Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Gra w godzinach popołudniowych

Kasha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy była już dyskusja na ten temat, jeżeli tak to można zamknąć, jednak chciałbym zapytać Was o zdanie na temat grania ranków w godzinach popołudniowych. Dziś wróciłem z budy, pierwsze lobby, jako drugi pick wziąłem mida i jakiś polaczek na lastpicku w ostatniej sekundzie do załadowania się gry pisze "ill go mid", mecz oczywiście przegrany, wchodzę więc do kolejnego lobby i kolejny pan z polski informuje że idzie mida a pierwszy pick informuje że jest afk na 20 min po czym pickuje mu randoma.

21609397393037476706.png

Wszystko to na 1450-1550 elo.

Dodam tylko że grając 2 dni temu w godzinach nocnych wszystko było ok.. lecz jak widać gimbazjum daje się we znaki.

Opublikowano

Tak już jest na nordicu :)

Zresztą wszędzie tak jest i nic się na to nie poradzi..

Najlepiej zebrać "paczkę" 3 albo 5 kolegów/znajomych i można grać <--- Polecam ten sposób :)

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Ostatnio dosyć poważnie myślę nad przeniesieniem na westa, tylko boję się trochę że będzie tak samo, a w tygodniu godziny popołudniowe to jedyna opcja dla mnie, lecz do jakiego lobby bym nie wszedł to zawsze są jakieś kłótnie i trollpicki, wieczorem sytuacja wygląda lepiej.

Opublikowano

Tak już jest na nordicu :)

Zresztą wszędzie tak jest i nic się na to nie poradzi..

Najlepiej zebrać "paczkę" 3 albo 5 kolegów/znajomych i można grać <--- Polecam ten sposób :)

No ale mu chodzi o rankedy chyba :D

@t

Tak już bywa, takie życie, trollów nie ominiesz.

P.S.

Po co zatykasz nick, jak i tak sobie na lolkingu mogą sprawdzić?

279981407253602336505.png
Opublikowano

Powiem ci ze zalezy na jakiego polaka trafisz

Ja jakis czas temu mialem na rankedzie 1300 elo team z 5 polakow i powiem ci ze nawet bylo fajnie

Nikt nie wyzywal dobrze grali niezle zgranie bylo

Duzo pomogl wspolny jezyk :D

Co do tematu to nie unikniesz trolli zawsze staraj sie jakos zalagodzic sytuacje a w ostatecznosci wyjdz

Najlepiej grac rano albo 1-3 w nocy

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Arcymistrz
Opublikowano

Graj na ameryce :) Piszą, że ten ping, a tak naprawdę to nie jest odczuwalne :) Polacy jak są to 9/10 jest ogarniętych, nieflamujących. Po nordicu nie ma co płakać, toż to on :D

Opublikowano

Fajnie, ale na rankedzie da się grać max. 2 osoby. :)

Graj po 22, wtedy mniej dzieci z rocznika 99-03

Opublikowano

@up mi chodziło o teamowy ranked :)

Solo Q to solo q - grając musisz się szykować na trolle :]

@Edit

@Down Dokładnie :)...

Jakbyś nie śćiskał to ja się trafią 3 trolle = lose :)

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Graj duo na bocie i miej wszystko gdzieś...

tak tak łatwo sie tak gada, ja z kolegą grałem duo wygrywaliśmy linie po 15/0 ale mid 0/5 top 0/4 i co jak feeda dostanie taka np kata + amumu w jungli :C duo to nie wszystko ;C

cGh5enoxY19fX2V1bmVfX180MjdfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX185X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

tak tak łatwo sie tak gada, ja z kolegą grałem duo wygrywaliśmy linie po 15/0 ale mid 0/5 top 0/4 i co jak feeda dostanie taka np kata + amumu w jungli :C duo to nie wszystko ;C

Nie mówię że każda gra wygrana, ale dosyć duży procent gier jest wygranych (jeśli oboje ogarniacie oczywiście)

Opublikowano

Załóżmy w 2 teamie jest nafeedowana kata. Ty grasz z kolegą, Ty masz AD, a on support. To hmm, kata do Ciebie skacze, kolega daje jej CC, np taric stuna, a Ty w tym czasie powinieneś ją zjeść skoro jesteś 15/0...

Wiecie, ja tam do tych gimnazjalistów z polski nic nie mam, zawsze się z nich śmieje. Nieraz miałem Shena (polaczka) w jungli, a ja na midzie, to mi brał blue, bo byłem first pickiem. Nie zrozumiesz takiego, ale przynajmniej się pośmiejesz, że jest głupi.

Pamiętajcie to jest gra, a nie życie!

Jak przegracie rankeda, to nic się nie stało, zawsze można zagrać 2raz + możesz dać report temo "noobowi", a reszcie teamu rozdać "medale".

