Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim programem najlepiej napisać bota do Darkorbit ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem w tych sprawach kompletnie zielony. Jakim programem polecacie napisać jakiegoś prostego bota do Darkorbit na początek? Przepraszam jeżeli taki temat już był, ale proszę o odpowiedź. ^_^

Opublikowano

Jakim programem napisać bota? Od kiedy to programem można pisać? Można pisać w języku programowania. A programem może być środowisko w którym piszesz, np. Code::Blocks czy Dev C++ itp. Poucz się trochę na czym polega ta gra, w jakim języku jest pisana i ew. próbuj dopiero coś działać... A jak chcesz iść na łatwiznę to zrób jakieś gówienko w autoit i nie zawracaj tyłka.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Sockety, odkodowanie pakietów + bytearray. Najłatwiej w Javie.

Na tworzenie bota w stylu IBota, czy PB nawet nie licz.

Opublikowano

Jestem w tych sprawach kompletnie zielony.

Skoro jesteś zielony to za nim przystąpisz do pisania bota, wybierz sobie język w którym chciałbyś pisać, następnie zajrzyj do odpowiedniego działu na forum i zobacz czy w przypiętych tematach nie ma czegoś czym mógłbyś się zainteresować.

Kocham mame

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Nie licze na bota w stylu tych, o których napisał Miszczu, ponieważ chcę się troche tym pobawić a nie udawać wielkiego programiste.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

A czemu ma nie liczyć na tego typu boty? Nauczy się chłopaczyna i napiszę jak mu się zechce.

Pisanie botów do DarkOrbit trudne stało się w styczniu. Natomiast od paru dni jest to wyczyn ekstremalny.

Opublikowano

Phoenix_PL nie wiem czy moje umiejętności wystarczą na zrobienie bota pod deseń Ibota. Mi chodzi o normalnego, prostego bota i żeby nie zbierał honey boxów. Coś jak Boxybot, tyle że nie wiem jak zrobić aby ich nie zbierał.

Opublikowano

...z góry uprzedzam że w AutoIT funkcja PixelSearch się nie nadaje, bo nawet jak każę jej szukać 3 kolorów, to znajduje w jakimś odległym pikseliku.

AutoIT i ImageSearch.au3. Tylko musiałbyś mieć okienko z DO cały czas na wierzchu.

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...