Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z serwerem Bukkit - Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z postawieniem serwera.

Robie tak jak pokazują we wszystkich poradnikach na YT.

Gdy otwieram plik server.properties i zmieniam online-mode: z true na false, zapisuje ten plik z wprowadzonymi zmianiami.

Otwieram ponownie ten plik aby zobaczyć czy się zapisał. Wszystko jest git.

Odpalam "Run.bat". Serwer szybko się ładuje. Odpala MC i nie mogę wbić na serva. Wyskakuje błąd : "User not premium"

Wyłączam MC. Stopuje server. Wchodzę w plik server.properties, a tam opcja online-mode: znowu jest ustawiona na true.

Zauważyłem że z każdym odpaleniem serva, resetują się wszystkie opcje i wszystko jest ustawione po staremu. Tak samo jest z pluginami. Np. ChatMenager .. Wchodzę w ten folder po załadowaniu pluginu i edytuje plik config:

enable: z false na true. Odpala serwa i znowu jest false. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

To szkoda :x . W vista gdzieś wyczytałem, że w ustawieniach trzeba zmienić aby pliki się zapisywały a nie cofało na stare . Ale ty masz windowsa , więc nie wiem jak ci pomoc :(

Opublikowano

Niestety komputer mam zepsuty i nie pamiętam linka ( siedzę na telefonie ) . Ale wpadłem na jakiś pomysł. Otworzył byś server properties programem notepad. Tam byś zmienił co chcesz i później zapisał normalnie w formie notatnika . Może problem leży po stronie twojego komputera, jak nie zadziałała to niestety nie wiem :-|

Opublikowano

Może ściągnij inne pliki serwerowe, np. Brenda . Może będą działały, a potem sobie sam dobierzesz pluginy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...