Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Szkola

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem.

Otoz ... nie zdalem do nastepnej klasy, w zeszlym roku. Nauczyciel powiedzial ze mam wybor, moge isc do zawodowki albo powtorzyc rok. Wybralem powtorzyc rok, lecz nauczyciel postawil mi warunek. Jesli do pierwszej wywiadowki bede mial zle rezultaty, przeniesie mnie do Zawodowki ...

Teraz mialem zle rezultaty, nauczyciel powiedzial ze da mi czas do nastepnej wywiadowki. Nastraszyl mnie, ze jak tak dalej pojdzie to nie zdam nasepny rok, wiec bedzie zmuszony mnie przeniesc z technikum do zawodowki. Powiem sczerze nastraszyl mnie troche, boje sie ze naprawde nie zdam. Mam malo czasu, niecale 3 miechy ...

Co zrobic? :P Jak sie poprawic? Jak poprawic swoje rezultaty, poniewaz z nauka u mnie ciezko ...

Prosze o powazne odpowiedzi i rady, dziekuje ;)

61093c6efb.png

Opublikowano

A on ma w ogóle takie prawo?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

A on ma w ogóle takie prawo?

Owszem ma takie prawo, ma również prawo wnioskować o wydalenie ze szkoły czy też przeniesienie do innej klasy.

Ucz się a nie pisz na mpc , taka prawda

z wszystkiego da się wyjść masz 3 miechy więc na lajcie dasz rade

Dokładnie, trzy miesiące to dużo czasu i dla chcącego nic trudnego.

@topic.

Co do tego że wolałeś zawalić rok niż przenieść się do zawodówki to powiem CI jedno. Przykro mi to mówić ale jesteś debilem.

Rok w plecy to naprawdę dużo czasu. Poszedłbyś do tej zawodówki i bez najmniejszego problemu skończyłbyś ją. Przykładowo zawodówka to 3lata

nauki a technikum 4. Teraz zawaliłeś rok więc musisz poświęcić na technikum 5lat. Przykładowo kończąc zawodówkę w 3lata możesz iść do liceum zaocznego

które trwa tylko dwa lata. Znaczy się normalnie trwa trzy lata lecz po skończeniu zawodówki od razu zostajesz przyjęty do drugiej klasy. Jaki wniosek z tego?

W pięć lat miałbyś ukończone dwie szkoły - zawodówkę i liceum a tak to będziesz mieć tylko jedną. Kończąc zawodówkę miałbyś jakieś papiery i mógłbyś pracować dodatkowo robiąc liceum do którego chodzi się ok. 10godzin tygodniowo, nie ma tam zadań, nauczyciele nie biorą do odpowiedzi i ogólnie wyjebka na całego jest. No ale to był Twój wybór więc nic mi do tego :)

HBV27j.png

Bywalec
Opublikowano

Załatw sobie korepetycje u nauczycieli,pozapraszaj ich na obiadki, kupuj kwiaty na urodziny/imieniny/święta.

Nie siedź na MPC/Ucz się, pokazuj, że się starasz, że słuchasz na lekcji etc. Noś wszystkie zeszyty, podręczniki, przybory szkolne.

Ogólnie dobrze się sprawuj.

Opublikowano

Ucz się, i jak najmniej graj. Najlepiej nie graj wcale bo się uzależnisz i w szkole będziesz myśleć o tej grze i się nie skupisz :D

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

A ja ci powiem tak :)

Uwazaj na lekcjach i to jest klucz to zwyciestwa :)

Ja w zeszlym roku bylem zagrozony z 7 przedmiotow, poprawilem w 2tygodnie o.O. wystarzy sluchac :)

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem.

Otoz ... nie zdalem do nastepnej klasy, w zeszlym roku. Nauczyciel powiedzial ze mam wybor, moge isc do zawodowki albo powtorzyc rok. Wybralem powtorzyc rok, lecz nauczyciel postawil mi warunek. Jesli do pierwszej wywiadowki bede mial zle rezultaty, przeniesie mnie do Zawodowki ...

Teraz mialem zle rezultaty, nauczyciel powiedzial ze da mi czas do nastepnej wywiadowki. Nastraszyl mnie, ze jak tak dalej pojdzie to nie zdam nasepny rok, wiec bedzie zmuszony mnie przeniesc z technikum do zawodowki. Powiem sczerze nastraszyl mnie troche, boje sie ze naprawde nie zdam. Mam malo czasu, niecale 3 miechy ...

