Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting , bukitty.

Soprano08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .. chciałbym założyć serwer minecraft taki najtańszy góra 5 - 10 slotów

Tylko za bardzo nie wiem co to są te bukitty ..

Jaki hosting najbardziej polecacie ..

i jakie są zazwyczaj formy zapłaty.

Edit: Nie wiem jeszcze co ta sa pluginy i mody.. :)

z góry dzięki.. Każda konkretna odpowiedz - lajk.

mpc.png
Opublikowano

Ja polecam hosting pukawka.pl lub fiberhost.pl.

Co do bukkita - jest to hym... taka modyfikacja do serwera która pozwala wgrywać pluginy, mody itp ( do serwera), dodaje przydatne pluginy, bez tego serwer nie ruszy ( bukkita)

Co to są pluginy - pluginy to zbiór modyfikacji które umilają grę i dodaje zabezpieczenia (niektóre pluginy). Np AuthMe - wprowadza rejestracje kont na serwerze

Co to są Mody - Moda są to modyfikacje do GRY, inaczej można to nazwać hackami :). Pewnie słyszałeś nazwę x-ray, to jest właśnie mod. Coś co modyfikuje nam gre, umila. Liczę na + ;]

Jak by co mogę pomóc przy serwerze :)

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Bukkit - Silnik Servera

Pluginy - rozszerza możliwości bukkita . Często dodające nowe komendy (To NIE jest to samo co Mody ) .

Mody - Inaczej Modifikacje , czyli modifikujemy grę , np. dodajo nowe rzeczy ( Nie wszystkie mody są dostępne na multi do zainstalowania ).

EDIT: Polecam hosing mineserv.eu

EDIT: Znam się na tym więc mogę ci zrobić paczke plików serverowych .

matise00.png

Opublikowano

a jest to jakieś bardzo bardzo trudne ? :D Bo nie za bardzo się jeszcze w tym orientuje ..

Hosting wybiorę chyba na http://mineserv.eu/

Jeszcze chciałem wiedzieć na czym polega to kupienie hostingu ?

Dostane jakieś dane to ftp czy jak to będzie wyglądać ? :D

Edit: Jeszcze mam rozumieć ze na http://mineserv.eu/ serwer na 10 slotow/mc = 10 zl przelew sms = 30 ?

mpc.png
Opublikowano

Soprano, podaj gg będzie łatwiej :)

Na mineseve kupujesz craft, a za crafty serwer, policz ile wyjdzie sms, pszelwewem zawsze taniej

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

IP: 192.168.2.5:25565

Sloty: 10

Premium: Tak

No-Premium: Tak

Mineshafter: Tak

PvP: Tak

Whitelist: Nie

Potwory: Tak

Zwierzęta: Tak

Nether: Tak

The-End: Nie

To nie miejsce na zamieszczenie serverów !!!

matise00.png

Opublikowano

a jest to jakieś bardzo bardzo trudne ? :D Bo nie za bardzo się jeszcze w tym orientuje ..

Hosting wybiorę chyba na http://mineserv.eu/

Jeszcze chciałem wiedzieć na czym polega to kupienie hostingu ?

Dostane jakieś dane to ftp czy jak to będzie wyglądać ? :D

Edit: Jeszcze mam rozumieć ze na http://mineserv.eu/ serwer na 10 slotow/mc = 10 zl przelew sms = 30 ?

20zł przelew, 55.35zł sms

Dostaniesz od razu panel serwera, tam będziesz mógł nim zarządzać oraz passy do ftp, a tam wrzucać swoje bajery.

Osobiście bardziej polecam Ci hosting craftserve.pl. U nich serwer 10 slotów ma 1024mb ram, a na mineserv 640. Posiadają własny panel, po kupieniu serwera dostajesz dynamiczną mapę na przeglądarkę, item-shop i wiele więcej fajerwerków aktualnie za 23.99zł. Jeśli chcesz to napisz do mnie na PW to dam Ci kod na woodena na tydzień, abyś sobie przetestował możliwości tego hostingu. :)

Opublikowano

Ja polecam mineserv.eu , zero lagow , jeśli chcesz tani to ownserver ale lagi są czasami .

Opublikowano

Craftserve najlepszy hosting w polsce lecz troszkę drogi, polecam wydać trochę kaski ale później mieć świetną grę :)

Taniej jest ycraft.pl i ownserver ale tam spotkasz trochę lagów :) Reszta to porażka więc wybieraj z tych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...