Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[/] O całym zamieszaniu z moderatorem patrząc z innej perspektywy

linoskoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do moderatora: Nie ma potrzeby usuwać tematu, bo nie uważam, że będzie służył ubliżaniu i pogrążaniu. Temat zamieszczam w dziale LastChaos, bo jest to dyskusja bezpośrednio na temat tego działu i co się w nim dzieje.

Do czytającego: Jeżeli wszedłeś do tego tematu tylko po to, żeby wygłosić durne zdanie typu "tak jest wywalić go", to prosiłbym o nie zabieranie głosu w temacie lub wysłowienie się w kulturalny sposób.

Po kilku tematach można wywnioskować, że moderator tego działu nie jest lubiany i wiele osób stara się go usunąć i "zapanować" w tym dziale. W niektórych oskarżeniach jest trochę racji, ale w niektórych to chce się tylko płakać, bo są bezpodstawne lub zawierają jeden znany powód: bo tak. Moderator nie zabiera głosu w żadnym z tych tematów, tylko go usuwa, bo chyba nie będzie pozwalał na wyzwiska na forum (nie chodzi tu o to, że on sam jest wyzywany i chce to ukryć, mówię tu o samym fakcie wyzywania i "zaczepkowych wypowiedzi" (cytowane z regulaminu)).

Jednym z oskarżeń było to, że "nic nie robi w dziale". Uwierzcie, miałem szansę się wykazać w byciu moderatorem forum, i żeby dopilnować porządku musiałem odświeżać stronę co około 2-5 minut, więc jest to praca czasochłonna. Dlaczego nawiązałem bezpośrednio do tego oskarżenia? Bo uważam je za bezsensowne. Użytkownicy powinni zaznajomić się z regulaminem forum i sami go przestrzegać, zamiast mówić moderatorowi, że nic nie robi. To przecież nawet wygląda głupio gdy ktoś skarży się na kogoś, a sam dla przykładu spamuje. Oczywiście nie jest to tylko wina użytkownika, ale po części także moderatora, bo angażując się w robotę "sprzątacza forum" trzeba mieć sporą chwilę na robienie porządków.

Następny zarzut - kasuje posty niewygodne dla siebie. Nie widzę problemu aby jeden/jedna z Global Moderatorów/Moderatorek zobaczył/zobaczyła usunięte posty, bo są albo w koszu albo w tymczasowym archiwum - nie sądzę, że ta opcja została wyłączona na forum.

Nie pamiętam więcej normalnych zarzutów, które dałoby się rozpatrzeć jako prawidłowe.

Nie piszę tego tematu, żeby tylko opisać sytuację, bo warto wymyślić coś co mogłoby pomóc w polepszeniu sekcji Last Chaos, więc wypiszę w punktach moje pomysły:

1. Dział raczej nie zostanie bez moderatora, warto złożyć aplikację na KidModeratora i pomóc Modkowi, patrz tutaj. Raczej nie sądzę, żeby ElPadrino12 miał coś przeciwko osobom, które naprawdę wkładają 'duszę i serce' w to co robią w tej sekcji.

2. To, co wcześniej poruszyłem - zapoznanie się z regulaminem i samokrytyka, patrz co Ty robisz źle i staraj się to poprawić, a potem krytykuj innych.

3. Tematom typu "WYWALIĆ TEGO CHU.. MODERATORA BO JEST DO DU.. I KUR... MNIE WKUR..." stop!

I nie, ja też nie jestem ideałem.

Zapraszam do kulturalnej dyskusji ;)

Jeśli ktoś ma inne zarzuty na moderatora, pisać śmiało, ale bez żadnych wyzwisk. Moderator też człowiek, ten temat może posłużyć i dla niego, żeby wiedział co ma zrobić lepiej i chyba można mu dać drugą szansę.

Opublikowano

Raczej nie sądzę, żeby ElPadrino12 miał coś przeciwko osobom, które naprawdę wkładają 'duszę i serce' w to co robią w tej sekcji.

A ja sądzę i nie tylko ja!

Raz w jednym temacie napisał, że Miyo nie dojdzie na kida, bo to on ma prawo głosu...

A jak wiemy, ona bardzo dobrze sprawuje się w dziale mimo, że nie ma kid moda.

W ogóle, zaraz GM wpadnie i będzie "nie Wy o tym decydujecie".

A Padrino się tylko będzie cieszył.

Gerbi...

Gerbi dobrze się sprawował na kidmodzie, ale co?

Pokłócił się z modkiem i go wywalił, gz inteligencji.

Ten temat nic nie da i nic nie wniesie...