Opublikowano

Meh. Narzekacie, że po południu nie da się grać. Dziś rano postanowiłem, że zagram sobie mecz (godzina 6;00) i przez to trafiłem ludzi 300 Elo więcej niż ja mam - oczywiście -14. Serwer też nie ma większego znaczenia; ani na weście, ani na NA nie będzie lepiej. Wszędzie są gracze ;)

Opublikowano

@Up

Polecając tak każdemu, to w nocy będzie:

Mid: 0/1231231203123

Top 0/123321321

Jungler 0/12312312

AD Carry: 14/0 < --- licząc, że jesteś AD Carry

Support : 0/0/14 < -- Licząc, że to twój kolega

Opublikowano

Graj na ameryce :) Piszą, że ten ping, a tak naprawdę to nie jest odczuwalne :) Polacy jak są to 9/10 jest ogarniętych, nieflamujących. Po nordicu nie ma co płakać, toż to on :D

To ja myślałem, że 170ms jest dobrym wynikiem.. Jak zacząłem grać, tak od razu przestałem - postać się dosłownie ścina jakby były 2 fps'y.

Może ktoś kto mieszka bliżej zachodu ma niższy ping i problemy, aczkolwiek my polacy z góry mamy przesrane na Amerykańskim serwerze.

Teraz odniosę się do tematu.. Ostatnimi czasy ciągle trafiam na "idiotów/debili" inaczej tego nazwać nie można.

Większość takich patałachów którzy rujnują grę to Turki i Szwaby.

W ogóle nie wiem co Turki jeszcze na weście robią, ale jak są to niech będą - może w końcu ich pobanują w chuj.

Także podsumowując, West też nie jest ciekawy. Im bardziej LoL jest rozpoznawalny tym więcej przychodzi eloboosterów w wieku 10 lat, którzy nawet nie mają odpowiednich run na ich pozycje. TRAGEDIA.

Najlepiej znaleźć sobie jakiś porządny team i tylko z nimi grać 5v5 / duo.

Innej możliwości na ten czas nie ma.

Opublikowano

@up, mi jakoś na Ameryce nie ścina. Wszystko mam w porządku, tylko ping 180-220, ale nie czuję różnicy.

Arcymistrz
Opublikowano

To ja myślałem, że 170ms jest dobrym wynikiem.. Jak zacząłem grać, tak od razu przestałem - postać się dosłownie ścina jakby były 2 fps'y.

Może ktoś kto mieszka bliżej zachodu ma niższy ping i problemy, aczkolwiek my polacy z góry mamy przesrane na Amerykańskim serwerze.

Teraz odniosę się do tematu.. Ostatnimi czasy ciągle trafiam na "idiotów/debili" inaczej tego nazwać nie można.

Większość takich patałachów którzy rujnują grę to Turki i Szwaby.

W ogóle nie wiem co Turki jeszcze na weście robią, ale jak są to niech będą - może w końcu ich pobanują w chuj.

Także podsumowując, West też nie jest ciekawy. Im bardziej LoL jest rozpoznawalny tym więcej przychodzi eloboosterów w wieku 10 lat, którzy nawet nie mają odpowiednich run na ich pozycje. TRAGEDIA.

Najlepiej znaleźć sobie jakiś porządny team i tylko z nimi grać 5v5 / duo.

Innej możliwości na ten czas nie ma.

Kup komputer lepszy internet

@up, mi jakoś na Ameryce nie ścina. Wszystko mam w porządku, tylko ping 180-220, ale nie czuję różnicy.

Tak dokładnie, ja grając na EUW, EUNE, NA nie widzę różnicy w lagach. Ping jest mniejszy ok, ale na NA ja mam bardzo słaby komputer, no i sorki, ale jak komuś z lepszym ściana to może internet? Ja mam 2mb/s i normalnie gram, bez lagów. 2 FPS? Nie w tym życiu :D

Opublikowano

Osobiście uważam ,że noobów spotkasz wszędzie ,ale w godzinach nocnych jest ich już mniej :)

Ponieważ wszystkie gimbusy ,które nie chcą suppa itp. śpią ;D

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Nigdy nie gram w południe, wtedy gimbusy wychodzą ze szkół, i grają w lol'a. o,o

Najlepiej w wczesnych godzinach, lub pod wieczór.

Wtedy za kompem siadają starsi, i można normalnie grać.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Najgorzej jesli Ty z kumplem na bocie zajebiscie ogarniacie, wszystko z pushowane ( chyba tak ) patrzysz na mida /topa a tam jeb turretow nie ma, ziomek 1/20 bo mu sie ze stealowac udalo... I Ci taki rusek placze ze wszystko przez bota bo jako jedyni ogarniacie i jeszcze placze ze bedzie feedowal i Cie jedzie po starych.. rece opadaja..

@offtop

Wszyscy tak cisniecie po tej 'gimbazie' jakby niewiadomo co. Sam chodze do trzeciej gimby ale moge stwierdzic ze jestem ogarniety :3 Sa wyjatki, wiec nie uogolniajcie ze kazdy kto z gimby to tępy cwel. Chociaz wiekszosc moze.... Amen

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Niestety bolesna prawda o graczach lola w wieku gimnazjalnym, albo z naprawdę zrytym charakterem i z wrodzoną upartością. Mi się takie coś osobiście rzadko zdarza, ale kiedy już to obojętnie, która godzina, albo pora dnia. Nic nie poradzisz na to, trzeba grać premade i się nie przejmować niczym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...