Co zrobic? :P Jak sie poprawic? Jak poprawic swoje rezultaty, poniewaz z nauka u mnie ciezko ...

Prosze o powazne odpowiedzi i rady, dziekuje ;)

Gimnazjum jest obowiązkowe i nauczyciel nie ma prawa Cię przenieść do zawodówki. Jeżeli nie zdasz to będziesz powtarzać klasy aż nie skończysz 18 lat. Btw. jak głupim trzeba być, żeby w gimnazjum nie zdać?

Opublikowano

Gimnazjum jest obowiązkowe i nauczyciel nie ma prawa Cię przenieść do zawodówki. Jeżeli nie zdasz to będziesz powtarzać klasy aż nie skończysz 18 lat. Btw. jak głupim trzeba być, żeby w gimnazjum nie zdać?

LOL OMG! On chodzi do technikum :)

Opublikowano

Sądząc po tym co on pisze można wywnioskować że gimnazjum zdał. Więc jakim trzeba być głupim żeby nie czytać ze zrozumieniem. :D

No nie wiem jak u Ciebie ale u mnie np. nie da sie przenieść ucznia z gimnazjum do zawodówki.

Musisz się uczyć i tyle. Nawet jeśli już nie masz siły musisz siedzieć przy książkach. Tak zdałam matematyke. :) Może jakieś korepetycje?

Opublikowano

Obecnie jestem za granica, Belgia. Tutaj jest inna Edukacja ... chodze do Gimanzjum ktore jest ukierunkowane na Technikum. Nie zdalem, poniewaz zawalilem egzaminy z Francuskiego ktory jest dla mnie czarna magia : > Mialem tez pare niedociagniec co do innych przedmiotow, ale niestety, w Belgii nie da rady pisac poprawek ...

61093c6efb.png

Opublikowano

Ucz się przez te 3 miesiące i to ostro, do tego słuchaj na lekcjach, rób samodzielnie zadania dodatkowe w domu, rób notatki i jakoś pójdzie. Najlepiej odpuść se kompa (no może po godzince dziennie). Rok temu miałem zagrożenia z 2 przedmiotów. Kompletnie nic nie rozumiałem, ale odpiąłem kompa i zaniosłem do innego pokoju, zacząłem się uczyć i nadrobiłem wszystko.

Powodzenia !!

1360325468-U541599.png

Opublikowano

My Ci tutaj nie pomożemy, Ty sam musisz się uczyć! Staraj się uczyć na bieżącą z ostatnich 3 lekcji. Masz tą lekcje, wracasz do domu i się uczysz tego co miałeś na lekcji. Max 1h/2h dziennie i na pewno rezultaty będą...

Opublikowano

@Up robisz za idiotę ? Czy za to Ci płacą ? Nie potrafisz czytać to do przedszkola.

To nie mają fajnego systemu edukacji tam :P

Spakuj kompa do szafy i zamknij na klucz xD

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Wypier*ol loszki, życie prywatne i zepnij pośladki.

//Z takim podejściem nie wygrasz życia.

Opublikowano

No wiesz gdybyś się uczył byś nie miał takich problemu jak teraz masz.

Szczerze to ja też nie zdałem (prawie same 1 na koniec) może to jestem w technikum a w gimbazie ale teraz żałuje że nie zdałem.

Co ci mogę polecić ? uczyć się uczyć się i jeszcze raz uczyć się.Odejdź od komputera naucz się 3 ostatnich lekcji jakich masz spytaj się nauczycieli jak możesz poprawić się itd.

Opublikowano

Pierdol to i jak będzie coś mówił o złym rezultacie następnym razem to pochwal się nowym setem w Last Chaos. :D

A tak na poważnie ogranicz kompa, odstresuj umysł i może jakoś Ci ta nauka zacznie wchodzić. Może nawet zrób coś takiego aby w ogóle tego kompa odstawić ? Tak to praktycznie niemożliwe dla niektórych, ale jeśli to jedyne wyjście? Oczywiście w przypadku jeśli jesteś w pewnym stopniu od niego uzależniony.

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...