Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win XP czy Win7

Jano900

Co wybrać?  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybra??

• XP
      3
    • 7
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W grudniu powinienem mieć nowy komputer (to już nie ważne jak ;p). Co prawda czas jest ale windowsa trzeba skombinować. I właśnie nie wiem co wybrać. Bo te nowe tytuły są już tylko na 7 ale zaś więcej jest na XP. Co wybrać?

Opublikowano

Windowsy są kompatybilne wstecz, siódemka jest mniej męcząca dla podzespołów (moje są chłodniejsze) i wydajniejsza jeśli chodzi o gry. Jednakowoż 6 GB RAM'u minimum, w Prototype 2 zaczyna mi go brakować (mam 4 GB)

Opublikowano

Nie wiem skąd to pytanie. Siódemka jest najlepsza na nowe sprzęty, a XP to już przestarzały system, który lepiej sprawuje się na starszych maszynkach.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

No tylko zaś te starsze mogą nie działać. A takie jak Supreme Commander jeszcze wejdą?

P.S

Ile będzie kosztowało 6GB ramu?

Opublikowano

Ja mam laptopa lenovo ideapad 3Gb ramu i procek intel centrino ,startowo była tu 7mka,ale stwierdziłem że wole xp .

XP mniej wykorzystuje Ramu i mniej procka. mam dużo lepsze osiągi.

1377774857-U369478.pngeJyzMNIzNtEzMjbTszDisjC0MOQKTUotci5KTCvhcs9PUfBPUwhPLOIydlFwL0osLuYyMjWFYwDCgA6l.png

Opublikowano

quin12 - 6 GB 200-300 zł ? Jesteś idiotą czy udajesz ? Kostka 2 GB DDR3 to 40 zł, więc około 120 zł.

Co do starszych gier - jak najbardziej. W razie by coś nie grało to zgodność z Win XP i już hula :P

Opublikowano

Mam win7 i supreme commander jak najbardziej działa (przecież to nie jest aż taka stara gra, i wymiata :D), a co do systemów to wielkim minusem xp a właściwie ogólnie system 32 bit. jest obsługa tylko 4gb ram :)

Opublikowano

Kupiłem Win7 i jeszcze nie miałem problemu z żadną grą. Chodzą mi stare jak i nowe tytuły.

Bierz 7.

ps. Jest XP 64 bit? o.O nawet nie wiedziałem

9368_gold.png

Opublikowano

Na nowych sprzętach win7. Automatyczne auktualizacje, podzespoły chłodniejsze. Ja bym Ci kupił 2x4gb ramu 1600mhz to bedzie jakies 170zl a warto. Do tego win7 64bity ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...