Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Swój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań , bo nie znam się na tym..

1.O co chodzi z bukkitem? Jak się na nim stawia serwer to na hamachi czy jak , na no hamachi , dedyku?

2.Jak się wgrywa pluginy? Jak jest tut to podaj xD.

3.Czy są jakieś pluginy potrzebne do tego żeby inne działały?

4.Możesz napisać coś od siebie o serwach , pluginach itp. (będzie dodatkowy lajk).

daje lajki , a dla najbardziej zasłużonych 5 w profajlu ;D

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Jest tylko jeden problem... Opcja szukaj jest po części popsuta

1.

http://www.mpcforum.pl/topic/297589-tutstawianie-serwera-bukkit/

2. Pluginy wgrywa się do folderu "plugins"

3. Raczej nie :)

4. Nie rób kolejnej "Gimbuskiej Masakry" - jest tego pełno a serwery często padają, bo nie ma kto za nie zapłacić. Musisz mieć bardzo dobry pomysł, aby ludzie grali na twoim serwerze :P

4770714280454741315510.png
Opublikowano

@UP na razie mam zamiar się nauczyć wszystko obsługiwać na serwie no hamachi , później dedyk.

Masakry robić nie będę , bo takie coś za przeproszeniem do dupy , chcę stworzyć coś oryginalnego.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

1. Co to jest bukkit...? Trochę trudno mi wytłumaczyć, ale to jest paczka podstawowych plików serwera.

2. Jak @up: ściągasz plugin ze strony bukkit.org i wrzucasz do folderu plugins, a następnie włączasz serwer.

3. Czasami tak, ale to wszystko będziesz mieć napisane na stronie danego pluginu na bukkit.org (np. Jobs (plugin na prace) wymaga jakiegoś pluginu do ekonomii)

4. Coś o serwerach? Typy serwerów chcesz poznać, czy co? Bo tak nie bardzo wiem jak Ci odpowiedzieć na to pytanie. A co do pluginów... serwer bez pluginów właściwie nie istnieje. Jest kilka uniwersalnych, które niezależnie od typu serwera powinieneś wgrać:

WorldEdit - Edycja terenu

WorldGuard - cuboidy

PermissionsEx - tworzenie rang i nadawanie praw

xAuth (jeśli non-premium) - tworzenie konta na serwerze

Jobs - prace (w sygnaturce jest spolszczenie :P)

ZavAutoMessager - automatyczne wiadomości

CoreProtect - zabezpieczenia przed griefem

iConomy - ekonomia

Essentials - wiele różnych funkcji

Tyle pamiętam. :P Zależnie od typu oczywiście możesz dogrywać też wiele innych. Szukaj na stronie bukkit.org. :P

Mam nadzieję, że pomogłam.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi , chętnie bym dostał kolejne:D

@UP Dzięki za spis tych uniwersalnych pluginów.

1f01e291.png

Opublikowano

Szukasz kogoś kto ci pomoże lub nauczy wszystko konfigurować możesz pisać.

A tu kilka odpowiedzi

1.Bukkit to tak jakby silnik twojego serwera który jest skonfigurowany do obsługi pluginu.

2.Pluginy wrzucamy do /plugins włączamy lub restartujemy serwer i powinien działać.

3.Nieraz trzeba coś pomieszać lub inne to take trudne do wytłumaczenia.

4.Taki spis pluginów dla cb.

http://www.mpcforum.pl/topic/757121-spis-pluginow-na-bukkita-142/#entry5516556

Opublikowano

Jeśli już wiesz co to bukkit i jak się wgrywa pluginy to możesz użyć gotowych plików z pluginami i najnowszym bukkitem aby zaoszczędzić czas z konfiguracją i szukaniu pluginów.

Spis plików serverowych:

http://www.mpcforum.pl/topic/747530-spis-plikow-serwerowych-142132-%26-10136%3B/

Jeśli masz trudny wybór to polecam Ci moje pliki serverowe:

http://www.mpcforum.pl/topic/750739-dlhothit-pliki-serverowe-by-rexioman-142v30freebuildsurvival/

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem

"Jeśli już wiesz co to bukkit i jak się wgrywa pluginy to możesz użyć gotowych plików z pluginami i najnowszym bukkitem aby zaoszczędzić czas z konfiguracją i szukaniu pluginów."

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Czytałem ale ja zrozumiałem tak

Jeśli już wiez co to bukkit i jak się wygrwa pluginy

jak

To że powiedzieliśmy mu co mniej więcej to jest i niech pobiera ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...