Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plik REZ

Sealtiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czytałem tut na temat tworzenia skinów. Moje pytanie brzmi który plik rf.rez odpowiada za skiny? Który plik musze modyfikować? Niestety w tutku podano plik rf127.rez który nie istnieje w moim folderze z grą. Skiny które mogę pobrać to np plik rf124.rez którego też nie posiadam w folderze gry. Czy zna ktoś odpowiedź na mój problem? Dodatkowo powiem że nawet wrzucenie juz gotowego skina ( pliku rf124.rez) do folderu rez w folderze gry powoduje wyrzucenie błędu.

Chętnie pomogę, jeśli będę umiał.... Jeśli nie będę umiał to powiem prawdę, a nie będę pomagał na siłę.

Opublikowano

Nie ma sposobu na uniknięcie tych błędów.

Po aktualizacjach tak się dzieje.

A za skiny odpowiada plik rf017.rez

Tylko ciężko tam znaleźć różne bronie bo jest w tym pliku 1000 plików.

Dlatego do tamtego poradnika dałem download do pliku w którym są najczęściej używane bronie.

Jak chcesz coś modyfikować to rób to z tamtego pliku.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Aha. Czyli modyfikować ten Twój pliczek z tuta i zastępować nim rf017.rez ?

Chętnie pomogę, jeśli będę umiał.... Jeśli nie będę umiał to powiem prawdę, a nie będę pomagał na siłę.

Opublikowano

Tylko pobierz ten drugi plik, bo na tym pierwszym są problemy.

https://hotfile.com/dl/160770861/d21a389/RF127.REZ.html

https://www.virustotal.com/file/0e097d916160177fd665268baeb0a9cfe93f0638f643d88ef21523d27766a795/analysis/

I nie zastępuj pliku rf017.rez moim plikiem, tylko zmień nazwe wyedytowanego mojego pliku.

Jeśli ostatni plik w folderze rez to np. rf132.rez to ustaw nazwe rf133.rez

Jak chcesz robić skiny to możesz używać ich tylko na wersji FG, bo na innych wersjach skiny już nie działają.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...