Opublikowano

A ja sądzę i nie tylko ja!

Gerbi...

Gerbi dobrze się sprawował na kidmodzie, ale co?

Pokłócił się z modkiem i go wywalił, gz inteligencji.

Ten temat nic nie da i nic nie wniesie...

Gratuluje inteligencji,Gerbi dlaczego wylecial?Bo nie sluchal moich polecen i mial gm'a na bs bez proszenia nikogo o pozwolenie,i jak do niego napisalem to ze mnie glupka zrobil :) Nie wiesz nie komentuj Proste ;)

Tak btw. temat zostawie zebyscie mogli sobie popisac i nabic 1 posta -,- byle to byl juz ostatni taki temat.

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby xMiyoshi napisała aplikację na KidModeratora, to jest jej decyzja a nie Twoja.

Prawda jest taka, że nie powinno dochodzić do kłótni w teamie, więc nie uważam tego za niesłuszną odpowiedź na ciągłe kłótnie między Kidem a Modem.

I w obronie dla ElPadrina, to też nie pisał dokładnie, że nie pozwoli dla Miyoshi, tylko napisał: "pamiętaj, że ostatnia decyzja należy do mnie" czy coś takiego.

Jeśli w temacie pojawi się agresja, to na pewno nic nie będzie zrobione.

Opublikowano

Gratuluje inteligencji,Gerbi dlaczego wylecial?Bo nie sluchal moich polecen i mial gm'a na bs bez proszenia nikogo o pozwolenie,i jak do niego napisalem to ze mnie glupka zrobil :) Nie wiesz nie komentuj Proste ;)

Tak btw. temat zostawie zebyscie mogli sobie popisac i nabic 1 posta -,- byle to byl juz ostatni taki temat.

Sam miałeś GMa na Last Craft :D

Bez pozwolenie.

I na dowody na to, że miałeś pozwolenie, nadal Gerbi czeka...

Miałeś go do rozmowy przyłączyć...

Ups, nie ma rozmowy? *.*

Aaaa, może pisałeś na GG?

Ok, to daj fake ss-a.

Opublikowano

Sam miałeś GMa na Last Craft :D

Bez pozwolenie.

I na dowody na to, że miałeś pozwolenie, nadal Gerbi czeka...

Miałeś go do rozmowy przyłączyć...

Ups, nie ma rozmowy? *.*

Aaaa, może pisałeś na GG?

Ok, to daj fake ss-a.

Nie mialem gm'a bo to byly test'y omg ale tu ludzie siedza (jak nie wierzysz mozesz zapytac sie crafciarza czy jak mu tam ze serw nie byl otwarty dla wszystkich tylko dla tych co robili testy...)

Pozatym sry,ale ja mam sie tlumaczyc Wam? Sry ale to juz przesada.

Opublikowano

Nie mialem gm'a bo to byly test'y omg ale tu ludzie siedza (jak nie wierzysz mozesz zapytac sie crafciarza czy jak mu tam ze serw nie byl otwarty dla wszystkich tylko dla tych co robili testy...)

Pozatym sry,ale ja mam sie tlumaczyc Wam? Sry ale to juz przesada.

Nikt nie napisał, że masz się tłumaczyć.

Tak samo jak nie odpisałeś na PW do Gerbiego jak zapytał, kogo masz pozwolenie na GMa na Craft.

Zresztą sam nie zaprzeczałeś, a i Crafciarz pewnie z Queen zaprzeczą :D

Opublikowano

Ciefczynka uprzejmie proszę zamknij się i mnie do tego nie mieszaj.

Sama mam kilka uwag co do prowadzenia tego działu, lecz zarazem jest wiele dobrego...

Posada nawet i głupiego kid moderator'a jest

bardzo wymagająca... śmiem twierdzić, że nawet

bardziej wymagająca od posady normalnego moderator'a.

Co do użytownika "Gerbi'ego" w 100% się zgadzam z tym,

że go wywalono ponieważ nie zamykał tematow tam gdzie

powinien, miał GM'a na serv'ie BS oraz w sposób kompromitujący

się wypowiadał i to bardzo często + późniejsze multi kont'a, aby bardziej zaśmiecić forum...

Co do posadny GM'a na hamachi Craft LastChaos... On i GM... żartujesz... -.-

Tam każdy bot, który chciał to miał włączonego "Game Master'a" gdyż ułatwiało to wyłąpywanie bug'ów.

Co do xMiyoshi....

Nie lubię jej za bardzo, jak każdego....

Może kiedyś dostanie tak tytuł kid

moderator'a... to ranga testowa jeden

mały błąd i już wylatujesz.

