Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Adobe Premiere CS5

Morder22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pisze ten temat na szybko bo się śpieszę..

A więc tak, chciałbym Was zapytać(tych którzy znają się na AP) jak zrobić napisy które przelatują z jednego napisu na drugi czyli coś w stylu tłumaczenia napisowego w filmach, i gdzie ustawić czas ich trwania (tego napisu - jednego , nie wszystkich na raz). Jeżeli macie wątpliwości co do tego mojego wątku to piszcie w postach to naprostuje sprawe bo się śpieszę.

Dzięki.

Opublikowano

Eeee... chodzi Co o stworzenie animacji? :P

Okno->Animacja

Otworzy Ci się takie małe okienko i tam będziesz miał możliwość tworzenia klatek, ustawiania ich czasu etc.

eee.. nie :) Animacje to ja znam, ale chodzi mi o napisy - nie tytuł czy coś , proste napisy np. mówie "cześć i na dole(np.) ekranu pojawia się "cześć" , mam nadzieje że teraz zrozumiałaś :)

hmm.. wiecie jak wyglądają filmy z napisami , tak ? - to chyba wszystko wyjaśnia -.-

Opublikowano

No to to samo co napisałam -.- Tylko po prostu odkrywasz i ukrywasz warstwy.

- Masz dwie ukryte warstwy z napisami "Cześć" "hej"

-Na pierwszej klatce odkrywasz jedną, a na drugiej drugą i tak można w nieskończoność.

Opublikowano

No to to samo co napisałam -.- Tylko po prostu odkrywasz i ukrywasz warstwy.

- Masz dwie ukryte warstwy z napisami "Cześć" "hej"

-Na pierwszej klatce odkrywasz jedną, a na drugiej drugą i tak można w nieskończoność.

W sumie to mogłem na to wpaść bo właśnie coś podobnego robiłem z grafiką na filmie... h3h3 , dzięki wielkie za duuuużą podpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...