Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT] Blokowanie dowolnych komend na całą Mapę i nie tylko!

DawidHard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Blokowanie dowolnych komend na całą Mapę i nie tylko!

Witam, z tej strony DawidHard. Chciałbym wam pokazać sposób, jak wyłączyć niektóre komendy, dodać flagi, zablokować latanie, wyłączyć potwory na całą mapę ! Można posłużyć się pluginem na więcej światów i załóżmy, że jest taka sytuacja: Mamy 2 mapy na serwerze: 1 to mapa z budowlami, działkami, eventami, a 2 to mapa survival do PvP, wydobywania surowców, zakładaniu gildii, budowaniu domków i na serwerze mamy Konta VIP, które mogą latać, nowi gracze pierwsze co robią, to zdobywają surowce na mapie PvP; zazwyczaj nowi gracze są najbardziej zabijani, ale często udaje im się uciec przed wrogami. Taki VIP mający latanie szybko dogoni uciekiniera i go zabije, ten gracz jest oburzony, żąda zwrotu eq, lecz go nie dostaje, oskarża administrację, że są nieogarnięci, powiedzą, że nie da się grać oraz "Serwer do DUPY!". Po takich sytuacjach tracimy cennych graczy, czego ja sam doświadczyłem, niedawno wpadłem na pomysł, który u mnie się sprawdził i działał.

Jak zrobić:

1. Jeśli chcesz to zrobić na innym świecie musisz być na nim !

2. Tutaj przedstawię najlepsze rozwiązania:

3. Jeśli chcemy zablokować jakąś komendę na całą mapę piszemy (Ja zablokuje komendę /fly):

/rg flag __GLOBAL__ blocked-cmds fly

4. Jeśli chcesz zablokować więcej niż 1 komendę wpisujesz:

/rg flag __GLOBAL__ blocked-cmds fly,home,sethome <itd.>

5. Jeśli chcesz zablokować rzucanie miksturami na całej mapie (np:bo gracze zabijają innych potkami zabijania):

/rg flag __GLOBAL__ potion-splash deny

UWAGI:

Pamiętajcie, że w global są dwa podkreślniki, a nie jeden: _ _ (bez spacji pomiędzy)

Przykład:

[ukośnik][rg][spacja][flag][spacja][podkreślnik][podkreślnik][GLOBAL][podkreślnik][podkreślnik][spacja][<nazwa_flagi>] ===>

/rg flag __GLOBAL__ <nazwa_flagi>

Uznaj moją pracę za przydatną i postaw Like. :)

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

robienie przykładu na fly to glupi pomysl :D większość serwerow ma essentilas który przekazuje komendę pomiędzy mapami. i pomimo flagi bd fly wlaczone bo komendę wpisales w miescie. no chyba ze ma się "NodeFly"(oczywscie essentilas tez) wtedy wszystko smiga.

a jak się blokuje większe ilości komend lepiej to robic poprsotu w permissions... :D bo jak tu zablokujesz komendę /mobarena to dalej bd dzialac /ma. wiec czasami trzeba sporo napisac i wchodzić nawet do pliku konfiguracyjnego bo miesjca brakuje :P a w pexie jest wygodniej.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...