Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina VS Nidalee !

LechFuckYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która Postać Jest Lepsza

Postacie: Katarina vs Nidalee

Zależy mi na: Dużym DMG !

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci,

którą Preferujecie !

Z góry Dziękuje i Pozdrawiam

:) !

Opublikowano

Ogólnie mówiąc obie postacie są zajebiste :D

Hmm Nidalee może być budowana pod AP i AD a kata pod AP

Ult katy jest łatwo przerwać jeżeli koło nas jest kokolwiek z stunem, snorem etc, ale za to ma ogromny dmg.

Nidalee ma fajny ult dający jej speeda i armor + m. resy.

Nidalee ma imho OP dzide (dlaczego czasami nazywa się ją dzidalee xD) Jak masz cela i wprawę to bez problemu zdejmiesz AD/AP carry przeciwnika na 2,3 dzidy:D Zazywczaj mi dwie wystarczały :) Ale za to kata ma fajny pasyw resetujący jej CD.

Według mnie:

Chce carrować gry - Katarina

Play4Fun - Nidalee

Najlepsze jest to jak przyjebiesz komuś z dzidy i mu schodzi 3/4 hp xD

Opublikowano

@Up

ładnie to wszystko opisałeś

ale Kata ma jeszcze Escape system z E :)

A co do Niddale to w early rządzi lecz w late nic nie zrobi :)

A Kata jest na początku papierowa, a gdy się feednie to mid i late game jest jej :)

Opublikowano

A co do Niddale to w early rządzi lecz w late nic nie zrobi :)

A Kata jest na początku papierowa, a gdy się feednie to mid i late game jest jej :)

Nid w late nic nie robi? Właśnie w late jest potężna, najsłabsza jest w early. W late podczas pushu Nida walnie z dzidy i nie ma 1/2 hp, a jak tak walnie 10 razy? Każdy ucierpi, potem tylko team dobija.

Co do katy... zawsze jest papierowa i to że feednięta w late jest strasznie mocna nie znaczy, ze w early nic nie robi. Jest bardzo mocna na początku.

@topic Ja ci polecam Nid, jeśli masz ogarnięty team to możesz zdziałać cuda, tylko musisz ją dobrze ogarnąć bo postać nie jest łatwa. Katarinie bardzo łatwo przerwać ulti więc nie polecam. Jakbyś chciał grać Nid vs Kata 1v1 to oczywiste, że Kata wygra no ale w końcu gra się 5v5 a nie 1v1. Nid jest bardzo uzależniona od teamu w late ale z dobrym zgraniem rozpierdala system.

Opublikowano

A ja polecam kupić obie postacie ;) To moje ulubione champy :D plusy i minusy wyżej napisali. Ogólnie obiema gram Ap. DMG nieziemski, ale trzeba mieć sporo lasthitów. :)

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

@up, ale ja myślałem, że zawsze trzeba mieć dużo lasthitów. ;/

Ja Ci polecam Nidalee.

Plusy :

+ Dzida potrafi zjeść 1/2hp

+ Pułapki

+ Heal

+ Kociak, który ma dobry system escape

+ Duży dmg z kici

Minusy :

- Trzeba cierpliwości, by ją okiełznać

Opublikowano

Jak katarina do ciebie doleci to masz małe szanse jak jest ogarnięta, a jeżeli nie to Puma i nie żyje.

A co do DMG Katarina ma więcej skilli atakujących ale jeżeli walniesz jej z dzidy to zabierzesz jej 1/2 lub 3/4 hp...

Opublikowano

Katarina jest dobra do nękania przeciwników za pomocą Q, ma dobry escape system. Ulti jest średniawe, ze względu na to, iż enemy może Cię uciszyć.

Opublikowano

Kata;

• aoe spelle
  • system esc
  • ulti
  • łatwa farma
  • ten dmg, mhm

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...