Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Frakcje ! Pomysły na budowe gildi nie do przejęcia !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym abyście napisali kilka ciekawych pomysłów na budowe frakcji prawie nie możliwej do przejęcia albo trudnej do przejęcia.

Mam problemy że jak zbuduje jakiś zamek to łatwo go przejmują albo wchodzą do środka.

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Zrób w powietrzu wysoko, i miej dach, (najlepiej też żadnej dziury) claim na o 15-20 kratek od zamku

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Spodobał mi sie pomysł z frakcja w powietrzu tak około 200 kratek nad ziemią z cobbla np oblany wodą by TnT nie rozjebali

Ale teraz jest problem bo gdybym chciał zejść na duł to może czekać na mnie wróg i mnie zabić !

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Nie oblewaj go wodą, bo Ci wejdą tam ;] Lepiej lava

Można zrobić jakieś przejście tajne czy cus.

17abys.png              

Opublikowano

@up No tak w sumie racja jak rozwalą tnt to woda spłynie na duł i mogą z łatwością wejść a po lawie nie wejdą

Mam jeszcze takie pytanko

Gdy wybuchnie coś w wodzie to woda tak jakby osłania bloki co są pod nią czy lawa tak samo działa jak woda ?

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Tak, lava działa jak woda. Dokładnie jak woda, tylko że TY się w niej palisz ;]

17abys.png              

Opublikowano

@up Tak to teraz pomyśl że gram na serwie bez McMMo i mam wydobyć około 20 staków obsydianu powodzenia !

z 2 dni kopania obsydianu jak nic

...

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Elitarny21 - lawa nie dokładnie działa jak woda ponieważ

- jeśli nie wpadnie w lawe tylko wybuchnie obok lawa zniknie i blok za nia mozliwe że też

Ale + jak tnt wpadnie w lawe to spali się i nie wybuchnie !

Opublikowano

Jakbym miał zamek w powietrzu i oblał go wodą to tnt nie rozwala ro oczywiste ale jak obleje lawą i zdrobia armate z tnt i jak tnt wleci w lawe to rozwali blok na którym jest wylana lawa czyli najlepiej oblać wodą

Nawet jakby wpłyneli po wodzie to i tak nic nie zrobia bo nie bedzie wejscia

Więc zrobię Zame kw powietrzu oblany wodą z wejściem tylko poprzez /f home

Nie do przejęcia

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Zrób takie jakby koryto na ta wodę żeby do ziemi nie doleciala bo jak wejdą ci na dach to mogą zbugowac perlami lub wejść jakimś innym bugiem.

Opublikowano

o korytku też myślałem

A co do tych bugów perłami albo inaczej

Jakbym zrobił 2 max 3 warstwowe ściany to chyba nie ma możliwości by zbugowali perłami ?

I na czym polegają takie bugi z przenikaniem przez ściany.

Miałem sporo takich akcji że zabunkrowałem sie 1 warstwową ścianą i z łatwością przenikali przez ściny jestem pewny w 100% że to nie były perły ! Jakieś czity ?

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Możesz zrobić mechanizm , czyli woda leci tylko wtedy gdy wciśniesz guzik . A tak poza tym , to najbezpieczniej w powietrzu bez okien z dachem , lub na ziemii z obsydianu bez okien i wyjście tylko jakimś mechanizmem .

Opublikowano

Więc z tym przenikaniem przez ściany jest tak że (to nie jest żaden czit. zwykły bug sam go nieraz używam) bieżesz sobie z 5 pereł nieraz wystarczą nawet 2-3. Stajesz jak najbliżej ściany i szybko rzucasz perły wszytkie naraz i jesteś w środku. :D Mi raz udało sie przejsc przez 3 warstwowom podłoge potem 3 kratki powietrza i na kolejne piętro :D

A tak wgl. to do każdego zamku da się wejśc teleportem do netheru wiec radze w netherze zaklaimowac okolice w zależności od wilkości zamku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...