Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Jak sie nauczyc rapowac/dissowac

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sieamnko, chcialbym nauczyc sie rapowac, a dokladnie dissowac, moze podzucicie jakies fajne tuty, a moze tego sie nieda nauczyc?

Licze na szybka odpowiedz :)

Opublikowano

Żeby kogoś "dissować" musisz mieć "to coś", imho. Do rapu trzeba mieć głos, umieć pisać dobre teksty, które wryją się w pamkę słuchacza. Diss musi być dobry, nie na odpierdol. Tak według mnie, da się tego nauczyć.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Żeby kogoś "dissować" musisz mieć "to coś", imho. Do rapu trzeba mieć głos, umieć pisać dobre teksty, które wryją się w pamkę słuchacza. Diss musi być dobry, nie na odpierdol. Tak według mnie, da się tego nauczyć.

ale od czego mam zaczac?

Opublikowano

Zacznij od trenowania głosu - musi być dobry. Spróbuj rapować parę tekstów, wymyśl swój styl. Sprawdź sobie na YT poradniki lub tutaj w dziale Muzyka.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja tam staram się coś tworzyć jestem póki co na poziomie nawbie.

Powiem tak,jeżeli chodzi o rap musisz się zastanowić w jakim klimacie chcesz nawijać.

Chodzi mi tutaj o tematykę oraz styl. Niektórzy czują się świetnie w horror rapie, inni nie etc.

Na początek zacznij od pisania textów i założenia Galerii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...