Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie odpala plik game.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze swoimi pikami, a mianowicie nie odpala game, nie wiem czy jest to spowodowane złym skryptem start?

Oto one:

#!/bin/sh

cd db && ./db &

sleep 2

cd ./game && ./game &

sleep 2

cd ./game99 && ./game99 &

sleep 2

cd ./auth && ./auth &

sleep 2

cd ..

Db i auth odpalają się bez problemowo, ale niestety game nie, ścieżki w tych plikach są następujące:

/usr/home/game/ ---> I tu mam db \ auth \ chanel .

Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś będzie wiedział .

Daję + \ like

2421404553.png
Opublikowano

game wrzuć do :

/usr/home/game/share

Nie no plik game tam też się znajduję, więc niestety to nie to, a czy nie jest coś złego w tym skrypcie start.sh ??

2421404553.png
Opublikowano

Na jakich plikach robisz serwer??

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, dostałem je od kumpla po edycji, jest zrobione 5 chaneli i dla każdego chanela jest przypisany odpalający skrypt, ja narazie próbuję odpalić 1 chanel (ch1), ale właśnie nie odpala się,

ogólnie mówiąc dostałem od niego plik serverfiles, i wrzuciłem go do plików od m c n c c . p l , mysql też od kumpla dostałem, także też wrzuciłem. i wszystko jest ok, oprócz nie odpalającego game.

PS. Usunąłem cały plik z plikami, miał nazwe " game ", był w usr/home/ i miał w sobie zawarte wszystkie pliki oryginalne, usunąłem ten plik i wrzuciłem sf od kumpla.

Wiesz może co to może być ??

2421404553.png
Opublikowano

Kumpel się **** zna i daje Ci byle co

xD . Pobierz jakieś pliki stąd , sprawdzone itp . To nie będziesz miał żadnych kłopotów :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

a nadales chmody 777 wymienionym plikom?

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

a nadales chmody 777 wymienionym plikom?

Tak wszystko jest w prawach 777.

Spróbuj odpalic game ręcznie to se dowiesz czy to wina skryptu.

Powiesz jak można sprawdzić ręcznie ?

Kumpel się **** zna i daje Ci byle co

xD . Pobierz jakieś pliki stąd , sprawdzone itp . To nie będziesz miał żadnych kłopotów :D

Okk, co polecasz ? , lub na czym Ty pracujesz ? coś sprawdzonego możesz polecić ?

2421404553.png
Opublikowano
Okk, co polecasz ? , lub na czym Ty pracujesz ? coś sprawdzonego możesz polecić ?

Rykox V2 lub Quentinos(tu musisz mieć nowe game)

Możesz sobie poszukać i zobaczyć tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/413-pliki-serwerowe/

vns0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...