Pamiętajcie moderator to też człowiek nie tak jak większośc

z Was dzieciaczki siedzące 24/7 przed monitorem... Oni też

mają własne życie ... czyli najprawodpobniej przeciwieństwo

Waszego stylu życia. Jeda ma szkołe co dzień od 7:30 do 17:00,

a inni prace od 6:00 do 18:00.... Na dodatek zajęcia typu treningi, joga,

siłownia, kursy itp....

Koniec z grami... czas na nauke kochanego PRAWA

<3

Opublikowano

Zakaz wulgaryzmow typu

Ciefczynka uprzejmie proszę zamknij się i mnie do tego nie mieszaj.

Temat (jesli dobrze zrozumialem) ma pozwolic kazdemu napisac byle posta zeby nabic +1 i zeby wyjasnic (ze tak powiem) "sprawe".

Pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze - nie mam nic do samej osoby ElPadrino12 tylko do tego, w jaki sposób do wszystkiego podchodzi. Poza tym ja wiem, co on napisał w jednym z tematów. Było to mniej więcej tak: ''Miyoshi nie dojdzie do działu, bo to ja mam ostateczne słowo". Nie mam zamiaru się kłócić o posadę Kid'a, bo uważam to za głupotę. Może złożę jeszcze kiedyś aplikację, bo chcę się rozwijać i podejmować nowe wyzwania i zadania, ale nic na siłę. Nie mam zamiaru prowadzić wojen w internecie, bo to dla mnie puste.

Nauczycielko - a Ty masz dwie twarze. Nie będę wypisywać o co dokładnie chodzi, bo jak już powiedziałam nie rajcują mnie wojny internetowe, ale jakbym Cię znała osobiście to nie omieszkałabym pofatygować się do Ciebie i wprost powiedzieć co o Twoim zachowaniu myślę. I nie chwal się tak swoją sygnaturką, bo to właśnie pokazuje kim naprawdę jesteś. I założę się, że masz jakiś cel w podlizywaniu się do ElPadrino12, bo Ty lubisz tylko tych ludzi, z których możesz coś wyciągnąć i mieć jakiś zysk (dam sobie rękę uciąć, bez obrazy tu dla Padrino).

Opublikowano

Nauczycielko - a Ty masz dwie twarze. Nie będę wypisywać o co dokładnie chodzi, bo jak już powiedziałam nie rajcują mnie wojny internetowe, ale jakbym Cię znała osobiście to nie omieszkałabym pofatygować się do Ciebie i wprost powiedzieć co o Twoim zachowaniu myślę. I nie chwal się tak swoją sygnaturką, bo to właśnie pokazuje kim naprawdę jesteś. I założę się, że masz jakiś cel w podlizywaniu się do ElPadrino12, bo Ty lubisz tylko tych ludzi, z których możesz coś wyciągnąć i mieć jakiś zysk (dam sobie rękę uciąć, bez obrazy tu dla Padrino).

Tak miło mi =) I się bardzo zdziwisz w najbliżym czasie. =)

<3

Opublikowano

Ja się zdziwię? Mnie w twoim wykonaniu juz nic nie zdziwi. No..moze jakbys dostała kida to bym się zdziwiła, ale wątpię ze wezmą kogoś takiego. Zwłaszcza ze miałaś swoja szanse i ja zmarnowalas, bo miałaś taki kaprys.*

*pisze z telefonu, przepraszam za błędy.

Opublikowano

Według mnie to powinni zmienić Moderatora. Nie będe rozpisywał się ale jest jedna rzecz którą musze powiedzieć. ElPaldrino12 zawsze Cie lubiałem ale już przesadzasz swoim dziecinnym zachowaniem. Myślisz że 3 godziny na forum to wystarczy?. Co minute wychodzi jakiś nowy temat, albo użytkownicy w dziale proszą o zamknięcie Tematu. A ty co?. Siedzisz sobie na jakiejś grze i mówisz: '' E tam pierdole nie robie ''. To nie jest tak, gdy masz Moderatora to musisz się jakoś wykazywać swoimi umiejętnościami ale tak nie jest.

To ode mnie na tyle.

