie
  • press r to win

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...