Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dodawanie graczy do działek przez graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze zainstalowany mam plugin World Guard. Z tego co wyczytałem na forum należy przypisać ownera do działki aby mógł dodawać graczy. Dodałem do działki Ownera - sprawdziłem w info działki - jest potwierdzone. Niestety jeśli gracz nie ma operatora i kiedy próbuje wpisać komendę /region addmember [nazwa działki] [nazwa gracza] podaje komunikat że nia ma uprawnień. Czy z poziomu WorldGuarda można umożliwić zwykłym graczom przypisywanie sobie innych i usuwanie ich ze swojej działki? Ponieważ istnieje komenda member oraz owner sądze że tak, tylko czemu wyrzuca mu brak uprawnień?

Opublikowano

W pliku permissions musisz dac mu uprawnienia do komend:

/region addowner

/region removeowner

/region addmember

/region removemeber

Tylko nie jestem pewna czy isnieje mozliwosc zablokowania mozliwosci dodawania graczy do innych dzialek niz swoja wlasna, ale wydaje mi sie, ze bylo cos takiego. Wszystkie permisje znajdziesz na stronie pluginu WorldGuard na bukkit.org.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Skorzystałem z Pluginu PermissionEX. Zgadza się, można przypisać uprawnienia ale tak jak pisałeś mogą przypisywać je wtedy do innych działek. Podobnie jest z WorldEdit. Utworzyłem grupę budowniczy i dodałem kilka uprawnien do korzystanie z world edit aby mogli korzystac na rejonie Creative. Na terenie miasta założony jest WorldGuard ale mogą korzystać wtedy również do edytowania regionu poza swoim terenem bukkita. Jak można te dwie sprawy rozwiązac? Prosze o pomoc...

Opublikowano

Temat do zamknięcia Rozwiązane.Pisze dla graczy na przyszłość: Nalezy dodać w permission: - worldguard.region.addmember.own.*- worldguard.region.removemember.own.*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...