Opublikowano

Moim zdaniem jeden moderator na caly dział to zdecydowanie za mało. Jakby był moderator i z dwóch kid moderatorów to myślę ze zawsze byłby ktoś, kto by sprawował piecze nad tematami lc. Każdy ma swoje życie i nie sądzę, aby komukolwiek chcialo sie siedzieć na mpc 24/h. :)

Opublikowano

Moim zdaniem jeden moderator na caly dział to zdecydowanie za mało. Jakby był moderator i z dwóch kid moderatorów to myślę ze zawsze byłby ktoś, kto by sprawował piecze nad tematami lc. Każdy ma swoje życie i nie sądzę, aby komukolwiek chcialo sie siedzieć na mpc 24/h. :)

Na lc starczy 1 mod.Pamietajcie ze sa tez gm'i ktorzy pomagaja.

Tak btw. teraz sobie cos wyjasnimy :)

Wiec wszyscy mowia "Miyoshi do teamu miyoshi do teamu.."

Ostatni raport od miyoshi : 29 pazdziernika o godzinie 23.39

Ile raport'ow dostalem od reszty userow do dzisiaj? 35

Pomoc w dziale ? Ze tak powiem zerowa.5-6 post'ow dziennie?

Zapytajcie sie Gerbi'ego jak zap*******l przez 3 tygodnie zanim dostal kid'a.

To sa najwazniejsze rzeczy,nie mam wiecej do powiedzenia.

Opublikowano

Ile raport'ow dostalem od reszty userow do dzisiaj? 35

Nikt nie wysyła, bo po co?

Wchodzisz raz dziennie to się nie opłaca.

Zapytajcie sie Gerbi'ego jak zap*******l przez 3 tygodnie zanim dostal kid'a.

Nikt nie ma do niego kontaktu, tylko osoby V.I.P.

Na lc starczy 1 mod.Pamietajcie ze sa tez gm'i ktorzy pomagaja.

Mówiłeś, że miło by było mieć kogoś jeszcze w dziale. xP

Opublikowano

Ja się zdziwię? Mnie w twoim wykonaniu juz nic nie zdziwi. No..moze jakbys dostała kida to bym się zdziwiła, ale wątpię ze wezmą kogoś takiego. Zwłaszcza ze miałaś swoja szanse i ja zmarnowalas, bo miałaś taki kaprys.*

*pisze z telefonu, przepraszam za błędy.

Proszę nie wypowiadaj się na temat moich szans na KidMod'ka....

Pisałam sama regyznacje gdyż 6 tygodni przerwy to trochę za dużo...

KidMod w dziale rappelz.... Oddałam, bo ładnie mnie Rakocy poprosił na GG. =)

KidMod w dziale LastChaos.... pozostawie to bez komentarza.

Obiecuje, że zaskoczę każdego w najbliższym miesiącu. =)

<3

Opublikowano

Nie raportuję, ponieważ mam problemy z komputerem i nie mam stałego dostępu do internetu. Bynajmniej nie mam zamiaru tułać się po kafejkach czy okupywać laptopa chłopaka byle by wyłapać coś, co jest godne raportu. Co do KidModa - szczerze mówiąc mam to już gdzieś. To samo mogę robić nie mając wdzięcznej rangi, a przynajmniej nie będę uzależniona od jakiegoś psycho - zafascynowanego swoją osobą moderatora w postaci ElPadrino12. Wybacz stary, ale nigdy nie chciałabym pracować z Tobą w jednej drużynie, bo się po prostu nie da.

Obiecuje, że zaskoczę każdego w najbliższym miesiącu. =)

Co zacytujesz nam punkt z setnej strony kodeksu karnego? Ty weź lepiej idź do psychologa czy coś, bo chyba zdajesz sobie sprawę, że takie zachowanie w Twoim wieku nie jest zbyt normalne, prawda?

Opublikowano

Nie raportuję, ponieważ mam problemy z komputerem i nie mam stałego dostępu do internetu. Bynajmniej nie mam zamiaru tułać się po kafejkach czy okupywać laptopa chłopaka byle by wyłapać coś, co jest godne raportu. Co do KidModa - szczerze mówiąc mam to już gdzieś. To samo mogę robić nie mając wdzięcznej rangi, a przynajmniej nie będę uzależniona od jakiegoś psycho - zafascynowanego swoją osobą moderatora w postaci ElPadrino12. Wybacz stary, ale nigdy nie chciałabym pracować z Tobą w jednej drużynie, bo się po prostu nie da.

Co zacytujesz nam punkt z setnej strony kodeksu karnego? Ty weź lepiej idź do psychologa czy coś, bo chyba zdajesz sobie sprawę, że takie zachowanie w Twoim wieku nie jest zbyt normalne, prawda?

Wydawało mi się że różnica wieku pomiędzy wami nie jest taka duża ;o

Co do tematu to nie ma sensu wypowiadania się^^ Mod jaki jest każdy widzi, raczej się nie zmieni ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...