Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Słuchawki i zniekształcone dźwięki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zdarzyło sie wam może kiedyś że słuchawki do waszego telefonu gdzieś zniknęły lub się popsuły, kupiliście nowe i macie zniekształcone dźwięki ? (Nie słychać np. basu)

Też miałem ten problem, jest prosty do rozwiązania, dzieje się tak tylko ze słuchawkami które mają "wbudowany" mikrofon...

Wystarczy tylko zakleić czymś przycisk na słuchawkach od mikrofonu i wszystko będzie dobrze...

;)

Nie wiem czy było już, jeśli tak to można wyrzucić do kosza, jeżeli temat nie przejrzysty i trudny do odczytania to wybaczcie, mam nadzieje że będziecie wiedzieć o co chodzi..

;)

Opublikowano

miałem ten problem z słuchawkami od nokii , działa teraz bez problemu, dzięki wielkie ale popraw estetykę troche

evolution_t%C5%82o.png?height=179&width=320

Lubisz lajki ? Daj mi jednego a na 100% się odwdzięczę tym samym :D

Opublikowano

Ja na swojej Neo V mam ROM Xperia Ice Cream Pureness bulid 11 i tam w Beats Audio mogę wybierać czy słuchawki są z micro czy bez :>

Lecz poradnik najs

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Nie tylko ze słuchawkami, które mają wbudowany mikrofon... sam kilka razy nadepnąłem na jacka, efektem było to samo, czasami przeskakiwały kanały. Rozwiązanie proste - utnij mjacka i przylutuj/doklej nowego :rolleyes: .

Pffff

Uczeń
Opublikowano

Zaklejenie guzika to tylko polska improwizacja. Problem leży w tym, że słuchawek z mikro są dwa rodzaje, zależne od ułożenia pinów na jacku.

2wbx7nl.png

To tabelka z kablem wideo ale wideo jest na tym samym pinie co mic. Samsung nokia itd to A, C to HTC a D to do jabuszek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...