Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wejść wysoko po schodach na mapie Bloc?

wiktor1122333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zastanawia mnie jak wejść na te schody co prowadzą do najwyższego punktu na mapie Bloc.

Widziałem filmiki na YT jak ludzie tam wchodzą ale ja probowałem i bez skutku.

Wiem, że się da, ponieważ 2 dni temu koleś mnie ciągle zabijał z góry schodów (na SS będzie zaznaczone strzałką)

1png_xnpwspa.png

2png_xnpwsps.png

Opublikowano

nie ma czegos takiego jak fly hack!!

Sposoby sa 3

1) na trybie starej szkoly (wyzej sie skacze), wystarczy ze podskoczysz w strone schodow i chwilke pozniej kucniesz a tam sie znajdziesz.

2) elevator (winda) dla zielonych nauczenie sie tego na mapie block graniczy z cudem wiec proponuje zaczac od innych map a nastepnie probowac na tej.

3) pomoc innego gracza, Twoj kolega kladzie sie na ziemi a ty skaczesz na niego, nastepnie jak jestes na nim caly czas probujesz skakac w strone schodow i rowniez kucac. 3 sposob jest najbardziej wkurzajacy i niepraktyczny.

Mysle, ze tu najlepszym rozwiazaniem jest elevator jezeli mowi tu o normalnym trybie, ja osobiscie uczylem sie tego 2 tygodnie. Jest to nauka dla cierpliwych i na poczatku jest rly trudno.

Tutaj macie gotowe Bindy napisane przezemnie ktore znacznie przyspieszaja robienie elevatorow. W temacie jest rowniez filmik ktory

pokazuje ze z tymi bindami o wiele latwiej robic ele

http://www.mpcforum.pl/topic/488827-tutbindy-na-elevatora/

SyberianHusky - nie udzielaj sie w dziale Cod4 prosze, poniewaz nie masz o tej grze zielonego pojecia i wprowadzasz naszych uzytkownikow w blad. Nie jest to pierwszy raz, a 10 lub 15. Nie pisz w temacie jezeli nie wiesz, ze twoja rada pomoze w 100%.

Pozdrawiam

szefmarcin.png

Opublikowano

nie ma czegos takiego jak fly hack!!

Sposoby sa 3

1) na trybie starej szkoly (wyzej sie skacze), wystarczy ze podskoczysz w strone schodow i chwilke pozniej kucniesz a tam sie znajdziesz.

2) elevator (winda) dla zielonych nauczenie sie tego na mapie block graniczy z cudem wiec proponuje zaczac od innych map a nastepnie probowac na tej.

3) pomoc innego gracza, Twoj kolega kladzie sie na ziemi a ty skaczesz na niego, nastepnie jak jestes na nim caly czas probujesz skakac w strone schodow i rowniez kucac. 3 sposob jest najbardziej wkurzajacy i niepraktyczny.

Mysle, ze tu najlepszym rozwiazaniem jest elevator jezeli mowi tu o normalnym trybie, ja osobiscie uczylem sie tego 2 tygodnie. Jest to nauka dla cierpliwych i na poczatku jest rly trudno.

Tutaj macie gotowe Bindy napisane przezemnie ktore znacznie przyspieszaja robienie elevatorow. W temacie jest rowniez filmik ktory

pokazuje ze z tymi bindami o wiele latwiej robic ele

http://www.mpcforum.pl/topic/488827-tutbindy-na-elevatora/

SyberianHusky - nie udzielaj sie w dziale Cod4 prosze, poniewaz nie masz o tej grze zielonego pojecia i wprowadzasz naszych uzytkownikow w blad. Nie jest to pierwszy raz, a 10 lub 15. Nie pisz w temacie jezeli nie wiesz, ze twoja rada pomoze w 100%.

Pozdrawiam

Sluchaj , napisalem dobrze. Żeby dobrze skakać potrzebne jest dużo fps. Jak chcesz to ty się nie udzielaj.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Jak można sluchac przez internet hmmm, ciekawe.

FPSy maja znaczenie ale nawet nie masz o tym pojecia. Na schody na mapie block w trybie starej szkoly nie sa potrzebne specjalne fpsy. Zrobisz to na wszystkich. Oczywiscie powyzej 5. Na Zwyklym trybie " bez zadnej pomocy" nie ma szans tam wskoczyc od tak. Oczywiscie jak bedzie mial 333 fpsy to wskoczy ale za 333 fspy wywala kazdy serwer z PB wiec jak nie wiesz o co chodzi to sie nie udzielaj bo juz mnie to zaczyna denerwowac. 0 pojecie a szczeka ;/

szefmarcin.png

Opublikowano

Elevator to jest taka "winda", trzeba znalesc taki martwy pixel na koncu budynku czyli, taki moment w ktorym jest cos nad Toba ale ty mozesz wstac. Wtedy wlasnie wyrzuca Cie w gore i jest elevator.

Na wiekszosci serwerow jak zrobisz elevatora to ludzie nie wiedza co to jest, znajda sie takie serwery na ktorych jak admin zobaczy ze robisz to cie wywali, ale i tak w 70 % mozesz go robic.

Jak go zastosowac to masz juz jeden filmik w moim poprzednim temacie ktory podalem ale dam Ci jeszcze jeden może on pomoze :)

http://www.youtube.com/watch?v=NwRcmlKp2ys

szefmarcin.png

Opublikowano

@up elevator na tej mapie jest właśnie nie tak ciężko zrobić , jak coś polecam uczyć się na mapie backlot

i jak ktoś nie ma czułej ręki , to polecam pobrać config który za pomocą bindu ruszy postać o dokładnie 1 pixel

Opublikowano

@up elevator na tej mapie jest właśnie nie tak ciężko zrobić , jak coś polecam uczyć się na mapie backlot

i jak ktoś nie ma czułej ręki , to polecam pobrać config który za pomocą bindu ruszy postać o dokładnie 1 pixel

Sciema bajer, to jest wlasnie jeden z trudniejszych poniewaz jest on robiony pod " kątem " co znacznie utrudnia sprawe.

szefmarcin.png

Opublikowano

Otóż zastanawia mnie jak wejść na te schody co prowadzą do najwyższego punktu na mapie Bloc.

Widziałem filmiki na YT jak ludzie tam wchodzą ale ja probowałem i bez skutku.

Wiem, że się da, ponieważ 2 dni temu koleś mnie ciągle zabijał z góry schodów (na SS będzie zaznaczone strzałką)

gt

1png_xnpwspa.png

2png_xnpwsps.png

hmmm a to może były komendny nie raz mialem taką sytulacje ze admin wloczyl mozliwosc komend a ja o tym nie wiedzialem wiec proponuje się zastanowić

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najlepiej to zrobić elevatorem .

NIestety nie jest to prosta sztuka ja uczyłem się na striku .

Komendy do elevatora które wpisujesz w cfg.

bind J "+moveleft 0.1 -moveleft"

bind L "+moveright 0.1 -moveright"

bind K "+back 0.1 -back"

bind I "+forward 0.1 -forward"

Mini nauka:

http://www.youtube.com/watch?v=NwRcmlKp2ys

Elevatora ciężko jest zrobić, sztuka polega na trafianiu w piksele ;p.

Więc wytrwałości :)

Edit: Ps nie sądze żeby ta sztuka ci się do czegoś przydała . w meczu potrzeba z minutke zeby to zrobic a to już jest dużo .. na snd :D.

Polecam ci bounce dla początkujących. Skoki z rpg i na koniec Elevatory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...