Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut/C#]Sprawdzamy, czy istnieje konto z podanym emailem i hasłem

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kod jest prosty, bo wysyłam przez POST dane pobrane od użytkownika i jeżeli dostaniemy odpowiedź dane się zgadzają, a w przypadku błędu 500 dane są błędne.

using System;
namespace Sprawdzacz
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Podaj email");
string mail = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Podaj hasło");
string hasuo = Console.ReadLine();

try
{
byte[] bD = System.Text.Encoding.UTF8.GetBytes(string.Format("<Credentials xmlns=\"http://schemas.datacontract.org/2004/07/Victory.DataLayer.Serialization\"><Email>{0}</Email><Password>{1}</Password><Region>EU</Region></Credentials>", mail, hasuo));
System.Net.HttpWebRequest request = (System.Net.HttpWebRequest)System.Net.WebRequest.Create("https://94.236.124.241/nfsw/Engine.svc/User/AuthenticateUser2");
request.Method = "POST";
request.ContentType = "text/xml;charset=utf-8";
request.UserAgent = "Mozilla/3.0 (compatible; My Browser/1.0)";
System.Net.ServicePointManager.ServerCertificateValidationCallback = delegate { return true; }; //ssl
request.AllowWriteStreamBuffering = true;
request.ContentLength = bD.Length;
request.KeepAlive = false;
System.IO.Stream stream = request.GetRequestStream();
stream.Write(bD, 0, bD.Length);
stream.Close();
System.Net.HttpWebResponse odp = (System.Net.HttpWebResponse)request.GetResponse();
System.IO.StreamReader sr = new System.IO.StreamReader(odp.GetResponseStream());
string zaw = sr.ReadToEnd();
sr.Close();
odp.Close();
Console.WriteLine("Podane dane były dobre!");
}
catch (System.Net.WebException) { Console.WriteLine("Zły email/hasło!"); }
Console.ReadKey();
}
}
}

Opublikowano

Jedno konto mi przepadło, chciałbym sprawdzić czy jeszcze istnieje. Gdzie mam skopiować ten kod?

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Jestem trochę zagubiony. Jak? W jakim celu? Gdzie? Kiedy? Bo nic nie rozumiem.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Dobra ok,ale mógłbyś wytłumaczyć bo nie wszyscy wiedzą o co w ogóle chodzi i po co to jest.Weż to trochę rozjaśnił i przetłumacz.

W poradniku pokazuję jak w C# za pomocą HttpWebRequest zweryfikować, czy istnieje konto z danym loginem i hasłem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wrzucilbys jakis film czy zdjecia bo cos nie moge tego zrozumiec

WTF?? Jak nie umiecie programować i nie wiecie co to C#, to łaskawie wpiszczie w google, albo na wiki C#.

Jak dla mnie super, może sie przydać. Łap like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...